Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 9 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Ποιες ειναι αυτες οι ασθενειες που φαινονται μονο οταν αρρωστησει σε αυτη την ηλικια το παιδακι; Ειλικρινα ρωταω απο ενδιαφερον γιατι δεν το γνωριζω και θα ηθελα να μαθω. Γιατι θεωρουσα οτι το ανοσοποιητικο, το προσβαλουν οι γνωστες ασθενειες aids, ηπατιτιδες, που αυτες ελεγχονται με εξεταση. Επισης, μου φαινεται δυσκολο να ενημερωνουν τους εν δυναμει γονεις για ιωσεις που τυχον περασε το παιδι, δηλαδη να πουν οτι περασε και μια ιωση 4μηνων… Θεωρητικα, ειδικα σε αυτες τις χωρες και υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες, απλες μεταδιδομενες λοιμωξεις θα παιρνανε ολα τα παιδακια ουκ ολιγες φορες, δεν νομιζω να ειναι αξιες αναφορας.

Επισης να κανω μια ασχετη ερωτηση προς την @CoffeeMaker δεν θα ηταν καλο να δημιουργηθει θεμα καφε εξωσωματικης 2026…; εχουμε κολλησει για καποιο λογο στο 2024 λες και ζουμε τη μερα της μαρμοτας. Ηδη καναμε skip ολο το 2025, μηπως ηρθε η ωρα; 😅😅

Μάλλον δεν έγινα κατανοητή . Δεν είναι μια ασθένεια που μπορεί να έχει το παιδί Κ να την βρούμε. Ένα παιδάκι γεννιέται Κ τις πρώτες φορές που θα αρρωστήσει χτίζετε το ανοσοποιητικό του κ σύμφωνα με το dna του κ τα κληρονομικά του χτίζετε. Αν το παιδι έχει κάποια ευαισθησία ή όταν αρρωστήσει πρώτη φορά ο οργανισμός του δημιουργήσει κάποιες επιπλοκές δεν το ξέρει κανείς. Αυτό συνήθως γίνετε γιατί υπάρχει ένα κληρονομικό υπόβαθρο ή κάποια παράμετρος στον οργανισμό του που δημιουργει ευαισθησίες ή κ προβλήματα . 

Για να το πω πιο απλά πως λέμε αυτός ο άνθρωπος με το παραμικρό αρρωσταίνει Κ μπαίνει νοσοκομείο ενώ ο άλλος άνθρωπος τα περνάει όλα στο πόδι. 

Αν πχ ένα παιδάκι με τις πρώτες του ιώσεις κάνει πνευμονίες ή κάνει επιπλοκές πχ στην καρδιά κτλ αυτός που θα το πάρει αυτά θα τα ξέρει απτό ιστορικό του ότι έχει κάποιες ευαισθησίες. Αν δεν εχει αρρωστήσει όμως ποτέ Κ δεν έχει δει κανείς πως αντιδρά ο οργανισμός του δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις από ένα μωρό. 

Γενικά αυτά ισχύουν για όλα τα παιδιά οποίος Κ να γέννησε ποτέ δεν ξέρει τι ευαισθησίες θα εμφανίσει το ανοσοποιητικό ένος παιδιού . Ομως η ανησυχία είναι περισσότερη όταν περνεις ένα άγνωστο παιδάκι γιατί το ιστορικό της οικογένειας σίγουρα δεν θα είναι αρκετά αναλητικο. Εμείς πχ ξέρουμε παππούδες θείους κτλ έχουμε μια εικόνα . 

• Μου αρέσει 1

Klinefelter 47,XXY - βοήθεια

Recommended Posts

πρίν από 17 λεπτά , Member_E είπε:

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μια ζωή το παιδί μου θα είναι εξαρτημένο από ένα φαρμακευτικό σκεύασμα και ότι το ξέρω πριν καν γεννηθεί. Ανησυχω για το αν θα μπορέσω να το χειριστώ … ανησυχώ για παρενέργειες.. Ακόμη είμαι σε ένα κενό. Κάθε ώρα αλλάζει και η προσέγγιση μου μέσα μου. Είναι ένα συνοθύλευμα συναισθημάτων που εναλλάσσονται όλη την ώρα. 

Ναι και εγώ έτσι ήμουν, με έντονες εναλλαγές, υπήρχαν ακόμη και κάποιες λίγες στιγμές με συναισθηματικο κενό και χωρίς να μπορώ να σκεφτώ τίποτα. 

Πρέπει να σκεφτείς και τι αντέχεις εσύ και ο άντρας σου, εάν αντέχετε να το χάσετε ή αν αντέχετε ότι προκύψει στην μετέπειτα ζωή του . Εγώ το μετάνιωσα όταν ήταν πλέον αργά * Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να έχω την δύναμη και να αντιμετωπιζα ότι προέκυπτε, να του έδινα την ευκαιρία για την ζωή, ακόμη και να το κρατούσα μόνη μου , με λίγα λόγια δεν άντεχα τελικά να το χάσω, μου κόστισε πολύ. 

Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να σε επηρεάσω, απλά σου παραθέτω το πως ένιωσε μια άλλη μάνα, ακόμη και οι ορμόνες σου τώρα σε επηρεάζουν για το πως σκέφτεσαι. Θέλει πολύ προσοχή. 

* παρά το γεγονός ότι ξέραμε πως θα έχει καρδιοπαθεια και μια μοναδικότητα σαν περιστατικό 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 minute ago, Foxplace said:

Ναι και εγώ έτσι ήμουν, με έντονες εναλλαγές, υπήρχαν ακόμη και κάποιες λίγες στιγμές με συναισθηματικο κενό και χωρίς να μπορώ να σκεφτώ τίποτα. 

Πρέπει να σκεφτείς και τι αντέχεις εσύ και ο άντρας σου, εάν αντέχετε να το χάσετε ή αν αντέχετε ότι προκύψει στην μετέπειτα ζωή του . Εγώ το μετάνιωσα όταν ήταν πλέον αργά, ο άντρας μου όχι. Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να έχω την δύναμη και να αντιμετωπιζα ότι προέκυπτε, να του έδινα την ευκαιρία για την ζωή, ακόμη και να το κρατούσα μόνη μου , με λίγα λόγια δεν άντεχα τελικά να το χάσω, μου κόστισε πολύ. 

Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να σε επηρεάσω, απλά σου παραθέτω το πως ένιωσε μια άλλη μάνα, ακόμη και οι ορμόνες σου τώρα σε επηρεάζουν για το πως σκέφτεσαι. Θέλει πολύ προσοχή. 

Καλό μου κορίτσι… Σ ευχαριστώ που μέσα στο δικό σου βίωμα - όσος χρόνος και αν έχει περάσει - βρίσκεις χώρο για να χωρέσεις και το δικό μου. Κάθε απόφαση είναι αυτή που μας επέτρεπε η συνειδητότητα και η δύναμη που είχαμε τη δεδομένη στιγμή που την πήραμε. Τότε εκείνη την απόφαση άντεχες. Επίσης ποτέ δεν ξέρουμε εάν τελικά θα είχαμε όντως τη δύναμη να στηρίξουμε στην πράξη μια άλλη απόφαση. Εκ των υστέρων λέμε ότι επρεπε να κάνω το ένα ή το άλλο , αλλά δεν ξέρουμε ποτέ πώς τελικά θα ήμασταν μέσα σε αυτή την απόφαση. Μπορεί να μετάνιωνες που δεν είχες προχωρήσει σε διακοπή γιατί θα έβλεπες το παιδί σου σε μια συνθήκη που θα σου έκαιγε την καρδιά κάθε μέρα. Η απόφαση παρθηκε καλώς τότε και άσε την καρδιά σου να τυλιχτεί με λίγο βάλσαμο γιατί το αξίζεις. 

• Μου αρέσει 1

Just now, Foxplace said:

Εύχομαι να έχετε όσο καλά αποτελέσματα γίνεται να έχετε και ότι και αν αποφασίσεις εγώ και τόσα άλλα κορίτσια θα είμαστε εδώ για σένα. 

Σ ευχαριστώ.  🙏 Σας ευχαριστώ όλες 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Είναι δύσκολες αποφάσεις έτσι Κ αλλιώς αλλά αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το καλό ενός ανθρώπου πριν γεννηθεί δεν το γνωρίζεις ούτε μπορείς να το αποφασίσεις εσύ για αυτό γιατί απλά δεν ξέρεις τι θα επακολουθήσει. Έτσι το βλέπω εγώ ότι το δικαίωμα που δίνετε για διακοπή κύησης είναι καθαρα για λόγους των γονέων. Όπως Κ με την έκτρωση ο λόγος που γίνετε μια έκτρωση σε ένα υγιές έμβρυο είναι καθαρά απόφαση ότι ο γονιός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. 

Τώρα σοβαρά τι συγκρινετε; η έκτρωση ειναι ξεκάθαρα ηθελημένη διακοπή κυησης γιατι ο γονιός δεν επιθυμεί το παιδι για τους χ, ψ λόγους του..  τι σχεση εχει η έκτρωση με αυτο που συζητάμε και με το θεμα που άνοιξε η κυρια; τεσπα  δεν θα συνεχίσω την κουβέντα προσωπικα γιατί ξεφεύγει εντελώς και δεν το θεωρώ και σωστό απέναντι της.. συμφωνούμε οτι διαφωνουμε

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Nima21 είπε:

