Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 2 ώρες πρίν, Aangelika8 είπε:

      Να ρωτήσω κ εγώ κορίτσια πόσο είναι το κόστος των εξετάσεων θρομβοφιλιας? Μόνο αυτές δεν έχω κάνει κ είπαμε με το γιατρό εφόσον έχουμε υγιης βλαστοκυστη στον προεμφυτευτικο, πριν την εμβρυομεταφορα να γίνει κ αυτός ο έλεγχος... Βέβαια στις τελευταίες εμβρυομεταφορες έκανα προληπτικά κ αντιπηκτικες. 

      Αυτές που δεν γράφονται είναι το γονιδιακό πακέτο ελέγχου. Μόνο ενα (το MHTFR) από τα περίπου 20 γονίδια γράφεται και σε κάποια κέντρα αφορούν το ποσό αυτό από το πακέτο. Εκεί που τις έκανα πχ εγώ κόστιζε 180 ο πλήρης γονιδιακός έλεγχος και μου αφαίρεσαν τα 50 ευρώ από το MHTFR που γραφόταν μέσω ΕΟΠΠΥ. Όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις θρομβοφιλιας που δικαιολογουνται μέσω ΕΟΠΠΥ και μπορείς να τις κάνεις και στο Ελενα τελείως δωρεάν (χρόνος προθρομβινης, αντιφωσφολιπιδικο κλπ) ήταν μια χαρά αλλά από τον γεννετικο βγήκε ότι είχα το γονίδιο της προθρομβινης που ευθύνεται για θρομβωσεις στην εγκυμοσύνη οπότε και έκανα αντιπηκτικες και με παρακολουθουσε και αιματολογος ανά 2-3 μήνες στην εγκυμοσύνη για να βλεπουμε αν έχει αλλάξει κάτι οπότε  να χρειάζομαι μεγαλύτερη δόση. Η αδερφή μου είχε το γονίδιο Leiden που και αυτό προκαλεί θέματα σε εγκυμοσύνη οπότε πήρε και αυτή αντιπηκτικη αγωγή σε εγκυμοσύνη με φυσική σύλληψη. Να τις κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετασεις πριν την ετ γιατί είναι πολύτιμες οι υγιεις βλαστοκυστες, μην αφήσεις τίποτα στην τύχη.

Ψυχολογικός Πόλεμος


Recommended Posts


Διαφημίσεις

@Νικος85 νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι ψάχνετε να αποδώσετε ευθύνες μεταξύ σας για το ποιος έχει το πρόβλημα ... δεν είναι έτσι τα πράγματα , προσπάθειστε να συζητήσετε μεταξύ σας πως νιώθετε και πως σας κάνει να είστε αυτή η κατάσταση που βιώνετε . Ομως η υπογονιμότητα θέλει μια κοινή αντιμετώπιση και μια συμμαχία μέσα στο ζευγάρι  είναι ένας κοινό εμπόδιο  για εσάς . Σε όλη το μήνυμα σου γράφεις ποιος πραγματικά φταίει γι αυτό . 

Ως προς τα υπόλοιπα το ότι ρώτησες μια φίλη σου βιολόγο δεν σημαίνει τίποτα απολύτως γιατί πολύ απλά δεν είναι γιατρός ...γενικά μιλώντας οι πολικυστικες δεν είναι δα και το πρόβλημα του αιώνα σίγουρα αν επηρεαζει την ωορρηξία μπορεί μια γυναίκα να χρειαστεί φαρμακευτική βοήθεια  και ισωσ Να χρειαστεί παραπάνω χρόνο να συλλάβει αλλά όχι και πάντα . Το πρόβλημα συνήθως εντοπίζεται από τον γυναικολόγο που κρίνει αν θα δωθεί κάποιο σκεύασμα ανάμεσα σε αυτά δίνουν και αυτό που σας έδωσε το οποίο μάλιστα κάνει και καλή δουλειά αλλά αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι γιατροί . Αν χρειαστεί μπορεί να παραπέμψει σε ενδοκρινολόγο αλλά όχι ότι είναι πάντα απαραίτητο  φαντάζομαι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες .. αν ξέρουν καλύτερα άλλες κοπέλες ας γράψουν . 

Επιπλεον ποιος είπε ότι ο κύκλος που παράγει ωάρια είναι μόνο ο κύκλος 28 συν πλην μια μέρα ;;; Αυτό είναι ας πούμε ένα ιδανικό σενάριο ωστόσο και μεγαλύτεροι καθώς και μικρότεροι κύκλοι παράγουν ωάρια . Πιθανά θα μπορούσε κανείς να το δει αυτό με υπέρηχο γραφική παρακολούθηση του κύκλου ώστε να εντοπιστεί η ωορρηξία . Ειδικά φυσικ και δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό σε εσάς αλλά μου είπε μια βιολόγος αυτό και αυτό είναι ο κανόνας σίγουρα δεν ευσταθεί . 

Καλα έκανες και πηγές και ουρολόγο δικό σου αλλα Για να ήμουν σίγουρη θα πήγαινα και σε δεύτερο . Φιλικά στο λέω ...

τέλος επειδή το αναφέρεις ιδιαιτέρως μπορεί να ένιωθες κάπως άβολα όλη τη διαδικασία της ληψησ Του σπέρματος αλλά μια εξέταση είναι και μάλιστα απαραίτητη όπως και η γυναίκα σου κάνει τα αντίστοιχα και φυσικά κάπως πιο επώδυνα πχ σαλπιγγογραφια έτσι συνεισφέρεις και εσυ . 

Συζητγστε πως νιώθετε με όλο αυτό και πως είστε που σας συμβαίνει ... νομίζω αυτό είναι το πιο βοηθητικό . 


NTTHp2.png
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Δημιουργία νέου...