Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , κολοκυθάκι είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ, εγώ είμαι στα 65 κιλα απλά με θυρεοειδη και αντισταση στην ινσουλινη οποτε πιο πολύ ρητορική ήταν η ερώτηση μου τώρα που το ξανά σκέφτομαι 😅. Εγώ χάνω τώρα με το άγχος, δεν τρώω. 

Και εγώ αρχομένη αντίσταση και αυξημένες τιμές στη καμπύλη σακχάρου οπότε παίρνω χάπι για να το ρυθμίσω !  Πάντως όντως το σερπαφαρ κάνει λίγο πρήξιμο (τουλάχιστον σε εμένα). 

Γιατρός για IVF

Recommended Posts

Καλησπερα! Παίρνω το θάρρος να γράψω καθώς θεωρώ ότι αρκετές γυναίκες που πρέπει να υποβληθούν σε ivf είναι μπερδεμένες η δεν ξέρουν τι να κάνουν. Έτσι ήμουν κ εγώ σχεδόν δυο μήνες πριν. Στα 36 μου με ΑΜΗ 0,59 με ενημερώσε ο γυναικολόγος μου ότι ο χρόνος είναι ενάντιων μου. Καταληξαμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε ωοληψια αρχικά και ivf. Πήγα σε δυο ivf γιατρούς, και κατέληξα στον κύριο Κούρτη. Από το πρώτο ραντεβού μου ζήτησε μόνο και μια εξέταση. Αυτή του θυρεοειδή. Καμμία άλλη εξέταση. Ουτε fsh ούτε στον σύζυγο κάτι. Μας είπε τη διαδικασία. Τον εμπιστεύτηκα και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Την Κυριακή κάναμε την ωοληψια, αν και είχε πει στην αρχή Σάββατο. Δε λογάριασε ούτε τριήμερα ούτε τίποτα. Μου είπε την Κυριακή θα έχεις αλλά δυο ωοθυλακια όποτε θα περιμένουμε. Πήραμε 12, γονιμοποιήθηκαν τα 9 και έχουμε 7 έμβρυα 5ης μέρας!! Που θέλω να καταλήξω; Τον γιατρό τον εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Πήγα τυπικά και σε έναν δεύτερο όποιος με φόρτωσε με εξετάσεις και τύψεις ότι έχω τεμπέλικες ωοθήκες και δεν δέχτηκε καν να μου μιλήσει για το Τι πλάνο θα ακολουθήσει εάν δεν έφερνα τις  εξετάσεις οι οποίες ήταν μάλιστα και αρκετά ακριβές. είχα κάνει μία Προηγούμενη ανάρτηση  αμφιβολιασ που επειδή το είχα συζητήσει με γνωστές μου και είχα επηρεάστει πολλές από κάτω μου σχολιάσατε πως δεν έπρεπε να  εμπιστευτώ τον Κούρτη γιατί έπρεπε πρώτα να κάνω κάποιες εξετάσεις, και πως προχωράω βιάστηκα.  Εγώ εμπιστεύτηκα τον άνθρωπο όμως. Γιατί ήταν ειλικρινής και γιατί μου μιλούσε ξεκάθαρα. Κάποιες φορές το ένστικτο μας είναι ο καλύτερος οδηγός! Και ακόμη κ αν έχουμε δεύτερες σκέψεις πρέπει να μας εμπιστευόμαστε. Έχω να πω μόνο τα καλύτερα γι αυτό το γιατρό. Δεν με άγχωσε, δεν με τρέλανε με εξετάσεις, μου αφιέρωσε ουσιαστικό χρόνο κ  ήθελα να το πω και δημόσια καθώς όλες μας θελουμε ένα γιατρό που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας φτάσει εκεί που θελουμε! Ο Κούρτης είναι αυτός για μένα και ήθελα να το μοιραστώ. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Ramonun είπε:

Καλησπερα! Παίρνω το θάρρος να γράψω καθώς θεωρώ ότι αρκετές γυναίκες που πρέπει να υποβληθούν σε ivf είναι μπερδεμένες η δεν ξέρουν τι να κάνουν. Έτσι ήμουν κ εγώ σχεδόν δυο μήνες πριν. Στα 36 μου με ΑΜΗ 0,59 με ενημερώσε ο γυναικολόγος μου ότι ο χρόνος είναι ενάντιων μου. Καταληξαμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε ωοληψια αρχικά και ivf. Πήγα σε δυο ivf γιατρούς, και κατέληξα στον κύριο Κούρτη. Από το πρώτο ραντεβού μου ζήτησε μόνο και μια εξέταση. Αυτή του θυρεοειδή. Καμμία άλλη εξέταση. Ουτε fsh ούτε στον σύζυγο κάτι. Μας είπε τη διαδικασία. Τον εμπιστεύτηκα και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Την Κυριακή κάναμε την ωοληψια, αν και είχε πει στην αρχή Σάββατο. Δε λογάριασε ούτε τριήμερα ούτε τίποτα. Μου είπε την Κυριακή θα έχεις αλλά δυο ωοθυλακια όποτε θα περιμένουμε. Πήραμε 12, γονιμοποιήθηκαν τα 9 και έχουμε 7 έμβρυα 5ης μέρας!! Που θέλω να καταλήξω; Τον γιατρό τον εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Πήγα τυπικά και σε έναν δεύτερο όποιος με φόρτωσε με εξετάσεις και τύψεις ότι έχω τεμπέλικες ωοθήκες και δεν δέχτηκε καν να μου μιλήσει για το Τι πλάνο θα ακολουθήσει εάν δεν έφερνα τις  εξετάσεις οι οποίες ήταν μάλιστα και αρκετά ακριβές. είχα κάνει μία Προηγούμενη ανάρτηση που πολλές από κάτω μου σχολιάσατε πως δεν έπρεπε να  εμπιστευτώ τον Κούρτη γιατί έπρεπε πρώτα να κάνω κάποιες εξετάσεις, και πως προχωράω βιάστηκα.  Εγώ εμπιστεύτηκα τον άνθρωπο όμως. Γιατί ήταν ειλικρινής και γιατί μου μιλούσε ξεκάθαρα. Κάποιες φορές το ένστικτο μας είναι ο καλύτερος οδηγός! Έχω να πω μόνο τα καλύτερα γι αυτό το γιατρό. ήθελα να το πω και δημόσια καθώς όλες μας θελουμε ένα γιατρό που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας φτάσει εκεί που θελουμε! Ο Κούρτης είναι αυτός για μένα και ήθελα να το μοιραστώ. 

Για να ενημερωθούν Κ οι υπόλοιπες κοπέλες Κ να βοηθηθούν ουσιαστικά η πρώτη διεργεση είναι έτσι Κ αλλιώς απλώς διερευνητική . Κάνεις δεν ξέρει από πριν την ανταπόκριση που θα έχει ο ασθενής πριν κάνει διεργεση. 

Οι εξετάσεις γίνονται όχι για να πληρώνουν οι ασθενείς αλλά για να υπάρχει μια εικόνα Κ στον γιατρό για τα φάρμακα περίπου που θα δώσει αλλά Κ για τυχόν αποτυχία πως θα συνεχίσει. 

Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί εδώ λόγο έλλειψης εξετάσεων έχουν κάει πολλές γυναίκες Κ έχουν δωθεί χιλιάδες ευρώ μόνο Κ μόνο επειδή ο γιατρός έλεγε μην κάνουμε εξετάσεις δεν χρειάζετε Κ η μια αποτυχία ακολουθούσε την άλλη. 

Επίσης έχει διαφορά η επιτυχία στην εξωσωματική από το να πάει καλά μια διεργεση.. 

Οπότε αν πραγματικά θες να βοηθήσεις άλλες κοπέλες δεν χρειάζετε να διαφιμιζουμε γιατρούς επειδή απλώς σταθήκαμε τυχερές. 

