Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

"Πανελλαδικός Ταυτόχρονος θηλασμός 2011" δράση του mitrikosthilasmos.com


Recommended Posts

FBimage.gif

Η δράση

Το mitrikosthilasmos.com, ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος ελληνόφωνος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας, στα πλαίσια των δράσεών του για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, με το μήνυμα «Ο θηλασμός είναι μεταδοτικός!» διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 τη δράση Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός.

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/10/2011.html

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια διαδικτυακής συνεννόησης διαφόρων μητέρων ανά την Ελλάδα μέσα από εθελοντικά δίκτυα που διαχειρίζεται η ομάδα του mitrikosthilasmos.com που δεν είναι άλλο από μια υπαίθρια γιορτή ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης του Μητρικού Θηλασμού στην οποία συμμετέχουν ήδη 20 πόλεις!

Το mitrikosthilasmos.com με τη δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού συμμετέχει στο επίσημο καλεντάρι της WABA -World Alliance for Breastfeeding Action- για τις δράσεις εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού! Για τα πρακτικά της εκδήλωσης, θα γίνει καταμέτρηση όσων μητέρων μαζί με τα μωρά τους πάρουν μέρος!

Στόχος όμως δεν είναι ο “δημόσιος θηλασμός...” αλλά ο “μητρικός θηλασμός”. Η δράση του “ταυτόχρονου” θηλασμού είναι απλά η αφορμή σε μια ευρεία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική για το θηλασμό Ελλάδα και περισσότερες γυναίκες να εμπιστεύονται τη φύση και να θηλάzουν τα παιδιά τους!!

Γι΄αυτό, πέρα από τον ταυτόχρονο θηλασμό, στοχεύουμε και στην άμεση ενημέρωση των παρευρισκομένων με ανοιχτή συζήτηση και επικοινωνία -κατά το φετινό μήνυμα της WABA: “Mίλα μου! Θηλασμός, μια τρισδιάστατη εμπειρία-, με ενημερωτικά φυλλάδια κλπ! Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το mitrikosthilasmos.com.

Η ιστορία

Για την ιστορία, ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά! Όλα

ξεκίνησαν το 2010 από την ιδέα μιας μητέρας από τη Θεσσαλονίκη, της Ελένης Μουστάκα, μέσα από το

φόρουμ parents.gr του οποίου ήταν μέλος! Η ιδέα της, ένωσε και άλλες θηλάζουσες μητέρες-μέλη του ίδιου φόρουμ- που με θέρμη και ενθουσιασμό, μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες... κατάφεραν διαδικτυακά να οργανωθούν και να συγκεντρώσουν τελικά, υποστηρικτές του θηλασμού σε 9 πόλεις πέρυσι, στέλνοντας το μήνυμα “ο θηλασμός δεν είναι ταμπού”, με το mitrikosthilasmos.com υποστηρικτή της προσπάθειας τότε!

Η φετινή διοργάνωση

Πλέον το mitrikosthilasmos.com ανέλαβε επισήμως τη διοργάνωση και χάρη στην Ελένη Μουστάκα,

την ιδέα της και το πάθος εκείνης της εθελοντικής ομάδας... συνεχίζουμε και φέτος δυναμικά σε

συνεργασία όχι μόνο με αυτή την ομάδα αλλά και με νέους εθελοντές ελπίζοντας η δράση να γίνει “θεσμός” και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!

Η πρόσκληση

Η πρόσκληση αφορά σε κάθε θηλάζουσα μητέρα που με τη συμμετοχή της στον Ταυτόχρονο Θηλασμό, στέλνει μήνυμα και σε άλλες νέες μητέρες, ανεμπόδιστα, ελεύθερα, παντού και πάντα, χωρίς ταμπού, να προσφέρουν στα παιδιά τους το μητρικό γάλα, που χαρίζει σημαντικά οφέλη σε αυτές και τα παιδιά τους, τώρα αλλά και στο μέλλον.

Όμως, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του μητρικού θηλασμού... όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του θηλασμού πρέπει να δώσουν το παρόν!

Όλες οι θηλάζουσες (ακόμη και εσάς που δεν θέλετε να πάρετε μέρος στον ταυτόχρονο θηλασμό), οι πρώην θηλάζουσες (ασχέτως αν θηλάσατε μια μέρα ή ένα, δυο χρόνια κ.λπ...), οι μητέρες που για οποιοδήποτε λόγο δεν θήλασαν αλλά συμφωνούν με τη φυσιολογική βρεφική διατροφή...

Όλοι οι νέοι -άντρες και γυναίκες- που σχεδιάζουν να γίνουν γονείς! Όλες οι εγκυμονούσες που είναι εν δυνάμει μέλλουσες θηλάζουσες… και πρέπει να ενημερωθούν! Ολόκληρη η οικογένεια μαζί με τα παιδιά, μικρότερα και μεγαλύτερα! Μαζί με φίλους και συγγενείς! και... ο κατάλογος συνεχίζεται!!

