Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 31 minutes ago, isavela81 said:

οχι καλε δεν έπρεπε να ειναι παρασκευη απλά εγώ σύμφωνα με τον κύκλο μου αλλα και τις προηγούμενες διεγέρσεις έκανα 2 υπερηχους 9η και 11η ημερα και 13η πηγαινα για ωοληψια και τώρα μου έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα πήγε που  ελπίζω να μην ειναι κακο, την orgalutran δεν την ξερω η μόνη ένεση που εχω κάνει είναι η ovitrelle. παντώς αν κ αυτή την φορά παέι καλά νομίζω θα επιβεβαιώσω οτι το κόψιμο του τσιγάρου μου έκανε καλο , και με 1 απο τις 2 ευχαριστημενη θα είμαι, ευχαριστω πολυ!!!

Οκ τώρα κατάλαβα…κάθε κύκλος και διαφορετικός…η orgalutran εμποδίζει την ωορρηξία ουσιαστικά για να μην τα χάσεις 

εγώ την έκανα κάθε φορά πριν την Ovitrelle είτε σε φυσικό είτε σε κύκλο με διέγερση κανονική…

Αυχενική διαφάνεια στο όριο

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους, 

είμαι η Δήμητρα είμαι 27 ετών και έγκυος στο 2ο μωράκι μου. Ειμαι 13+3 σήμερα και πριν 3 μέρες έκανα την αυχενική διαφάνεια σε έναν εμβρυολογο στην αγίας σοφίας που με έστειλε ο γυναικολόγος μου. Θέλω να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα μου τι μου πρότειναν και αν έχει κάποια να μοιραστεί κάτι μαζί μου για να με κάνει ίσως να ηρεμήσω.

..Λοιπον όλα φυσιολογικά στην ανατομία του εμβρύου,ορατό ρινικό οστό, crl 68mm, καλή καρδιακή λειτουργία, φυσιολογικός τράχηλος πλακούντας και παλμοί 158/λεπτο. Η Papp-a 0,532 ΜοΜ και η ελεύθερη Β hcg 0,708 ΜοΜ. Αυχενική διαφάνεια 2,7 mm οριακά πάνω από το φυσιολογικό.

προυπαρχουσα πιθανοτητα για τρισωμια 21 1/864 τροποποιημένη 1/2549 

για τρισωμια 18 προϋπάρχουσα 1/2151 και τροποποιημένη 1/19113 

για τρισωμια 13 προϋπάρχουσα 1/6737 και τροποποιημένη < 1 στα 20000 

Ουσιαστικά η αυχενική μου είναι 2,7 αυτή είναι μόνο που είναι πάνω από τα φυσιολογικά. Ο εμβρυολόγος πρότεινε να κάνουμε κατευθείαν λήψη τροφοβλαστης.. σκεφτείτε ότι ήθελε να μου το κάνει εκείνη την στιγμή ενώ εγώ και ο σύζυγος είχαμε σαστησει.. το νιπτ δεν μου το πρότειναν καν … Ενώ φεύγωντας από το ιατρείο γύρισε χασκογελωτας και είπε «να κάνεις την παρακέντηση σε περιμένουμε όλα φυσιολογικά θα είναι»… ενώ εγώ είχα ασπρίσει έτοιμη να καταρρεύσω.. 

Υπάρχει κάποια με αντίστοιχα αποτελέσματα με τα δικά μου; Μπορείτε να μου πείτε τι σας πρότειναν; Δεν μπορώ να το συλλάβω ότι θέλαν να μ κάνουν εδώ κ τώρα παρακέντηση… 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Demetra1998 είπε:

καλησπέρα σε όλους, 

είμαι η Δήμητρα είμαι 27 ετών και έγκυος στο 2ο μωράκι μου. Ειμαι 13+3 σήμερα και πριν 3 μέρες έκανα την αυχενική διαφάνεια σε έναν εμβρυολογο στην αγίας σοφίας που με έστειλε ο γυναικολόγος μου. Θέλω να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα μου τι μου πρότειναν και αν έχει κάποια να μοιραστεί κάτι μαζί μου για να με κάνει ίσως να ηρεμήσω.

..Λοιπον όλα φυσιολογικά στην ανατομία του εμβρύου,ορατό ρινικό οστό, crl 68mm, καλή καρδιακή λειτουργία, φυσιολογικός τράχηλος πλακούντας και παλμοί 158/λεπτο. Η Papp-a 0,532 ΜοΜ και η ελεύθερη Β hcg 0,708 ΜοΜ. Αυχενική διαφάνεια 2,7 mm οριακά πάνω από το φυσιολογικό.

