Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Ξινίλα και μούτρα!!!!


beba09

Recommended Posts

Καλημέρα το Post αυτό θέλω εδώ και πολύ καιρό να το βάλω αλλά το σκεφτόμουν …..αλλά τελικά αποφάσισα να το κάνω,….ξινίλα ξινίλα και άγιος ο Θεός. Φέτος πάμε στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς…και δυστυχώς αντιμετωπίζω μια πολύ περίεργη συμπεριφορά. Το φαινόμενο της ξινίλας. Επειδή είμαι μονογονέας πράγμα που το λέω γιατί δεν θέλω παρεξηγήσεις ….του τύπου να κάνω παρέα και μόλις ρωτήσουν για τον μπαμπά, να κάνουν πως δεν με ξέρουν μετά, προτιμώ εξαρχής να λέω μονογονέας και τελεία και παύλα. Να μην τα πολυλογώ θα περιγράψω το πιο πρόσφατο γεγονός. Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι γενικά με τους μπαμπάδες είμαι πολύ συγκρατημένη, ούτε καλημέρες ούτε πολλά γιατί ο κόσμος δυστυχώς δεν ξέρει την λέξη ευγένεια αλλά την λέξη κουτσομπολιό. Οπότε δεν τίθεται να δίνω αφορμή για τέτοια σχόλια. Και ξεκινώ και αναφέρω ένα από τα παραδείγματα, στην τάξη της κόρης μου υπάρχει μια μαμά, που ούτε την ήξερα ούτε με ενδιέφερε να την μάθω τέλος πάντων μια μέρα που είμαι super market με σταματάει μια γλυκύτατη κυρία και μου πιάνει την συζήτηση, μέχρι τότε όσες φορές και να την είχα δει χωρίς να έχω προσέξει ποια είναι, δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα ούτε μια καλημέρα, μου λέει ότι έχουμε τα παιδιά μας την ίδια τάξη κλπ κλπ. Μπλά μπλά μου είπε τα δικά της, που δούλευε, που την απέλυσαν, κλπ κλπ, κλπ,(μόνο τι χρώμα βρακί δεν μου είπε ότι φοράει) με ρώτησε τι δουλειά κάνω κλπ κλπ κλπ. και γειά σας, λίγες μέρες πριν την βλέπω την χαιρετώ, « ένα γειά» όχι τίποτα φοβερό, και αμέσως το γνωστό ξίνισμα….!!!! Αλλά τζούλια αλεξανδράτου!!! Εεεεε λοιπόν αυτό έχει συμβεί πάρα μα πάρα πολλές φορές με πολλά πολλά άτομα τόσα πολλά που πλέον δεν ξέρω, πόσα και με τελείως διαφορετικά άτομα. Λυπάμαι αλλά αισθάνομαι ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη μου και ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο .....ούτε καν μπορώ να τον φανταστώ. Η αλήθεια είναι ότι δε με απασχολεί για μένα…αλλά για το παιδί γιατί πολύ απλά εάν δεν θεωρείς την μητέρα άξια λόγου να της πεις μια καλημέρα που στο κάτω κάτω μόνος σου πήγες και της μίλησες και έπιασες συζήτηση….πόσο μάλλον μελλοντικά να κάνει παρέα το παιδί σου. Δεν θα ήθελα να αποξενωθεί το παιδί μου αλλά καταλαβαίνω ότι σιγά σιγά αυτό θα γίνει εκτός εάν εγώ είμαι λάθος και αυτή η ξινίλα δεν μεταφερθεί στο παιδί.

Στο σχολείο έχω μόνο δυο άτομα που υπάρχει ένα θέμα, μια συγγενής (ούτε καλημέρα δεν λέμε, έχουμε διαφορές οικονομικές) και μια μαμά που είναι αλλοπρόσαλλη (αυτή είναι μια περίπτωση ειδική από μόνη της). Δεν μπορώ όμως να φανταστώ να με κακολογεί και τι να πει;;; άραγε;;; και για ποιο λόγο ;;; η μητέρα μου βέβαια μου είπε ότι δεν με συμπαθεί γιατί πέρυσι που έγινε η γιορτή πρότεινα στο σύζυγο της επειδή εκείνος θα αγόραζε γλυκά ένα συγκεκριμένο μαγαζί που τα έχει φρεσκότατα, τα γλυκά εννοείται ότι θα τα πληρώναμε όλοι οι γονείς (απλά αυτός θα πήγαινε) (περιττό να πω ότι ούτε καλημέρα δεν λέω του ανθρώπου, όταν τον βλέπω, μόνο και μόνο για να μην δώσω αφορμή για παρεξηγήσεις).

