Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 ώρα πρίν, Fay_ είπε:

      Ρώτησα αν θέλει ακινησία μου είπε όχι απλά μια καθημερινότητα χωρίς υπερβολές. Εν τω μεταξύ πρέπει να γυρίσω και στη δουλειά κάποια στιγμή  κ έλεγα Δευτέρα να παω. Λέτε να μην κάνει; Δουλειά γραφείου είναι.
      Επίσης τους λέω για τα (λίγα) καφέ που βλέπω και μου λέει απλά αύξησε την prolutex. Τα utrogestan γιατί δεν μου τα αυξάνουν; 

      ειχα όλο το πρώτο 3μηνο ροζουλια , καφετιά κλπ ! έπαιρνα περισσότερη προγεστερονη σταματούσε, μετά πάλι τα ίδια! δεν μάθαμε ποτέ τι ήταν! μην ανησυχείς ολα καλα! πήγαινα κανονικά στη δουλειά μ απλώς ήμουν προσεκτική στο περπάτημα κλπ! δουλειά γραφείου κ γω! 

      • Μου αρέσει 1

Διαχείριση άγχους


Recommended Posts

Γεια σας μανούλες, πως διαχειρίζεστε το άγχος (αν έχετε) όταν παίρνουν αγκαλιά το μωρό σας συγγενείς ή φίλοι? Ίσως είμαι υπερβολική, δε ξέρω, αλλά δε μου αρέσει να ζητάνε να το παίρνουν αγκαλιά παρά μόνο αν το προτείνω εγώ. Πρόσφατα πήγαμε επίσκεψη με το μωρό 6 μηνων σε σπίτι γνωστών, η φίλη ήθελε να το πάρει αγκαλιά και αφού της έδωσα το μωρό, αυτή το πήρε και έκανε βόλτες σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού χωρίς να είναι στο οπτικό μου πεδίο. Λεω οκ υπερβολική είμαι, μπορώ και 5 λεπτά χωρίς να το βλέπω, αλλά κορίτσια μου κακοφάνηκε χωρις να με ρωτησει να απομακρυνει το μωρο μου απο μενα. Στη συνεχεια ηρθε στο σαλονι οπου ημουν και εγω με τους υπολοίπους, και πήγε το μωρο να γκρινιάξει και εγω πεταχτηκα κοντα στο μωρο μου να δω τι εγινε και αυτη μου γυρισε και δε με αφηνε να πλησιασω το μωρο μου, και ελεγε ειναι ενταξει, δε χρειαζεται να την παρω. Αυτη η συμπεριφορα της, να μην με αφηνει εκεινη τη στιγμη να παρω το μωρο θεωρειται νορμαλ? Είμαι υπερβολικη? Θα θελα να εχω και αλλες αποψεις ωστε να το δουλεψω μεσα μου μηπως χρειαζεται να το σκεφτομαι διαφορετικα. Εσεις οι νεες μανουλες κυριως έχετε τετοια θεματα? Αν ναι, πως το διαχειριζεστε? Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα και να χαίρεσαι το μωράκι σου.

Ως μαμά εσύ αποφασίζεις για τον τρόπο που θα μεγαλώσεις το παιδι σου και τι είναι επιτρεπτό και τι όχι.Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τη συμπεριφορά που έδωσες ως παράδειγμα πρέπει να το αναφέρεις και να μη σε ενδιαφέρει αν κάποιοι σε πουν υπερβολική,αυστηρή η οτιδήποτε άλλο.

Προσωπικά κάτι τέτοιο δε με ενοχλεί γιατί πρωτον αφήνω το μωρό μου σε εμπιστα χέρια για λίγο σκεπτόμενη πως είμαστε σε ένα φιλικό σπίτι όποτε γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους και δευτερον ξερω πως τα μωρα τραβανε την προσοχη και ολοι θελουν να τα νταντεψουν για λίγο όποτε βρίσκω ευκαιρία να πιω έναν καφέ στα γρήγορα με ησυχία.

Υπήρξαν βεβαίως στιγμές που δεν έδωσα τα μωρο όπως οταν ειχε έρθει ένας γνωστός μας σπίτι αλλά το μωρό είχε κάνει εκείνο το πρωί εμβόλιο και ήταν μέσα στην γκρίνια.Θεωρησα σωστό να μη τον αναστατωσω με ξένες αγκαλιες όταν το μόνο που ζητάει τέτοιες ώρες ήταν η αγκαλιά μου.

