Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 22 ώρες πρίν, kate82 είπε:

Γερός να είναι κορίτσι μου και ότι θέλει ας είναι !!!! Με το καλοοοοο!!!

Κυριακή απόγευμα μπαίνει Δευτέρα πρωί θα το κάνει !!!! Εγώ ξεκίνησα σιγά σιγά την γενική ώστε όταν γυρίσει από το νοσοκομείο να είναι όλα καθαρά ,ίσως στολίσω αν προλάβω 😂😂😂

Ευχαριστούμε !!Θα στολίσεις από τώρα ρε θηρίο ;;;;;μωρέ μπράβο !!!νομιζα παρασκευή θα το έκανε !άντε και πάλι με το καλό όλα να πάνε καλά !

Συχνότητα επαφής παππούδων εγγονής

VikiKom9

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Ήθελα να συζητήσω ένα θέμα, κυρίως με όσους μένουν στην ίδια πόλη με τις γιαγιάδες- παππούδες των παιδιών τους. Πόσο συχνά συνηθίζετε να έρχονται σε επαφή; Εμείς ορίσαμε μια μέρα την εβδομάδα να αφήνουμε τη μικρή(2 χρονών)στα πεθερικά μου (π.χ. Σάββατο απόγευμα) και να την παίρνουμε την επόμενη μέρα το πρωί - μεσημέρι. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα έχουμε κάποιες κλήσεις για να την δούνε, κυρίως από τον πεθερό μου που είναι συνταξιούχος. Τώρα μου είπε ο άντρας μου μήπως να την αφήνουμε κι ένα ακόμη απόγευμα μέσα στην εβδομάδα γιατί όλο του λένε ότι τους έλειψε και θέλουν να την δούνε. Εγώ διαφωνώ,γιατί θεωρώ ότι η μία μέρα την εβδομάδα είναι οκ, αλλά του είπα ότι εάν θέλει ας έρχονται ή ας πηγαίνει τη μικρή από το σπίτι τους ένα από τα απογεύματα που την προσέχει αυτός κι εγώ πχ πηγαίνω για τρέξιμο. Είμαι υπερβολική; Να σημειωθεί ότι είμαι σε άδεια μητρότητας μέχρι στιγμής και αυτο που λέω στον σύζυγό μου είναι ότι όταν ο ένας γονέας δεν δουλεύει, λογικό είναι οι παππούδες να μην βλέπουν κάθε μέρα το παιδί γιατί δεν χρειαζόμαστε και ιδιαίτερη βοήθεια. Ωστόσο σέβομαι τη σχέση γιαγιάδων-εγγονων αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βάζουμε και κάποια όρια γιατί κι εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα. 

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εμένα μου φαίνεται φυσιολογικοτατο από την στιγμή που μένετε στην ίδια πόλη να θέλουν να τη βλέπουν περισσότερες φορές... Συνήθως όσο πιο πολύ βλέπουν τα εγγονάκια τόσο πιο πολύ τους λείπουν, τα συνηθίζουν.. και νομίζω μια χαρά είπες στον σύζυγό σου ότι μπορεί να κανονίζει να τη βλέπουν όταν εσύ έχεις άλλες δουλειές.. εμένα να σου πω την αλήθεια υπερβολικό μου φαίνεται να την αφήνετε βράδυ όχι να τη βλέπουν όποτε μπορούν και τους λείπει!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 5 λεπτά , Elina7 είπε:

Λοιπόν, εμένα μου φαίνεται φυσιολογικοτατο από την στιγμή που μένετε στην ίδια πόλη να θέλουν να τη βλέπουν περισσότερες φορές... Συνήθως όσο πιο πολύ βλέπουν τα εγγονάκια τόσο πιο πολύ τους λείπουν, τα συνηθίζουν.. και νομίζω μια χαρά είπες στον σύζυγό σου ότι μπορεί να κανονίζει να τη βλέπουν όταν εσύ έχεις άλλες δουλειές.. εμένα να σου πω την αλήθεια υπερβολικό μου φαίνεται να την αφήνετε βράδυ όχι να τη βλέπουν όποτε μπορούν και τους λείπει!

