Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Κανένα καλό έμβρυο μετά από ωοληψία


Recommended Posts

Κορίτσια, καλησπέρα,

1η φορά στο forum μετά από πολύ καιρό που σας διαβάζω.

Η ιστορία μου, εν συντομία:

Μετά από προσπάθειες 2 ετών με ελεύθερες επαφές και χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να "ψαχτούμε". Ορμονολογικές μια χαρά, το σπέρμα αρκετά καλό, σαλπιγγογραφία συμπαθητική (1 σάλπιγγα εντελώς διαβατή και η άλλη με μία ελαφριά μη διαβατότητα) και πολλές ακόμη εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Έτσι, μας παρέπεμψαν αφού είχαν περάσει 2 χρόνια, να κάνουμε μία σπερματέγχυση πειραματικά. Η σπερματέγχυση δεν πέτυχε και έτσι ξεκινήσαμε να ψαχνόμαστε πιο ενεργά σε κέντρα εξωσωματικής.

Στο 1ο που πήγαμε, στον υπέρηχο διαπίστωσαν μία κύστη (της οποίας γνωρίζαμε την ύπαρξη, απλά επειδή δεν έδειχνε στοιχεία μεταβλητότητας ο γυναικολόγος μου απλά την παρακολουθούσε) με στοιχεία ενδομητριώματος.

Στο 2ο εξωσωματικό κέντρο (στο οποίο και εν τέλει καταλήξαμε) διαπίστωσαν το ίδιο, όπου μετά από μία σειρά εξετάσεων, οδηγηθήκαμε στην διαδικασία του χειρουργείου (υστεροσκόπηση - λαπαροσκόπηση). Η ενδομητρίωση είχε κάνει εκτεταμένη ζημιά (πολύποδες, εστίες, συμφύσεις και πλήρη απόφραξη των σαλπίγγων) και για αυτόν τον λόγο λοιπόν δεν τα καταφέρναμε έως τώρα. Έτσι, η εξωσωματική ήταν μονόδρομος!

Το χειρουργείο έγινε τον Απρίλιο, έκτοτε αδιαθέτησα μία φορά και σε εκείνη την φόρα έκανα 1 ένεση Arvekap 3.75. Εν αναμονή της περιόδου, φτάσαμε αισίως πριν 2 εβδομάδες να έχω μία υποτυπώδη περίοδο με αρκετές μέρες spotting και μόλις 1 ημέρα λίγο πιο αυξημένης ροής. Κάνοντας ορμονολογικές εξετάσεις φάνηκε παρόλα αυτά ότι ήμουν στην αρχή του κύκλου και ότι μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτόκολλο διέγερσης και συγκεκριμένα με χάπια Clomiphene και ενέσεις Puregon.

Στον 1ο υπέρηχο λοιπόν  (5 ημέρες μετά) διαπιστώσαμε πως η μία ωοθήκη είχε επηρεαστεί από το χειρουργείο και είχε παράξει μόλις 2 ωοθυλάκια, ενώ στην άλλη είχαμε ήδη 8, απλά το ένα είχε μετατραπεί σε κύστη με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ανάπτυξη των άλλων. Με πολύ κόπο, διάφορες άλλες ενέσεις και στο τσακ να πάνε στράφι οι ορμόνες που είχα πάρει, καταφέραμε να πάμε τελικά σε ωοληψία την Δευτέρα, όπου βγάλαμε συνολικά 11 ωάρια. Στην αρχή μου είπαν ότι από τα 11 τα 6 ήταν καλά και προχωράμε σε μικρογονιμοποίηση (με άριστο σπέρμα). Την επόμενη ημέρα με ενημέρωσαν πως τελικά ήταν 4 καλά ωάρια και ότι έχουν προκύψει 3 άριστα έμβρυα. Σκοπός ήταν να δούμε πως θα πάνε μέχρι την 3η ημέρα και κατόπιν θα τα καταψύχαμε ώστε να κάνουμε και 2η ωοληψία και να έχουμε συνολικά έναν καλύτερο αριθμό εμβρύων που θα έφταναν στο στάδιο της βλαστοκύστης.

Εχθές λοιπόν με κάλεσαν και μου είπαν πως δυστυχώς δεν προχώρησε κανένα από τα 3 έμβρυα (παρότι στην αρχή δήλωναν σίγουροι ότι θα επιβιώσουν και τα 3). Μου είπαν πως αυτό συμβαίνει σε γυναίκες με ενδομητρίωση και πως δυστυχώς η συγκεκριμένη επηρεάζει πολύ την ποιότητα των ωαρίων. Μου πρότειναν να αφήσω το σώμα μου να «ξεκουραστεί» για 1-2 μήνες και κατόπιν θα προχωρήσουμε με άλλο πρωτόκολλο. Αν δεν λειτουργήσει ούτε αυτό, τότε θα πάμε σε φυσικούς κύκλους με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, θα πετύχουμε κάποιο καλό ποιοτικά ωάριο. Να σημειώσω εδώ πως η ηλικία μου είναι μόλις 32 και του άντρα μου 35, ενώ η ΑΜΗ μου στα 2,5 ng/ml.

Παρόλα αυτά η ποιότητα είναι τόσο κακή που από τα 11 ωάρια, δυστυχώς ούτε 1 δεν μπόρεσε να γονιμοποιηθεί, πράγμα που μου προξενεί τρομερή ανησυχία. Αν δεν ήταν ούτε ένα καλό, μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει κάτι στην επόμενη προσπάθεια; Προς το παρόν με έχουν μπουστάρει με άπειρες βιταμίνες, μπας και αλλάξει κάτι…

Αν έχει αντιμετωπίσει κάποια παρόμοια εμπειρία, θα χαρώ πολύ να την μοιραστεί μαζί μου, αν θέλει.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...