• Μου αρέσει 11

πρίν από 39 λεπτά , Ramonun είπε:

Καλησπερα! Παίρνω το θάρρος να γράψω καθώς θεωρώ ότι αρκετές γυναίκες που πρέπει να υποβληθούν σε ivf είναι μπερδεμένες η δεν ξέρουν τι να κάνουν. Έτσι ήμουν κ εγώ σχεδόν δυο μήνες πριν. Στα 36 μου με ΑΜΗ 0,59 με ενημερώσε ο γυναικολόγος μου ότι ο χρόνος είναι ενάντιων μου. Καταληξαμε με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε ωοληψια αρχικά και ivf. Πήγα σε δυο ivf γιατρούς, και κατέληξα στον κύριο Κούρτη. Από το πρώτο ραντεβού μου ζήτησε μόνο και μια εξέταση. Αυτή του θυρεοειδή. Καμμία άλλη εξέταση. Ουτε fsh ούτε στον σύζυγο κάτι. Μας είπε τη διαδικασία. Τον εμπιστεύτηκα και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Την Κυριακή κάναμε την ωοληψια, αν και είχε πει στην αρχή Σάββατο. Δε λογάριασε ούτε τριήμερα ούτε τίποτα. Μου είπε την Κυριακή θα έχεις αλλά δυο ωοθυλακια όποτε θα περιμένουμε. Πήραμε 12, γονιμοποιήθηκαν τα 9 και έχουμε 7 έμβρυα 5ης μέρας!! Που θέλω να καταλήξω; Τον γιατρό τον εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Πήγα τυπικά και σε έναν δεύτερο όποιος με φόρτωσε με εξετάσεις και τύψεις ότι έχω τεμπέλικες ωοθήκες και δεν δέχτηκε καν να μου μιλήσει για το Τι πλάνο θα ακολουθήσει εάν δεν έφερνα τις  εξετάσεις οι οποίες ήταν μάλιστα και αρκετά ακριβές. είχα κάνει μία Προηγούμενη ανάρτηση  αμφιβολιασ που επειδή το είχα συζητήσει με γνωστές μου και είχα επηρεάστει πολλές από κάτω μου σχολιάσατε πως δεν έπρεπε να  εμπιστευτώ τον Κούρτη γιατί έπρεπε πρώτα να κάνω κάποιες εξετάσεις, και πως προχωράω βιάστηκα.  Εγώ εμπιστεύτηκα τον άνθρωπο όμως. Γιατί ήταν ειλικρινής και γιατί μου μιλούσε ξεκάθαρα. Κάποιες φορές το ένστικτο μας είναι ο καλύτερος οδηγός! Και ακόμη κ αν έχουμε δεύτερες σκέψεις πρέπει να μας εμπιστευόμαστε. Έχω να πω μόνο τα καλύτερα γι αυτό το γιατρό. Δεν με άγχωσε, δεν με τρέλανε με εξετάσεις, μου αφιέρωσε ουσιαστικό χρόνο κ  ήθελα να το πω και δημόσια καθώς όλες μας θελουμε ένα γιατρό που θα μας πάρει από το χέρι και θα μας φτάσει εκεί που θελουμε! Ο Κούρτης είναι αυτός για μένα και ήθελα να το μοιραστώ. 

Τα πήγες εξαιρετικά στη διέγερση μπράβο, και καλή επιτυχία στην μεταφορά!

Δεν θα μάθεις όμως ποτέ αν ήσουν απλά τυχερή ή αν είχε ένστικτο ο γιατρός.

• Μου αρέσει 3

Δηλαδή η επιλογή των ενέσεων που έκανα τα χάπια που πήρα τα ml των ενέσεων που άλλαζαν κάποιες φορές συνθέτουν ΤΟ ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ; Αλήθεια τώρα; 2025 το ρίχνουμε στην τύχη;δεν ξέρω για ποιες γυναίκες μιλάς και για ποιους γιατρούς οι οποίοι μπορεί να μην είχαν κατάρτιση; Ενημέρωση; Εκπαίδευση; 
εγω μιλησα για τη δίκη μου εμπειρία με τον δικό μου γιατρό. Ο οποίος παρεπιπτόντως δεν μου είπε ότι η πρώτη διέγερση είναι διερευνητική. Κ μάλιστα από φιλες μου που έχουν κάνει σε άλλους γιατρούς κάτι τέτοιο δεν έχει ειπωθεί. Δεν ξέρω ποιος σε παραπληροφορεί δυστυχώς.