προυπαρχουσα πιθανοτητα για τρισωμια 21 1/864 τροποποιημένη 1/2549 

για τρισωμια 18 προϋπάρχουσα 1/2151 και τροποποιημένη 1/19113 

για τρισωμια 13 προϋπάρχουσα 1/6737 και τροποποιημένη < 1 στα 20000 

Ουσιαστικά η αυχενική μου είναι 2,7 αυτή είναι μόνο που είναι πάνω από τα φυσιολογικά. Ο εμβρυολόγος πρότεινε να κάνουμε κατευθείαν λήψη τροφοβλαστης.. σκεφτείτε ότι ήθελε να μου το κάνει εκείνη την στιγμή ενώ εγώ και ο σύζυγος είχαμε σαστησει.. το νιπτ δεν μου το πρότειναν καν … Ενώ φεύγωντας από το ιατρείο γύρισε χασκογελωτας και είπε «να κάνεις την παρακέντηση σε περιμένουμε όλα φυσιολογικά θα είναι»… ενώ εγώ είχα ασπρίσει έτοιμη να καταρρεύσω.. 

Υπάρχει κάποια με αντίστοιχα αποτελέσματα με τα δικά μου; Μπορείτε να μου πείτε τι σας πρότειναν; Δεν μπορώ να το συλλάβω ότι θέλαν να μ κάνουν εδώ κ τώρα παρακέντηση… 

Κορίτσι μου καταρχάς πρέπει να σκεφτείς λογικά κ επιστημονικά. Η υγεία του μωρού δεν καθορίζετε από άλλες εμπειρίες Κ από άλλες απόψεις . Τα ποσοστά που σου δίνουν δεν είναι άσχημα ούτε η αυχενική σου είναι άσχημη όμως βασίζετε σε ποσοστά Κ μόνο δηλαδή ο γιατρός σου λέει στην ουσία ότι υπαρχει μια πιο αυξημένη πιθανοτητα που δεν γνωρίζει αν είναι πραγματική . 

Η μόνη εξέταση που θα σου δώσει διάγνωση είναι η αμνιοπαρακέντηση με σφραγίδα Κ σιγουριά . Η απόφαση είναι μόνο δική σου . Κανένας γιατρός δεν θα σου πει με σιγουριά .. όχι ότι είναι άσχημα τα αποτελέσματα σου αλλά απτήν στιγμή που υπαρχουν κάποια όρια Κ ξεπερνιουνται ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να σου προτείνει την πιο σίγουρη μέθοδο. 

Το νιπτ είναι μόνο για περιπτώσεις που η αυχενική είναι άψογη για να δώσει μια παραπάνω σιγουριά στην άψογη αυχενική. Από εκεί Κ πέρα διάγνωση δεν είναι. Πρεπει να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα σε όλες τις εξετάσεις . Γιατί πολλοί γονείς μπερδεύονται όταν τελικά γεννούν ένα μωρό με πρόβλημα πως γίνετε όταν έχουν κάνει όλες τις εξετάσεις Κ έχουν βγει καλές . Τα ψιλά γράμματα είναι αυτά που σου δείχνουν τι είναι οι εξετάσεις κ τι μπορεί να διαγνωσουν

Μπορεί να βρεις εδώ μέσα χίλια μωρά με τις ίδιες εξετάσεις να είναι υγιή Κ 10 άρρωστα . Θα το ρισκάρεις ? Αυτό πραγματικά πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θες να το ρισκάρεις 

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα!

Υποθέτω ότι σου ζήτησαν να προχωρήσεις σε λήψη τροφοβλάστης γιατί η προϋπάρχουσα πιθανότητα για σύνδρομο Down βγήκε - λόγω των 2,7 mm της αυχενικής, δηλαδή υπερηχογραφικά (και όχι λόγω ορμονων) - μεγαλύτερη από 1/1000.

Εγώ θα ρωτούσα τον γιατρό μήπως για τη μέτρηση των 2,7 mm παίζει ρόλο και το ότι η εξέταση έγινε στις 13w3d και όχι πχ στις 11-12 εβδομάδες που λογικά θα μετριόταν μικρότερη.

Σε κάθε περίπτωση,για να σου φύγει η παραμικρή υπόνοια, μπορείς να κάνεις την εξέταση όπως πρότεινε ο γιατρός. Προσωπικά έχω κάνει λήψη τροφοβλάστης (στον Άλεξ... Σωτηρ...η, εκπληκτικός γιατρός, κατά τη γνώμη μου) και πέρασα ανέμελα το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου.

Εύχομαι το καλύτερο!

• Μου αρέσει 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...