Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Anastasia14 είπε:

Dfi δεν έχουμε κάνει, ο ουρολόγος δε ζήτησε ποτέ και ο γυναικολόγος μου λέει πως και να κάνουμε δε θα δούμε καλό αποτέλεσμα εφόσον έχουμε μικρόβιο και 1-2% τυπικές μορφές. Όσο για βελτίωση πέρα απο αντιβιοτικά όποτε κρινει ο γιατρος, παίρνει ούτως ή άλλως συστηματικά προβιοτικα vi....xx και συμπληρώματα, οπότε δε νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε και κατι παραπανω.    Πιστεύω όμως ότι ο καινούριος ουρολόγος ίσως μας ζητήσει. Η amh μου ήταν το Νοέμβριο 0.38 😅 γελάω για να μην κλαίω. Σ' ευχαριστώ πολύ!

Κι εμείς όμως τώρα με μικρόβιο το dfi 10% βγήκε με πολύ μεγάλη βελτίωση και κάτι που θυμήθηκα χθες και δεν το αναφέραμε σε κανέναν, πέρασε ίωση πριν 1,5 μήνα με 39 πυρετό. Τελοσπαντων οι άνδρες έχουν μεταβλητότητα, ποτέ μην λες ποτέ, σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται εφόσον έφυγαν τα σοβαρά μικρόβια. Απλα θέλει χρόνο και εκσπερματώσεις τακτικές. Αυτο που μας είπε και ο ανδρολόγος και ο γυναικολόγος είναι να μην αφήνει μεγάλα διαστήματα χωρίς, να ανανεώνεται το σπερμα τακτικά. 
      Κάτι άσχετο που θυμήθηκα με την χαμηλή σου ΑΜΗ, παρακολουθώ στο YouTube ένα ζευγάρι από Αμερική, η κοπέλα έχει επίσης πολύ χαμηλή ΑΜΗ και στην πρώτη διέγερση της δεν πήρε σχεδόν τίποτα. Τωρα που κάνει επαναλαμβανόμενες διεγέρσεις για να μαζέψει ωάρια έχει δει τεράστια διαφορά στην ανταπόκριση κι ας έχει χαμηλή ΑΜΗ, αυτό που κάνει διαφορετικό είναι πως κάνει βελονισμό. Και μου έκανε εντύπωση γιατί από 1-2 ωάρια έφτασε να πάρει 7 ή 9 δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν πολλά. Οκ αν εξαιρέσεις τον βελονισμό δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ανταποκριθείς σωστά στα φάρμακα και να δώσεις έναν καλό κύκλο. Σου εύχομαι να είναι αυτός! 🤞

Μεταφορά 3 ή 5 ημερών εμβρύων σε ηλικία 46;

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, χρειάζομαι τη γνώμη σας! Δεν θα σας κουράσω, με λίγα λόγια θα σας πω το ιστορικό μου.

Είμαι 46 (μόλις τα έκλεισα), και εδώ και 1 χρόνο έπειτα από ακραία μορφή υπογονιμότητας του συζύγου, ξεκίνησε το ταξίδι της εξωσωματικής.

Έχω 4 έμβρυα 3-ημερών στην κατάψυξη έπειτα από 3 φυσικούς κύκλους και ένα βραχύ πρωτόκολλο με μεριοφερτ. Τα έμβρυα μου είπαν είναι καλής ποιότητας. Αύριο είναι προγραμματισμένη ωοληψία έπειτα από εφαρμογή τροποποιημένου πρωτοκόλλου με φεμαρα-γκοναλ (φαίνονται 4 ωοθυλάκια). Αυτή η προσπάθεια έγινε σε καινούριο κέντρο.

Ο γιατρός πρότεινε:

1. Να αποψύξουμε όλα τα έμβρυα και μαζί με τα καινούργια (αν προκύψουν) να τα πάμε στο στάδιο της βλαστοκύστης και να γίνει βιοψία για προεμφυτευτικό έλεγχο και ξανά κατάψυξη μέχρι την εμφύτευση.

2. υστεροσκόπηση για πλήρη έλεγχο μήτρας (συμφωνώ απόλυτα).

Τη γνώμη έχετε για:

1. Τη μετάβαση σε 5 ημερών, είναι ασφαλής

2. τον γενετικό έλεγχο; Αξίζει με λίγα έμβρυα;

Έχω αγχωθεί πολύ γιατί τα μόνα διαθέσιμα φιαλίδια από την πλευρά συζύγου είναι 3.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Bubble24 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, χρειάζομαι τη γνώμη σας! Δεν θα σας κουράσω, με λίγα λόγια θα σας πω το ιστορικό μου.

Είμαι 46 (μόλις τα έκλεισα), και εδώ και 1 χρόνο έπειτα από ακραία μορφή υπογονιμότητας του συζύγου, ξεκίνησε το ταξίδι της εξωσωματικής.