πρίν από 17 λεπτά , Ramonun είπε:

Δηλαδή η επιλογή των ενέσεων που έκανα τα χάπια που πήρα τα ml των ενέσεων που άλλαζαν κάποιες φορές συνθέτουν ΤΟ ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ; Αλήθεια τώρα; 2025 το ρίχνουμε στην τύχη;δεν ξέρω για ποιες γυναίκες μιλάς και για ποιους γιατρούς οι οποίοι μπορεί να μην είχαν κατάρτιση; Ενημέρωση; Εκπαίδευση; 
εγω μιλησα για τη δίκη μου εμπειρία με τον δικό μου γιατρό. Ο οποίος παρεπιπτόντως δεν μου είπε ότι η πρώτη διέγερση είναι διερευνητική. Κ μάλιστα από φιλες μου που έχουν κάνει σε άλλους γιατρούς κάτι τέτοιο δεν έχει ειπωθεί. Δεν ξέρω ποιος σε παραπληροφορεί δυστυχώς.

Όσο Κ να θες να μην το πιστεψεις τα πρωτόκολλα είναι στάνταρ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε ml Κ σε φάρμακα όπου Κ να πήγαινες πάνω κάτω τα ίδια θα σου δίναν  .... Οι ενέσεις δεν γεννάνε ωάρια .... Ούτε διορθώνουν το dna ... Αν είναι να κάνεις ωάρια υπάρχουν δύο τρία πρωτόκολλα .. ανάλογα με την ηλικία οι γιατροί κάνουν συγκεκριμένα ml Κ συγκεκριμένα προτωκολλα.... Πίστευε ότι θέλεις αν θες να θεοποιήσεις έναν γιατρό δεν στο απαγορεύει κάνεις αλλά το να πετύχεις πολλά ωάρια δεν είναι κανένα θαύμα επιλογής φαρμάκων για να μην σε πιάνουν Κ κορόιδο . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Δηλαδή σύμφωνα με εσένα γιατρέ πιάστηκα κορόιδο και όλα ήταν θέμα τύχης και μάλλον τα έχεις ψάξει καλύτερα από το γιατρό μου και τα ξέρεις τόσο καλά. Καλύτερα και από αυτόν. Δεν χρειάζεται ούτε τόση πικρα ούτε τόση κακιά. I trusted the process. Τώρα αν θες να πεις κορόιδο ευχαρίστως να δεχτώ. Σ ευχαριστώ που προσπάθησες να μου ανοίξεις και τα μάτια δηλαδή. Άλλη φορά θα συμβουλευτώ εσένα κι αν είσαι εξίσου  καλή θα σε θεοποιήσω αντιστοιχα. Ωστόσο εγώ μιλησα για μια προσωπική μου εμπειρία που ήθελα να μοιραστώ, η οποία σαφώς δεν ισχύει για όλους. Τώρα αν εσυ δεν έχεις την κριτική αντίληψη να καταλάβεις το νόημα δεν μπορω να σε βοηθήσω παραπάνω. Ο καθένας έχει τη γνώμη του την οποία μπορεί να εκφράζει όμορφα χωρίς λέξεις τύπου κορόιδο και τύχη. Δεν θα σου συνεχίσω την κουβέντα γιατί και ο καθένας μας κουβαλάει ένα σταυρο και δεν ξέρω κ εσυ τι έχεις περάσει και μιλάς τόσο επιθετικά και βλέπεις τόσα φαντάσματα γύρω σου. Positive thinking λέγεται. Και να ξέρεις πως τύχη είναι όταν η προετοιμασια συναντά την ευκαιρία. Τάδε εφη ο Αριστοτελης και με βρίσκει σύμφωνη.

πρίν από 5 λεπτά , Ramonun είπε:

Δηλαδή σύμφωνα με εσένα γιατρέ πιάστηκα κορόιδο και όλα ήταν θέμα τύχης και μάλλον τα έχεις ψάξει καλύτερα από το γιατρό μου και τα ξέρεις τόσο καλά. Καλύτερα και από αυτόν. Δεν χρειάζεται ούτε τόση πικρα ούτε τόση κακιά. I trusted the process. Τώρα αν θες να πεις κορόιδο ευχαρίστως να δεχτώ. Σ ευχαριστώ που προσπάθησες να μου ανοίξεις και τα μάτια δηλαδή. Άλλη φορά θα συμβουλευτώ εσένα κι αν είσαι εξίσου  καλή θα σε θεοποιήσω αντιστοιχα.