Υπερβολικό που μένει εκεί βράδυ εννοείτε; Για ποιον λόγο; Μα αν οι παππούδες είναι συνταξιούχοι μπορούν κάθε μέρα να βλέπουν το εγγόνι, αυτό τι σημαίνει; Ότι εγώ ως γονέας θα προσαρμοστώ στο δικό τους πρόγραμμα; Ή ότι αυτοι πρέπει να προσαρμοστούν στο δικό μας; Ναι επειδή υπήρχε αυτή η διαφωνία με τη συχνότητα ανάμεσα σε μένα και στον σύζυγό , είπαμε να το κάνουμε έτσι για να δούμε πώς θα πάει. Αλλά εγώ γενικά είμαι της άποψης ότι όλα αυτά είναι και λίγο θέματα της "ελληνικής οικογένειας", γιατί στο εξωτερικό που έχω ζήσει ως φοιτήτρια δεν υπάρχει στην κουλτούρα τους να βλέπουν τα εγγόνια 2-3 φορές την εβδομάδα, ακόμη κι αν μένουν σχετικά κοντά. Υπάρχει άλλη νοοτροπία γενικά, οπότε ίσως και γι'αυτό μου φαίνεται περίεργο.

Εγώ πάντως αν με αξιώσει ο θεός να μείνω επιτέλους έγκυος και εκτός πόλης που μένουν τα πεθερικά μου (είναι σχετικά κοντά) θα ήθελα τα παιδιά μου να τα βλέπουν και κάθε μέρα αν μπορούσα, ειδικά αν είχα άδεια μητρότητας που μάλλον δεν θα έχω (ελεύθερος επαγγελματίας γαρ) και αυτό εννοείται και για τους δικούς μου γονείς. Νομίζω είναι λίγο προσωπικό του καθενός και πως αισθάνεται και τι σχέσεις έχει με την άλλη πλευρά. Αν ήταν η μαμά σου δλδ δεν θα πήγαινες μια βόλτα τώρα που ανοίγει ο καιρός; Εγώ ψάχνω να βρω ευκαιρία να πάω στη μαμά μου, πόσο μάλλον αν είχα και παιδί. Εννοείται βέβαια πως δεν θα χαλάσεις το πρόγραμμα του παιδιού ή να το πάρεις από το σχολείο κλπ. Εγώ προσωπικά έτσι αισθάνομαι, θα ήθελα να νιώθει άνετα το παιδί μου με τους παππούδες, θα ήθελα να του κάνουν τα χατήρια και να το χαρούν όσο περισσότερο μπορούν τώρα που στέκονται στα πόδια τους. Έτσι μεγάλωσα κ εγώ και η γιαγια μου ήταν ο άνθρωπος μου. Αυτήν η σχέση είναι ανεκτίμητη! Βέβαια όλα αυτά είναι προσωπικά θέματα και αν δεν αισθάνεσαι έτσι δεν σε υποχρεώνει κανένας. Βάζεις τα όρια σου. 

• Μου αρέσει 6
  • Ευχαριστώ 1

πρίν από 2 λεπτά , dimi.tra είπε:

Εγώ πάντως αν με αξιώσει ο θεός να μείνω επιτέλους έγκυος και εκτός πόλης που μένουν τα πεθερικά μου (είναι σχετικά κοντά) θα ήθελα τα παιδιά μου να τα βλέπουν και κάθε μέρα αν μπορούσα, ειδικά αν είχα άδεια μητρότητας που μάλλον δεν θα έχω (ελεύθερος επαγγελματίας γαρ) και αυτό εννοείται και για τους δικούς μου γονείς. Νομίζω είναι λίγο προσωπικό του καθενός και πως αισθάνεται και τι σχέσεις έχει με την άλλη πλευρά. Αν ήταν η μαμά σου δλδ δεν θα πήγαινες μια βόλτα τώρα που ανοίγει ο καιρός; Εγώ ψάχνω να βρω ευκαιρία να πάω στη μαμά μου, πόσο μάλλον αν είχα και παιδί. Εννοείται βέβαια πως δεν θα χαλάσεις το πρόγραμμα του παιδιού ή να το πάρεις από το σχολείο κλπ. Εγώ προσωπικά έτσι αισθάνομαι, θα ήθελα να νιώθει άνετα το παιδί μου με τους παππούδες, θα ήθελα να του κάνουν τα χατήρια και να το χαρούν όσο περισσότερο μπορούν τώρα που στέκονται στα πόδια τους. Έτσι μεγάλωσα κ εγώ και η γιαγια μου ήταν ο άνθρωπος μου. Αυτήν η σχέση είναι ανεκτίμητη! Βέβαια όλα αυτά είναι προσωπικά θέματα και αν δεν αισθάνεσαι έτσι δεν σε υποχρεώνει κανένας. Βάζεις τα όρια σου. 