Τέλος πάντων περιμένω τα σχόλια σας…..και γενικά απόψεις. Δεν ξέρω εάν είναι να συνεχίσει αυτό το πράγμα…..ίσως να δώσω κάποια εναλλακτική μετακινώντας το παιδί σε άλλο σχολείο. Είμαι τυπικός και ευγενικός άνθρωπος δεν διαχωρίζω τους άλλους και περιμένω το ίδιο και για μένα αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν νομίζετε ότι μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να μεταφερθεί και στην μικρή στο σχολείο;; κατά καιρούς έχουμε ακούσει ένα σωρό βλακείες όπως ότι την έχουμε υιοθετήσει (τα άκουγε από ένα συμαθητή της), επειδή μοιάζει τρομερά στο μπαμπά της που είναι από το ιρακινό κουρδιστάν. Το παιδί ερχόταν στο σπίτι και δεν ήτανε καλά μετά και έψαχνα να βρω τι έχει;;;

Επίσης πως βλέπετε αυτή την συμπεριφορά, σας είναι κατανοητή, σε τι αποσκοπεί;; υπάρχει όντως περίπτωση να βάζει κάποιος λόγια;;; μου φαίνεται γελείο!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οσο σωστη και να εισαι,οσο ευγενικη και οσο καλα και αν προσπαθεις να μεγαλώσεις το παιδακι σου,παντα μα παντα στο λεω και στο υπογραφω θα υπαρχει καποιος η' και περισσοτεροι που θα πουνε κατι πισω απ την πλατη σου.Ειναι ο ευκολος τροπος ειδικα της νεοελληνικης οικογενειας να καλυπτει προσωπικα κομπλεξ,ανασφαλειες μεσα από κριτικη και κακοβουλο κουτσομπολιο.Η διαφορετικοτητα σε οποιο επιπεδο ειτε σε επιπεδο εμφανισης,ειτε καταγωγης,ειτε οικονομικοκοινωνικης συνθηκης...θα βρισκει τοιχο απο μια ομαδα ανθρωπων που κατά αλλα δειχνουν καταπληκτικοι αξιοζήλευτοι οικογενειάρχες...ε σε πληροφορω ότι τις περισσοτερεσ φορες αυτοι πισω απ την ερμητικα κλειστη πορτα του σπιτιου τους, είναι που για να κοιμηθουν θελουν αντικαταθληπτικα και παλευουν με την πληξη,γιατι οποιος είναι αγωνιστης,παλευει για την κάθε μερα,δινει το αιμα του για να βγαλει τα προς το ζην και αγωνια για την καθημερινη εξελιξη του παιδιου του,απλα δεν εχει την πολυτελεια του χρονου να χλευασει,να κοροιδεψει,να πληγωσει.Συνεχισε να μεγαλωνεις σωστα το παιδι σου,μαθαινοντας του να είναι ο εαυτος του.Μη σου αποσπα απ το εργο σου αυτό κανεις την προσοχη.Το παιδι σου σε εχει αναγκη δυνατη γιατι μονο ετσι θα είναι μεσα του ασφαλες.;)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.δυστυχως το ρατσισμο θα τον αντιμετωπισετε σαν μονογονεικη οικογενεια αλλα κ λογω καταγωγης του μπαμπα.να αλλαξετε σχολειο ειναι περιττο.παντα θα βρεθει καποιος να σχολιασει κ ολα τελεια να ειναι.ευχομαι να μην περασει αυτο στο παιδι.εσυ να το στηριζεις κ να εισαι διπλα(βεβαια μπορει να βαζουν λογια κ οι αλλες δυο μαμαδες).

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...