Εν έτη 2025 ο γιατρός σε κοίταξε στα μάτια είπε τι ωραία μάτια έχεις Κ είπε χωρίς εξετάσεις θα κάνουμε αυτό το πρωτόκολλο.... Εντελώς επιστημονικό... Κ σίγουρα εντελώς στοχευμένο.... 

Απλώς διάβασε τι συμβουλεύεις άλλες κοπέλες αυτό είπα . Να κοιτάξουν στα μάτια ένα γιατρό Κ να πουν τι ωραίος άνθρωπος ας τον εμπιστευτώ Κ ας μην κάνω καμιά εξέταση επειδή με κοίταξε στα μάτια Κ πέτυχε το προτωκολλο. 

Πραγματικά πιστεύεις ότι υπάρχουν χιλιάδες πρωτόκολλα ? 

• Μου αρέσει 2

Καταλαβαινω αυτο που θες να μοιραστεις και ειναι πολυ ωραιο που νιωθεις ετσι! Καλη επιτυχια στα επομενα βηματα και συντομα με ενα μωρακι ευχομαι. Προσωπικα πιστευω πως ειναι συνδυασμος πραγματων η ετσι πρεπει να ειναι τουλαχιστον. Εμενα με εβαλε πχ να κανω μια εξεταση που αν δεν την ειχαμε κανει θα ηταν σιγουρα αποτυχημενη η εμβρυομεταφορα. Καποιος αλλος γιατρος μπορει να με προχωρουσε σε ετ και μετα την αποτυχια να με εβαζε να κανω εξετασεις για να εντοπισουμε τον λογο της αποτυχιας. Καλως η κακως πολλοι ακολουθουν αυτον τον δρομο. Τωρα για το τι ειναι καλυτερο ο καθενας εχει τη γνωμη του.

• Μου αρέσει 1

Σε Ευχαριστω πολύ 🥹. Μου εξήγησε πως επειδή τελικά έχω Χασιμότο κάτι θα ρυθμίσει οταν έρθει η εμβρυομεταφορα. Σίγουρα είναι συνδιασμος, αυτό ακριβώς. Κάθε οργανισμός διαφορετικός κάθε γιατρός με άλλη προσέγγιση. Το μόνο που ήθελα να μοιραστώ ήταν το ότι κάποιες φορές μας μιλάει το ένστικτο μας κ βγαίνει σωστό. Κ να μην κοιτάμε ταμπέλες η να πάμε με το ορθόδοξο αλλά να πάμε εκεί που νιώθουμε. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Ramonun είπε:

Σε Ευχαριστω πολύ 🥹. Μου εξήγησε πως επειδή τελικά έχω Χασιμότο κάτι θα ρυθμίσει οταν έρθει η εμβρυομεταφορα. Σίγουρα είναι συνδιασμος, αυτό ακριβώς. Κάθε οργανισμός διαφορετικός κάθε γιατρός με άλλη προσέγγιση. Το μόνο που ήθελα να μοιραστώ ήταν το ότι κάποιες φορές μας μιλάει το ένστικτο μας κ βγαίνει σωστό. Κ να μην κοιτάμε ταμπέλες η να πάμε με το ορθόδοξο αλλά να πάμε εκεί που νιώθουμε. 

Με το καλο, ολα να πανε δεξια! Ναι σιγουρα ειναι πολυ σημαντικο να νιωθεις καλα με την επιλογη σου και να εχεις εναν γιατρο που σου εμπνεει εμπιστοσυνη. Αυτα ειναι και υποκειμενικα καποιος που για σενα πχ ειναι εξαιρετικος γιατρος μπορει εμενα να μη μου ταιριαξει η το αντιστροφο. Σε καθε περιπτωση ειναι καλο να μοιραζομαστε εμπειριες και συναισθηματα. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Μακάρι να σου πάνε όλα καλά και στη συνέχεια και να είναι η πρώτη σου ετ η τυχερή σου! Αλλα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και επειδή οι βλαστοκυστες είναι πολύτιμες καλό είναι να γίνονται κάποιες εξετάσεις εξαρχής και όχι μετά την  πρώτη ή δεύτερη αποτυχία.