Έχω 4 έμβρυα 3-ημερών στην κατάψυξη έπειτα από 3 φυσικούς κύκλους και ένα βραχύ πρωτόκολλο με μεριοφερτ. Τα έμβρυα μου είπαν είναι καλής ποιότητας. Αύριο είναι προγραμματισμένη ωοληψία έπειτα από εφαρμογή τροποποιημένου πρωτοκόλλου με φεμαρα-γκοναλ (φαίνονται 4 ωοθυλάκια). Αυτή η προσπάθεια έγινε σε καινούριο κέντρο.

Ο γιατρός πρότεινε:

1. Να αποψύξουμε όλα τα έμβρυα και μαζί με τα καινούργια (αν προκύψουν) να τα πάμε στο στάδιο της βλαστοκύστης και να γίνει βιοψία για προεμφυτευτικό έλεγχο και ξανά κατάψυξη μέχρι την εμφύτευση.

Τη γνώμη έχετε για:

Έχω αγχωθεί πολύ γιατί τα μόνα διαθέσιμα φιαλίδια από την πλευρά συζύγου είναι 3.

Ευχαριστώ

Συνήθως ο προεμφυτικος γίνετε σε φρέσκα έμβρυα ... Είναι ταλαιπωρία για τα έμβρυα να τα αποψηξεις να τα κάνεις προεμφυτικο Κ να τα ξαναψηξεις Κ να τα αποψηξεις πάλι. Κινδυνεύεις να χάσεις κάποιο υγιή από την ταλαιπωρία. Κ σε τόσα λίγα έμβρυα δεν νομίζω ότι παίζει Κ κάποιο ρόλο ο προεμφυτικος ξέρεις ήδη ότι πολύ πιθανό να μην είναι Κ υγιή λόγο ηλικίας οπότε απλά τα βάζεις Κ ελπίζεις . 

Τώρα για το αν θα πρέπει να γίνουν 5 ημερών ίσως είναι μια καλή λύση για να ξέρεις πια είναι τα πιο δυνατά αλλά να γίνουν βλαστοκυστες Κ να τα βάλεις στον ίδιο κύκλο χωρίς να τα ξαναψυξεις . 

Καλησπέρα! Συμφωνώ με το γιατρό σου. Όσα έχετε μαζέψει τριών ημερών (συν όσα προκύψουν τώρα) τα αφήνετε να δείτε ποια θα φτάσουν βλαστοκύστες, μετά παίρνετε δείγμα για προεμφυτευτικο και τσεκαρεις και μήτρα. Λόγω ηλικίας καλό είναι να κάνετε όλα τα βήματα για να μήν ταλαιπωρηθειτε.

• Μου αρέσει 1

Κι εγώ αυτά τα βήματα θα έκανα με ρίσκο πάντα από τα ήδη υπάρχοντα έμβρυα 3 ημερών να μην μείνει κανένα για να πάει βλαστοκύστη. Αν πάρεις και τώρα πχ αλλά 3 είναι ένα σχετικά ασφαλές νούμερο τα 6 έμβρυα για να τα αφήσεις να γίνουν βλαστοκύστες. Κράτα όμως στο μυαλό σου πως πιθανόν δεν θα γίνουν όλα και δεν είναι θέμα ασφάλειας αλλά φυσικής επιλογής, μπορεί βέβαια και να προχωρήσουν και όλα. 
Ο προεμφυτευτικός σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων και μεγάλης ηλικίας είναι καθοριστικός για να μην χάνεις τον χρόνο σου απλά ελπίζοντας. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό τον εμβρύων αλλά με τι ενδείξεις υπάρχουν για σοβαρές γενετικές ανωμαλίες. 

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Ο γιατρός πρότεινε:

Τη γνώμη έχετε για:

Ευχαριστώ

Καλησπέρα! Συμφωνώ  απόλυτα με τον γιατρό σου!! Και μπράβο  του που σκέφτεται εσένα, την ταλαιπωρία  σου,το συναίσθηματικο σου βαρος..

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, linaa είπε:

Συνήθως ο προεμφυτικος γίνετε σε φρέσκα έμβρυα ... Είναι ταλαιπωρία για τα έμβρυα να τα αποψηξεις να τα κάνεις προεμφυτικο Κ να τα ξαναψηξεις Κ να τα αποψηξεις πάλι. Κινδυνεύεις να χάσεις κάποιο υγιή από την ταλαιπωρία. Κ σε τόσα λίγα έμβρυα δεν νομίζω ότι παίζει Κ κάποιο ρόλο ο προεμφυτικος ξέρεις ήδη ότι πολύ πιθανό να μην είναι Κ υγιή λόγο ηλικίας οπότε απλά τα βάζεις Κ ελπίζεις . 

Τώρα για το αν θα πρέπει να γίνουν 5 ημερών ίσως είναι μια καλή λύση για να ξέρεις πια είναι τα πιο δυνατά αλλά να γίνουν βλαστοκυστες Κ να τα βάλεις στον ίδιο κύκλο χωρίς να τα ξαναψυξεις . 