Προγραμματισμένη ώρα πανελλαδικού ταυτόχρονου θηλασμού: 12:00

Εκτιμώμενη ιδανική ώρα συνάντησης: 11.00-13.00 πμ

Εκτιμώμενος χρόνος παραμονής στα σημεία συνάντησης: 2-3 ώρες

Περισσότερες πληροφορίες: www.mitrikosthilasmos.com

MitrikosthilasmosPOLEIS.png

Διοργάνωση

MT_logo_290.png

Μέγα Χορηγοί Επικοινωνίας

parents.gif 984.PNG NEAKRITI.png

KRHTHTV.PNGpalace.png

Χορηγοί Επικοινωνίας

babyspacexorigostautoxronos.jpg familygrxorigostautoxronos.jpg childitxroigostautoxronos.jpg mamycool2.png

Μέγα Υποστηρικτές

logoparentscafe.png avent_logo_low.gif Bravado_new-logo.gif

ameda_small.gif lanshinoh_logo_low.gif medela_low.gif

Gymboree.gif trejoli.png

Υποστηρικτές

galaksiasyposthriksitautoxronos.jpg pankypriossthriksitautoxronos.jpgstavros.png

Με την ευγενή στήριξη

mitrotitastiriksitautoxronos.jpg babyteatstiriksitautoxronos.jpgeygenikistiriximanagi.png

Επεξεργάστηκαν by Συντονιστής Org
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας η Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων (ΕΕΕΓ - Αστική μή Κερδοσκοπική Εταιρεία) parents.org.gr (προβολή μέσω άρθρων, banner και fb) με την Υποστήριξη του www.parentscafe.gr (προσφορά ενότητας για την συνεννόηση των μελών)

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την Υποστήριξη!


Μητρικός θηλασμός - Μητέρα & Παιδί

www.mitrikosthilasmos.com 

 

Link to comment
Share on other sites

Παρακάτω υπάρχει η λίστα με τις πόλεις που μέχρι τώρα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Μη διστάσετε να συμπληρώνετε τον κατάλογο αν υπάρχουν νέες συμμετοχές!!!

Σημ.: Προτείνεται στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσ/νίκη κλπ) ή στις γειτονικές με λίγες ή καθόλου συμμετοχές, οι εκδηλώσεις να γίνουν σε ένα και μόνο κεντρικό σημείο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο συγκεντρωμένο πλήθος!!

ΑΘΗΝΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ?

ΒΟΛΟΣ ?

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΗΒΑ ?

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΑΒΑΛΑ ?

ΚΑΣΤΟΡΙΑ ?

ΚΟΖΑΝΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΡΗΤΗ - ΣΗΤΕΙΑ ?

ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ ?

ΛΑΜΙΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΕΣΒΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΠΑΤΡΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ?

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ?

ΡΟΔΟΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ?

ΣΕΡΡΕΣ

ΣΥΡΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ?

Παρακαλούμε όλα τα μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, να έρθουν σε συννενόηση ώστε γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή τους, να προτείνουν καταλληλότερο σημείο συνάντησης για την εκδήλωση στην πόλη τους, ώστε αυτό να οριστεί και να κοινοποιηθεί!

Επίσης καλό θα είναι να ορίσετε υπεύθυνους διοργάνωσης της κάθε πόλης για ευκολότερη συννεόηση μεταξύ μας για τις σχετικές διαδικαστικές λεπτομέρειες της δράσης!


Μητρικός θηλασμός - Μητέρα & Παιδί

www.mitrikosthilasmos.com 

 

Link to comment
Share on other sites

Για τη συνεννόηση των εθελοντών της διοργάνωσης ή των ενδιαφερόμενων συμμετεχόντων δημιουργήθηκε αυτή εδώ η ενότητα αλλά υπάρχει και η ομάδα εθελοντών στο facebook: https://www.facebook.com/groups/ethelontesGSB/

Αν θέλετε να συμμετάσχει και η δική σας πόλη... δεν έχετε παρά να οργανώσετε τις μητέρες της περιοχής σας :)

και... θυμηθείτε, ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό όσες παρευρεθούν στην εκδήλωση να θηλάσουν αν ΔΕΝ το θέλουν ή δεν εξασκούν ακόμη το άθλημα... απλά στόχος είναι η μεγάλη προσέλευση κοινού ώστε να υποστηρίξουμε το θηλασμό και το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε "Ο θηλασμός είναι μεταδοτικός" !


Μητρικός θηλασμός - Μητέρα & Παιδί

www.mitrikosthilasmos.com 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Yπάρχει κάτι για υπόλοιπο αττικής?? Πχ νότια προαστεια?
Έχουμε προτείνει η κάθε πόλη να έχει ένα και μόνο σημείο συνάντησης για μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου :)

Μητρικός θηλασμός - Μητέρα & Παιδί

www.mitrikosthilasmos.com 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπερα koritsia τωρα εμπενα μεσα για να βοηθησω στη διοργανωση για τα χανια .( γιατι περιση που το παρακουλουθουσα δεν εειδα κανενα ενδιαφερον απο χανια και πολυ στεναχωρηθηκα ,ετσι δυστασα κ γω και λεω να παω μονη μου...φετος ομως που θηλαζω το μικρο μου γιο ειμαι αποφασιοσμενη πλεον...)

τι λετε κοριτσια απο χανια?εχω μιλησει κ στην παιδιτρο μου να τοιχοκολησω στο ιατρειο της το γεγονος κ την ωρα συνντησεις και το μερος. επισης στο νοσοκομειο χανιων αλλα και στο π.ι.κ.π.α...οπωτε αν εχει κανεις υλικο ενημερωστε με σας παρακαλω.

το κακο ειναι οτι δεν εχω facebook τι γινετε σ αυτη την περιπτωση?

κοριτσια απο χανια καμια αλλη να βοηθησει?

χανια ¨:δημοτικη αγορα /κυριακη 6 /11 ωρα 12:00

τι λετε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...