Το να προχωρήσεις πχ σε ετ έχοντας χασιμοτο χωρίς να έχεις κάνει καμπύλη σακχαρου και αντίστασης στην ινσουλινη και έλεγχο D και φολικου οξεος είναι παρακιδυνευμενο. Το να μην έχεις κάνει έστω κολπική καλλιέργεια είναι απαράδεκτο. Επίσης δεν ξεκινάς εξωσωματικη χωρίς εξετάσεις ζεύγους για τα βασικά μεταδιδομενα σεξουαλικα νοσήματα, δεν τις ζητάει για πλάκα ο εοππυ πριν δώσει τα φάρμακα. Σε κάποια κέντρα ούτε σπερματεγχυση δεν κανείς χωρίς αυτές. Υπάρχουν κοπέλες που επίσης δεν έκαναν τις βασικές εξετάσεις πριν την ωοληψια, τα εμβρυα τους προχώρησαν σε βλαστοκυστες αλλά είτε είχαν μηδενική χοριακη ή βιοχημικη κυηση και μετά ακαλυψαν μικροβιο στο σπερμα ή στη μητρα, θρομβοφιλια κλπ, όλη αυτή η ταλαιπωρία και τα πεταμένα λεφτα θα είχαν αποφευχθει αν είχαν γίνει οι ανάλογες εξετάσεις.

Για να μη μιλήσω για περιπτώσεις που είχαν στίγμα μεσογειακής αναιμίας και οι δύο και δεν το γνώριζαν με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε διακοπή προχωρημενης κύησης ή για περίπτωση φίλης μου που έμαθε ότι πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια μετά από καρδιολογικες εξετασεις πριν από εξωσωματικη στο 32 της, αν δεν τις είχε κάνει και έμενε έγκυος θα την είχαμε χάσει γιατί η καρδιά της δε θα άντεχε εγκυμοσυνη. Ευτυχώς μετά από επέμβαση κατάφερε μετά από λίγα χρονια να κάνει το παιδάκι της με ασφαλεια.

Οι βασικές εξετάσεις είναι απαραίτητες και γράφονται οπότε δεν κοστιζουν πολυ, εως και καθόλου αν γίνουν σε δημόσια δομη, υπάρχουν και άλλες πιο ειδικές που όντως κοστιζουν και παίρνουν χρόνο αλλά και παλι καλό είναι να τις προτείνουν οι γιατροί εξαρχης αν κρίνουν από την εμπειρία τους ότι χρειάζονται.

Εγώ πάντως πριν ξεκινήσω εξωσωματικη επισκεφτηκα 5 γιατρούς και όλοι μου πρότειναν να κάνω συγκεκριμένες εξετάσεις και κάποιες εξτρα ο καθένας. Τις έκανε όλες συν ότι μου πρότεινε ο αιματολογος συν ότι μου πρότεινε ο ενδοκρινολογος και μετά προχώρησα. Τουλάχιστον πριν την ετ ψάξτο λίγο παραπάνω και μην πας στα τυφλά, ίσως να σου προτείνει και ο γιατρός σου ότι θεωρεί απαραίτητο.

Εύχομαι με ή χωρίς εξετάσεις να μας πεις σε λίγο καιρό τα ευχάριστα!

• Μου αρέσει 5

Φτάσαμε να γράφουμε και τα αυτονόητα, τι να πω. Εκτός κι αν η κοπέλα εννοεί πως δεν έκανε εξειδικευμένες εξετάσεις πχ θρομβοφιλια και τέτοια που δεν είναι στο βασικό πακέτο. Αλλά τις βασικές εξετάσεις τις κάνουμε πρώτα και πάνω από όλα για την υγεία μας! Όχι για την επερχόμενη εγκυμοσύνη. Να συμπληρώσω στα παραπάνω πως δεν νοείται για μένα γυναίκα να ξεκινά ορμόνες χωρίς υπέρηχο στήθους και μαστογραφία, καρδιογράφημα και βασικό αιματολογικο τσεκ απ. Αυτά είναι πάνω απ'όλα για την ασφάλεια μας!

