Jump to content
➔ Parents.org.gr
 • Από την διαχείριση / Admin news

  • 3 ώρες πρίν, natasa123 είπε:

   Καλησπέρα κορίτσια, εύχομαι σε όλες καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα, με τεράστιες χοριακες...

   Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς είναι στο ιάκεντρο; Και αν γνωρίζει πόσος χρόνος χρειάζεται για να βρεθεί η δοτρια..

   Σας ευχαριστώ πολύ!

   Καλησπερα

   Στο Ιακεντρο αθηνα η'θεσσαλονικη;;;;

   Εγω στις Αθηνας,το 2020 μεσα στην πανδημια ειχε λιγο αργησει 4 μηνες αναμονη,πέτυχα ομως με την πρωτη...

   Οτι θελησεις μπορεις να μου στειλεις προσωπικο μυνημα...

   Καλη επιτυχία σου ευχομαι...

EEVA2010 Ευρωπαϊκό Βραβείο Βίντεο για την Επιχειρηματικότητ


Recommended Posts

European Entrepreneurship Video Award 2010

EEVA2010 Ευρωπαϊκό Βραβείο Βίντεο για την Επιχειρηματικότητα

κατα τύχη είδα το θέμα αυτό απο εδώ

http://www.facebook.com/home.php?#!/esyne

(ΕΣΥΝΕ Hellenic Associations of Young Entrepreneurs H ΟΕΣΥΝΕ δραστηριοποιείται σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας με δράσεις, και ενημερωτικές εκδηλώσεις & networking νέων επιχειρηματιών.)

απο εκεί είδα αυτό

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=B-nsPlEQZ1E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=B-nsPlEQZ1E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

το οποίο είναι συμμετοχή γιατον διαγωνισμό

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/video-award/index_el.htm

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ!)

Το καλο αυτού του διαγωνισμού είναι βασικά,

πέραν του τίτλου του περι επιχειρηματικότητας,

ότι προωθεί την δημιουργικότητα.

Και σε αυτούς που συμμετείχαν αλλά και σε αυτούς που θα δούν τα βίντεο, θα τα αναλογιστούν, κτλ.

Δείχνει πώς αυτή την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης, είναι απαραίτητο να σκεφτόμαστε προς πολλές κατευθύνσεις, να μπορούμε να δούμε όλες τις πλευρές ενός νομίσματος, (που είναι πάνω απο δύο φυσικά :D) κτλ κτλ

Η κριτική μου για το βίντεο είναι αυτή

Μετά το άνοιγμα της πόρτας του γραφείου του, μου φάνηκε πολύ πολυτελές κ "εύκολο" το παράδειγμα του entrepreneur. Όταν ξεκινάς, δεν ξοδεύεις τόσα για το φαίνεσθε αλλα πολλές ώρες σε δουλειά, το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι ένα τόσο φανταστικό γραφείο. Αυτό θα έλεγα είναι λίγο μή ρεαλιστικό, και είναι κρίμα η τελική "γεύση" της προσπάθειας να είναι η εικόνα ότι το entrepreneurship οδηγεί σε κάτι τόσο άψογα "polished". Βλέποντας το άνοιγμα της πόρτας με το κλειδί, περίμενα ότι ο χαρακτήρας θα έβαζε ρούχα εργασίας, για να φτιάξει ο ίδιος το γραφείο του και να το στήσει, παρά να μπεί με σουπερ κουλ παπούτσια μαμάτο παντελόνι κτλ. Δεν είναι τα ράσα που κάνουν τον παπά, οπότε νομίζω ότι το entrepreneurship είναι αναγκαίο να περιβάλλεται απο μια πολύ μεγάλη δόση της σκληρής πραγματικότητας - η οποία μετά, ανταμείβει εάν και όταν οι συνθήκες, η ιδέα, ο εκτελεστής, τα μέσα του, κ μετά οι συνεργάτες, συμφωνούν μεταξύ τους σαν παράγοντες..! Το ωραίο συναίσθημα που περιγράφει το βίντεο στο τέλος με παράδειγμα αυτή την πολυτέλεια (που ο παραγωγός του βίντεο την έχει χρησιμοποιήσει για να ταυτοποιήσει αυτό το ωραίο συναίσθημα, κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει), έρχεται πολύυυυ αργότερα. Το ωραίο που έχει το entrepreneurship είναι ο δρόμος που ακολουθείς για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα (αν φτάσεις), οπότε αυτό θεωρώ ότι λείπει απο το βίντεο. Με βάση αυτό, η περιγραφή "when he realizes there is a different way to do it" δεν είναι ακριβής/επαρκής. To βίντεο δείχνει το αποτέλεσμα (όπως είναι ίσως στην φαντασία/όνειρα αυτού του νεαρού), όχι τον τρόπο (way).

πατώντας εδώ,

http://www.youtube.com/results?search_query=EEVA2010&aq=f

θα δείτε και άλλα βίντεο τα οποία έχουν κατατεθεί.

θεωρώ φανταστικό, που γίνεται χρήση του βίντεο, για να περάσουν τα μυνήματά τους οι παραγωγοί των βίντεο,

και ως επι το πλείστον λειτουργούν με την σωματική γλώσσα, την έκφραση του προσώπου,

είναι δηλαδή κατανοητά απο ανθρώπους κάθε εθνικότητας. Δεν χρειάζονται μετάφραση.

ναι! γιατί αυτές οι έννοιες δεν είναι έννοιες που ισχύουν διαφορετικά σε κάθε χώρα. Η δημιουργικότητα και η ελευθερία στην σκέψη, είναι κάτι που το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να κατανοήσει, ανεξαρτήτως εκπαίδευσης, γλώσσας, γνώσεων.

Επιχειρείν χωρίς δημιουργικότητα και ελευθερία στην σκέψη δεν μπορούν να υπάρξουν και οδηγούνται στην καταστροφή, ότι και να έχει σπουδάσει κάποιος και όσα λεφτά και να έχει για να επενδύσει στην ιδέα του: μπορείς να κανεις επιχειρείν χωρίς σπουδές και χωρίς μεγάλες χρηματικές επενδύσεις.

Ποιό βίντεο όμως δείχνει τον καλύτερο τρόπο για αυτό το πράγμα?

Επεξεργάστηκαν by Μαρια Στυλιανακη

 ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic  το 2012 !!...  Επιτέλους, φυσικά επίσης καθυστερημένα, ξεκινήσαμε και τα  instagram https://www.instagram.com/marybluestyl/  & φυσικα και εδώ https://www.instagram.com/parents.org.gr  &  https://www.instagram.com/parentscafe.gr/ Follow us there too :-) 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 • 3 months later...
×
×
 • Δημιουργία νέου...