Από εκεί και πέρα όπως ήδη είπα εσύ κρίνεις αναλόγως των περιστάσεων τι είναι σωστό για το παιδι σου αν και γνώμη μου σε γενικές γραμμές θα ήταν καλό να μην το κάνεις να εξαρτάται τόσο πολύ από εσενα.Ναι εσύ είσαι η μαμά του,πάντα θα έρχεται σε σένα αλλά η κοινωνικοποίηση του είναι εξίσου σημαντικη

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Αντζελα, πολύ όμορφη απάντηση. Να χαιρεσαι και συ το μωρακι σου :) . Εχεις δικιο ως προς την κοινωνικοποιηση, το μωρο δε κλαιει οταν ειναι σε αλλους και περναει καλα, το θεμα ειναι μεσα μου κ δε θελω να το δινω σε ολους. Το σκεφτομαι απο τη δικη μου μερια, δλδ εγω ποτε δε ζητουσα να παιρνω αγκαλια τα μωρακια αλλωνων και αν τυχον μου τα εδιναν απο μονοι τους το κρατουσα μπροστα τους για λιγο, δεν εφευγα μακρυα. Με ενοχλησε περισσοτερο οτι μετα δε μου εδινε το μωρο μου, οταν πεταχτηκα να δω γιατι πηγε να γκρινιαξει. Δλδ σε εκεινο το σημειο, δεν αντεδρασα την αφησα κ μετα ολη μερα σκεφτομαι εκανα καλα; Αφησα μια 'ξενη' ουσιαστικα να μου απαγορεψει να παρω το μωρο μου? Σε αυτο το σημειο δε ξερω αν ημουν σωστη ή επρεπε να πω ευγενικα να παρω το μωρο. 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου @aek11 . Συμφωνω με την Αντζελα ως προς το οτι μπορείς να εξηγήσεις ευγενικά ότι θα ήθελες να έχεις οπτική επαφή με το μωρό και φυσικά να μην το δίνεις αγκαλια σε ανθρώπους που δεν εμπιστεύεσαι.

Από την άλλη θεωρώ ότι η κοπέλα δεν έιχε κακή πρόθεση, πολλοί το βλέπουν ως μια ευκαιρία να ξεκουράσουν τη μαμά, ή να την αφήσουν να συζητήσει κλπ. Και εφόσον το μωρό δεν αντιδρά άσχημα, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Θα το εκλάβει και το μωρό αυτό το άγχος και ίσως του δημιουργήσει ανασφάλεια. Ειναι το πρώτο σου παιδάκι φαντάζομαι και είναι λογικό να μην αισθάνεσαι άνετα να σου το "παίρνουν" αλλά μεγαλώνοντας θα κοινωνικοποιηθεί και θα αλλάξει, εσύ όμως θα είσαι πάντα αυτή που θα του εμπνεει εμπιστοσύνη και ασφάλεια περισσότερο από όλους.


dph2p2.pngRGM7p2.png

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστω πολυ Anath για τις συμβουλες σου. Ηρεμησα καπως που το συζητησα και εδω. Να ειστε καλα εσεις και οι οικογενειες σας. Ειμαι παντα ευγενικη και διακριτικη, γιαυτο ισως μου 'κακοφαινεται' οταν ο αλλος ειναι πιο διαχυτικος. Θα τα λαβω σοβαρα υποψη μου ολα οσα γραψατε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 months later...

Τα είδη των θηλαστικών που είχαν την μεγαλύτερη εξάπλωση στον πλανήτη είναι δύο. Οι άνθρωποι και οι λύκοι. Κοινό τους χαρακτηριστικό, ο τρόπος που προστάτευαν τα μικρά τους.

 

Δεν ήμουν τόσο πολύ, στην αντίστοιχη φάση, αλλά ήμουν.....

 

Όταν αγχώνομαι, αγχώνεται. Όταν αντιμετωπίζω μια κατάσταση ήρεμα, του δείχνω πως μπορεί να κάνει το ίδιο. Κάποια στιγμή ήμασταν μαζί στο μικροβιολογικό και με είδε με το χαμόγελο στα χείλη που μου παίρνανε αίμα. Δεν το είχα ξανακάνει, ήταν και για μένα μια πρωτιά!  :D Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να με δει φρικαρισμένη γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνει εξετάσεις αίματος.

Είναι χρέος μου να του δείξω πως δεν πρέπει να φοβάται τίποτα σ' αυτή τη ζωή ακόμη κι αν το βλέμα μου λέει (στους τριγύρω) ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΕΙ!!

 

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...