• Μου αρέσει 4

1 hour ago, Neverstop είπε:

Φτάσαμε να γράφουμε και τα αυτονόητα, τι να πω. Εκτός κι αν η κοπέλα εννοεί πως δεν έκανε εξειδικευμένες εξετάσεις πχ θρομβοφιλια και τέτοια που δεν είναι στο βασικό πακέτο. Αλλά τις βασικές εξετάσεις τις κάνουμε πρώτα και πάνω από όλα για την υγεία μας! Όχι για την επερχόμενη εγκυμοσύνη. Να συμπληρώσω στα παραπάνω πως δεν νοείται για μένα γυναίκα να ξεκινά ορμόνες χωρίς υπέρηχο στήθους και μαστογραφία, καρδιογράφημα και βασικό αιματολογικο τσεκ απ. Αυτά είναι πάνω απ'όλα για την ασφάλεια μας!

και οι εξετασεις που αναφερθηκαν παραπανω για κυστικη ινωση και μεσογειακη αναιμια ως περιττες, ειναι οχι απλα σημαντικες, απαραιτητες ακομα και πριν προσπαθησεις φυσιολογικα να μεινεις εγκυος. εμενα μου τις ειχε γραψει ο γυναικολογος απ τα 25 μου που ξεκινησαμε να εχουμε ελευθερες επαφες. επισης ολα καλα με το γιατρο μας τα περιγραφει το κοριτσι, ενα γιατρο βεβαια που την παρεπεμψε σε εξωσωματικη χωρις να εχει γινει καμια προσπαθεια φυσικης συλληψης. δηλαδη αν ειχε δει τα βασικα (σπερμα/σαλπιγγες/μητρα) κι ηταν ολα καλα, γιατι να μην εκανε ενα διαστημα στοχευμενες προσπαθειες; κι αυτο το μπαμ κ κατω εξωσωματικη με συνοπτικες διαδικασιες και χωρις να εχει ελεγχθει το παραμικρο, δεν ξερω… εμενα θα τρομαζε σαν προταση. σιγουρα η καθεμια κρινει για τον εαυτο της και με γεια της και χαρα της, για να μιλησω λοιπον για εμενα προσωπικα παντως, δεν θα με επειθε καθολου αυτη η προσεγγιση. και συμφωνω οτι καλο ειναι να μην παρουσιαζουμε δημοσια μια συγκεκριμενη επιτυχια ως μαγικο φιλτρο και ενστικτο του μαγου της φυλης, γιατι δεν ξερεις πως μπορει να επηρεαστουν ανθρωποι, ειδικα αν δεν εχουν ψαχτει καθολου. μακαρι ολα να πανε καλα με την πρωτη και ως τελος, αλλα δυστυχως καμια φορα στραβωνουν στην πορεια ασχετα αν μια διεγερση πηγε καλα. εγω πχ μεχρι να κανω παιδι περασα απο τρεις ετ (6 βλαστοκυστες συνολικα) και ολες ηταν παλινδρομες…οποτε ευχομαι μακαρι να εχεις τυχη ως το τελος και να μην ταλαιπωρηθεις με το παραμικρο!!

• Μου αρέσει 4

Σας ευχαριστω για τις απαντησεισ. Τώρα τι να σας πω.. αυτές τις εξετάσεις για την καρδιά, αιματος κλπ. Αυτές δεν τις έκανα. δεν ξέρω και αν πρόκειται να μου τις κάνει αυτές πριν την εμβρυομεταφορα. Γιατί αυτην την αφήσαμε για 6 μήνες αργότερα. Μαστογραφίες κάνω κάθε χρόνο εδώ κ 3 χρόνια έτσι κ αλλιώς, τεστ παπ είχα κάνει πριν ένα μήνα, και τα σμν τα κάναμε ολα πριν τις ωοληψιες. Αλλα από τα υπόλοιπα όχι. Τώρα δεν ξέρω τι να σας πω, πως θα πάει δλδ η εμβρυομεταφορα κ αν εκεί θα κάνω όλες τις εξετάσεις. Την απόφαση για την κατάψυξη την πήρα εγώ γιατί το ήθελα από την άποψη ότι με τόσο χαμηλή αμη αν ήθελα να κάνω παιδι πιο μεγάλη 38-39 δεν νομίζω πως θα είχα ελπίδα. Στον άλλο γιατρό που πήγα είχα όλο αυτό το πακέτο εξετάσεων. Καρδιές, αίμα κλπ κλπ αλλά ένιωσα παρά πολύ απρόσωπα. Μου έβγαλε απλά μια σελίδα α4 γεμάτη εξετάσεις και μου έλεγε αυτή θα την κανείς στο Ιασώ αυτή στο affidea κλπ κλπ. Ένιωσα πολύ μπερδεμένη. Πολύ τυποποιημένα όλα. Κ όταν τα συζήτησα με το γιατρό μου αυτά μου έδωσε σε όλα απαντήσεις γιατί πχ δεν χρειάζεται σαλπιγγογραφια η fsh. 

