Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καθ'έξιν αποβολές και εξετάσεις.


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!

Βρίσκομαι σε διαδικασία εξωσωματικής η οποία μέχρι τώρα έχει καταλήξει σε τρεις αποβολές 6ης εβδομάδας. Και οι τρεις εγκυμοσύνες προήλθαν μετά από εμβρυομεταφορά κρυοσυντηρημένων βλαστοκύστεων (άριστων - πολύ καλών), οι οποίες δημιουργήθηκαν από μία ωοληψία. Η πρώτη αποβολή θεωρήθηκε τυχαία. Η δεύτερη μας ανησύχησε. Και στις δύο πρώτες ακολουθήθηκε η ίδια αγωγή με cyclacur, utrogestan, salospir, prezolon. Στην τρίτη προσθέσαμε ενέσεις innohep. Το ίδιο αποτέλεσμα. Υστεροσκόπηση καθαρή, θυρεοειδής πάσχων αλλά ελεγχόμενος, όλες οι ορμονικές καλές.

Ο γυναικολόγος μου θέλει να με στείλει σε αιματολόγο. Ωστόσο γνωρίζω πως αν ανακαλύψουμε πως πάσχω από κάποιου είδους θρομβοφιλία, πάλι στις αντιπηκτικές θα καταλήξουμε. Τις οποίες, εδώ που τα λέμε, θα τις κάνω ούτως ή άλλως στην επόμενη προσπάθεια για να είμαστε καλυμμένοι, εφόσον δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη.

Ο προβληματισμός μου είναι αν αξίζει να κάνω κάποιες δαπανηρές εξετάσεις, αν τελικά πρόκειται να καταλήξω στην ίδια αντιμετώπιση. Η επόμενη εμβρυομεταφορά μας θα είναι και η τελευταία, διότι έχει γίνει πολύ οδυνηρό πλέον για εμάς.

Αυτό που ρωτάω είναι αν αυτές οι εξετάσεις που προτείνουν στις καθ'έξιν αποβολές μπορεί να δώσουν κάποιο άλλο αποτέλεσμα και να οδηγήσουν σε κάποια άλλη προσέγγιση, πέραν των αντιπηκτικών.

Όποιος-όποια έχει δει κάποια εναλλακτική αντιμετώπιση και κατάληξη σε αντίστοιχη περίπτωση, θα με ενδιέφερε η ιστορία του-της.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα Στεφίνα! Γνώμη μου είναι να επισκεφθείς έναν καλό αιματολόγο να σε καθοδηγήσει....ναι μεν σε περιπτώσεις θρομβοφιλίας ή ανοσολογικά θέματα προτείνουν ηπαρίνες, αλλά τα αίτια των αποβολών δεν είναι μόνο αυτά.Έχεις κάνει καμπύλη ζαχάρου και ινσουλίνης? καρυότυπο ζεύγους έχετε κάνει? Καλλιέργειες?

Θα σου έλεγα ως παθούσα (δυστυχώς 6 αποβολές και παλλίνδρομες χωρίς μωρό ακόμα)να εμπιστευθε'ις τους ειδικούς, στην συγκεκριμένη περίπτωση τον γιατρό σου,και να προσπαθήσεις να βρεις την αιτία...(εγώ βέβαια δεν την έχω βρει ακόμα...)

τελευταία επισκέφθηκα ρευματολόγο ο οποίος μου έβαλε να κάνω εξετάσεις που έχω ξανακάνει άλλες 2 φορές στο παρελθόν, κάποια από αυτά αλλάζουν να ξέρεις, και πρότεινε διπλάσια δόση ηπαρίνης και σαλοσπίρ, αλλά και παρακολούθηση για τυχόν εξτρά αγωγή σε επόμενη εγκυμοσύνη.Επίσης, τη λήψη θυροξίνης, με την καθοδήγηση του ενδοκρινολόγου, για να κρατήσουμε την TSΗ κοντά στο 2.

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...