Ναι κατάλαβα τι λέτε. Εγώ τώρα που ανοίγει ο καιρός πηγαίνω πολύ παιδική χαρά με τη μικρή, βόλτες γενικά, ψώνια κλπ. Συν οι δουλειές που έχω στο σπίτι και πρέπει να γίνουν. Ίσως έτσι λειτουργώ σαν άνθρωπος, μάλλον δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι υποκειμενικά αυτά. Έχω καλές σχέσεις με τα πεθερικά, δεν έχω παράπονο, απλά η καθημερινότητα μου συνήθως είναι αυτά που έγραψα πιο πάνω.

Διαφημίσεις

Κι εμενα δε μου φαινεται υπερβολικο να θελουν να βλεπουν το παιδι παραπανω. Επειδη εχω υποψιν και μια περιπτωση ακριβως αντιθετη δλδ μενουν στην ιδια πολη και οι παππουδες ειναι οκ να βλεπουν το εγγονι τους μια στο τοσο μπορω να σου πω οτι αυτο θα με πειραζε περισσοτερο. Βεβαια καταλαβαινω αυτο που λες για το προγραμμα γιατι κι εμεις καπως ετσι λειτουργουμε εχουμε τη ρουτινα μας μεσα στην ημερα ομως θα μπορουσες καπως να τα συνδυασεις πχ να πατε προς τα εκει που μενουν και να πατε παρεα σε μια παιδικη χαρα δεν ειναι αναγκη να την πατε για βραδινο υπνο δλδ. Αλλα οπως ειπαν ειναι υποκειμενικα αυτα ο καθενας ξερει τι ειναι το καλυτερο και τι ταιριαζει  στην οικογενεια του. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

19 ώρες πρίν, VikiKom9 είπε:

Ναι κατάλαβα τι λέτε. Εγώ τώρα που ανοίγει ο καιρός πηγαίνω πολύ παιδική χαρά με τη μικρή, βόλτες γενικά, ψώνια κλπ. Συν οι δουλειές που έχω στο σπίτι και πρέπει να γίνουν. Ίσως έτσι λειτουργώ σαν άνθρωπος, μάλλον δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι υποκειμενικά αυτά. Έχω καλές σχέσεις με τα πεθερικά, δεν έχω παράπονο, απλά η καθημερινότητα μου συνήθως είναι αυτά που έγραψα πιο πάνω.

ακριβως αυτο,δεν υπαρχει σωστο και λαθος

απο τη στιγμη που οι σχεσεις ειναι καλες,εμπιστευεστε τους παππουδες κ υπαρχει ενδιαφερον να τη δουν απο αυτους,θα μπορουσε να ειναι κ συχνοτερα

αυτο που προτεινατε με 1-2φορες την εβδομαδα επιπλεον οταν πατε για περπατημα, η αν θελει ο παππους να παει το πρωι στην παιδικη τη μικρη οσο εσεις κανετε δουλειες στο σπιτι η εξωτερικες δουλειες δ ειναι κακο

το θεμα ειναι να περνανε ολοι καλα,κυριως το παιδι,οι παππουδες να αντεχουν κ εσεις να μην ειστε ανησυχη

(πχ εμεις ειμαστε μακρια,αν μεναμε κοντα σιγουρα θα θελανε καθε μερα κ τα παιδια,εκει που εχουν κ ξαδερφια,αλλα δ συνηθιζουμε να μενουν βραδυ εκτος αν ειναι περιοδος διακοπων.καθε βδομαδα ενα βραδυ δ ξερω αν θα το καναμε,αλλα ειναι ωραιο για να εχετε χρονο ως ζευγαρι)

• Ευχαριστώ 1

Εγώ θα σου πρότεινα να λειτουργειτε όπως νιώθετε κ οπως σας βγαίνει το πρόγραμμα σας πιο ελεύθερα.  Δεν είναι ανάγκη να ορίζετε μέρες. Έχεις χρόνο κ όρεξη να πάτε μια βόλτα πάτε σήμερα δεν έχετε δεν πάτε. Ή έχουν χρόνο κ θέλουν να έρθουν σπίτι σας ας έρθουν.  Κ οπως ανέφεραν τα κορίτσια δεν είναι ανάγκη να μένει εκεί. Βολτούλα πάμε να δούμε το παππού κ τη γιαγιά κ πάμε σπίτι μας. Αν γενικά έχετε καλές σχέσεις,  δε σε προβληματίζει κάτι ως προς τη συμπεριφορά τους κ έχετε κοινή γραμμή πλεύσης όλα καλά.

• Ευχαριστώ 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...