πρίν από 14 λεπτά , Ramonun είπε:

Σας ευχαριστω για τις απαντησεισ. Τώρα τι να σας πω.. αυτές τις εξετάσεις για την καρδιά, αιματος κλπ. Αυτές δεν τις έκανα. δεν ξέρω και αν πρόκειται να μου τις κάνει αυτές πριν την εμβρυομεταφορα. Γιατί αυτην την αφήσαμε για 6 μήνες αργότερα. Μαστογραφίες κάνω κάθε χρόνο εδώ κ 3 χρόνια έτσι κ αλλιώς, τεστ παπ είχα κάνει πριν ένα μήνα, και τα σμν τα κάναμε ολα πριν τις ωοληψιες. Αλλα από τα υπόλοιπα όχι. Τώρα δεν ξέρω τι να σας πω, πως θα πάει δλδ η εμβρυομεταφορα κ αν εκεί θα κάνω όλες τις εξετάσεις. Την απόφαση για την κατάψυξη την πήρα εγώ γιατί το ήθελα από την άποψη ότι με τόσο χαμηλή αμη αν ήθελα να κάνω παιδι πιο μεγάλη 38-39 δεν νομίζω πως θα είχα ελπίδα. Στον άλλο γιατρό που πήγα είχα όλο αυτό το πακέτο εξετάσεων. Καρδιές, αίμα κλπ κλπ αλλά ένιωσα παρά πολύ απρόσωπα. Μου έβγαλε απλά μια σελίδα α4 γεμάτη εξετάσεις και μου έλεγε αυτή θα την κανείς στο Ιασώ αυτή στο affidea κλπ κλπ. Ένιωσα πολύ μπερδεμένη. Πολύ τυποποιημένα όλα. Κ όταν τα συζήτησα με το γιατρό μου αυτά μου έδωσε σε όλα απαντήσεις γιατί πχ δεν χρειάζεται σαλπιγγογραφια η fsh. 

Καλησπέρα, σου εύχομαι να πετύχει με την πρώτη!! Χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ο πρώτος γιατρός ήταν μάλλον πολύ απρόσωπος και αυτό με το που να κάνεις τις εξετάσεις, οκ, και εμένα θα μου φαινόταν άσχημο. ίσως και εγώ να μην συνέχιζα μαζί του. 

Πετάγομαι για την σαλπιγογραφία μόνο και για την FSH. Η FSH είναι must για την ποιότητα και την ανταπόκριση. Πραγματικά είναι σουπερ σοσ από άποψη ενδοκρινολόγου και όχι εξωσωματικών. Είναι εξετάσεις που κάνεις πριν καν ξεκινήσεις για παιδί. Είναι εκμετάλλευση στο να μην την κάνεις. Αν δεν ήταν καλή θα έτρωγες τις ορμόνες τσάμπα, στο εξηγώ όσο ποιο απλά γίνετε. 

Η σαλπιγογραφία από την άλλη, πέρα ότι την χρειάζεσαι για να περάσεις επιτροπή και να πάρεις τα φάρμακα δωρεάν, με την σαλπιγογραφία βλέπεις αν έχεις υδροσάλπιγγα. Η υδροσάλπιγα όχι μόνο δεν επιτρέπει εμφύτευση, αλλά μπορεί να σου τραβήξε το έμβρυο και να έχεις εξωμήτριο. συν ότι δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές στην μήτρα που επίσης, ή δεν έχει εμφύτευση καθόλου ή προκαλεί αποβολές. 

Πως πας για εξωσωματική χωρίς να τσεκάρεις τις σάλπιγγές σου; με όλο το σεβασμό, γιατί προχωράτε με εξωσωματική; γιατί σας οδήγησαν σε αυτό το δρόμο;

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...