Την ίδια ανησυχία εξέφρασα και εγώ σχετικά με ψύξη-απόψυξη-ψύξη για των 3-ημερών, και με διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζεται κατά κόρον. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω στην ivf, είναι ότι σε συγκεκριμένα ερωτήματα δεν υπάρχει κοινή απάντηση και όσο το ψάχνεις τα διλήμματα αυξάνονται. 

πρίν από 29 λεπτά , Bubble24 είπε:

Την ίδια ανησυχία εξέφρασα και εγώ σχετικά με ψύξη-απόψυξη-ψύξη για των 3-ημερών, και με διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζεται κατά κόρον. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω στην ivf, είναι ότι σε συγκεκριμένα ερωτήματα δεν υπάρχει κοινή απάντηση και όσο το ψάχνεις τα διλήμματα αυξάνονται. 

Εφαρμόζεται απλά σίγουρα στα φρέσκα είναι 100% ασφαλές.. σε όποιο κέντρο είσαι μίλα με τον εμβρυολογο και θα σου εξηγήσει τη διαδικασία για τον προεμφυτευτικο στα κατεψυγμένα..

Μακάρι όλοι οι γιατροί σε όσες πάμε με άγνοια να πρότειναν αυτό το πλάνο.. και για να γλυτώσουμε λεφτά και ταλαιπωρία..δυστυχώς  κάποιες το μάθαμε με τον δύσκολο  τρόπο.. 

Σε ποιο κέντρο είσαι? 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 1 λεπτό , klimeni είπε:

Καλησπέρα σας, σε ποιο κέντρο είστε και με ποιον γιατρό;Είμαστε 45 και 47 ο σύζυγος και σκεφτόμαστε για 2η εξωσωματική. 

Στο Ιασώ με Τσιριγώτη. Είναι εξαίρετα καταρτισμένος. Η περίπτωσή μας είναι δύσκολη…

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Εφαρμόζεται απλά σίγουρα στα φρέσκα είναι 100% ασφαλές.. σε όποιο κέντρο είσαι μίλα με τον εμβρυολογο και θα σου εξηγήσει τη διαδικασία για τον προεμφυτευτικο στα κατεψυγμένα..

Μακάρι όλοι οι γιατροί σε όσες πάμε με άγνοια να πρότειναν αυτό το πλάνο.. και για να γλυτώσουμε λεφτά και ταλαιπωρία..δυστυχώς  κάποιες το μάθαμε με τον δύσκολο  τρόπο.. 

Σε ποιο κέντρο είσαι? 

Στο Ιασώ. Νομίζω θα προχωρήσουμε με προεμφυτευτικό μόνο στα καινουρια (🤞). Είναι απίστευτα αγχωτικό να γίνει αυτός ο έλεγχος και στα τριών ημερών.

πρίν από 2 λεπτά , klimeni είπε:

Εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά!

Σε ευχαριστώ πολύ! Προσευχόμαστε.. Εύχομαι καλό κουράγιο σε εσάς και όλα τα ζευγάρια να πιάσουν τόπο οι προσπάθειες παρά την ταλαιπωρία..

9 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Στο Ιασώ. Νομίζω θα προχωρήσουμε με προεμφυτευτικό μόνο στα καινουρια (🤞). Είναι απίστευτα αγχωτικό να γίνει αυτός ο έλεγχος και στα τριών ημερών.

Σε ευχαριστώ πολύ! Προσευχόμαστε.. Εύχομαι καλό κουράγιο σε εσάς και όλα τα ζευγάρια να πιάσουν τόπο οι προσπάθειες παρά την ταλαιπωρία..

Το ιασω έχει πάρα πολύ καλό εμβρυολογικο..από τα καλύτερα..μπορείς να πάρεις κσι τηλ ούτε καν να πας να ζητήσεις το εμβρυολογικο και να μιλήσεις μαζί τους.. να σου εξηγήσουν την διαδικασία..(και τους κινδύνους) αν και είναι απόλυτα  ασφαλής..

• Μου αρέσει 1

15 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Το ιασω έχει πάρα πολύ καλό εμβρυολογικο..από τα καλύτερα..μπορείς να πάρεις κσι τηλ ούτε καν να πας να ζητήσεις το εμβρυολογικο και να μιλήσεις μαζί τους.. να σου εξηγήσουν την διαδικασία..(και τους κινδύνους) αν και είναι απόλυτα  ασφαλής..

Σε ευχαριστώ. Τελικά κλείδωσε: προεμφυτευτικό θα κάνω σε ό,τι καινούργιο προκύψει και θα προχωρήσουμε σε εμβρυομεταφορά των τριών ημερών χωρίς έλεγχο. 🤞🤞🤞

• Μου αρέσει 1
  • Καλή τύχη! 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...