Τώρα σοβαρά τι συγκρινετε; η έκτρωση ειναι ξεκάθαρα ηθελημένη διακοπή κυησης γιατι ο γονιός δεν επιθυμεί το παιδι για τους χ, ψ λόγους του..  τι σχεση εχει η έκτρωση με αυτο που συζητάμε και με το θεμα που άνοιξε η κυρια; τεσπα  δεν θα συνεχίσω την κουβέντα προσωπικα γιατί ξεφεύγει εντελώς και δεν το θεωρώ και σωστό απέναντι της.. συμφωνούμε οτι διαφωνουμε

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασισει ότι θέλει για τους λόγους του. Αυτό είπα Κ απτήν στιγμή που υπάρχει αυτό το δικαίωμα δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Κ οι δύο αποφάσεις  είναι ηθελημένες δεν σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό. Έτσι όπως το λες είναι σαν να δαιμονοποιείς την έκτρωση. Κ η έκτρωση για κάποιους γίνετε για το καλό του παιδιού είναι ανάλογα πως ο καθένας αιτιολογεί την πράξη του. Εγώ θεωρώ ότι αυτή η απόφαση γίνετε για το καλό του γονέα κυρίως γιατί αυτός έχει όλο το βάρος Κ αυτός θα τα επομιστει όλα. Ένα παιδί με δυσκολίες μπορεί να είναι απόλυτα ευτυχισμένο δεν το ξέρουμε εμείς όμως σαν γονείς ίσως να μην μπορούμε να το αντέξουμε σαν διαδικασία Κ να μην μπορούμε να το στηρίξουμε  

1 ώρα πρίν, linaa είπε:

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασισει ότι θέλει για τους λόγους του. Αυτό είπα Κ απτήν στιγμή που υπάρχει αυτό το δικαίωμα δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Κ οι δύο αποφάσεις  είναι ηθελημένες δεν σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό. Έτσι όπως το λες είναι σαν να δαιμονοποιείς την έκτρωση. Κ η έκτρωση για κάποιους γίνετε για το καλό του παιδιού είναι ανάλογα πως ο καθένας αιτιολογεί την πράξη του. Εγώ θεωρώ ότι αυτή η απόφαση γίνετε για το καλό του γονέα κυρίως γιατί αυτός έχει όλο το βάρος Κ αυτός θα τα επομιστει όλα. Ένα παιδί με δυσκολίες μπορεί να είναι απόλυτα ευτυχισμένο δεν το ξέρουμε εμείς όμως σαν γονείς ίσως να μην μπορούμε να το αντέξουμε σαν διαδικασία Κ να μην μπορούμε να το στηρίξουμε  

Γιατι βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν ειπα; ποιον κατηγόρησα εγω και ποτε δαιμονοποιησα την έκτρωση;; 

Αλλα σε καμία περίπτωση δεν βαζω στο ίδιο τσουβάλι την έκτρωση που για όποιον λογο και να γινεται ξαναλέω γινεται λογω δικής σου επιθυμίας ξεκάθαρα, με το να αποφασίσεις να διακόψεις μια εγκυμοσυνη στην 30η εβδομαδα πχ μετα απο προσπάθειες χρόνων για απόκτηση παιδιου γιατι σου ανακοινωνουν οι γιατροί οτι το παιδι σου θα γεννηθεί με μια πολυ σοβαρή πάθηση;; αναγκαστικά και με πονο ψυχής γινεται μονο.. ζεις ενα πένθος ουσιαστικά.

Και προφανως οι γονεις αποφασιζουν και με γνωμονα τις δικες τους αντοχες, δυνάμεις και δυνατότητες αλλα κανεις δεν θα σου εξασφαλίσει οτι το παιδι σου θα ζήσει ευτυχισμένο χωρίς τη δικη σου φροντίδα αυριο μεθαύριο.. δεν θα ζήσουμε για πάντα.. ενα υγιές και λειτουργικό παιδι θα τα βγαλει περα μόνο του στη ζούγκλα που ζούμε.. ενα παιδι όμως με σοβαρο σύνδρομο αν π γονιός φυγει πρώτος απο τη ζωη τι θα απογίνει; αν μπορείς να το εξασφαλίσεις αυτο ισως εισαι ήσυχος μεσα σου οτι μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σιγουρα.. ειναι πολυπαραγοντικο το θεμα..πρέπει εσυ να πάρεις απόφαση για όλους!

πρίν από 13 λεπτά , Nima21 είπε:

Γιατι βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν ειπα; ποιον κατηγόρησα εγω και ποτε δαιμονοποιησα την έκτρωση;; 

Αλλα σε καμία περίπτωση δεν βαζω στο ίδιο τσουβάλι την έκτρωση που για όποιον λογο και να γινεται ξαναλέω γινεται λογω δικής σου επιθυμίας ξεκάθαρα, με το να αποφασίσεις να διακόψεις μια εγκυμοσυνη στην 30η εβδομαδα πχ μετα απο προσπάθειες χρόνων για απόκτηση παιδιου γιατι σου ανακοινωνουν οι γιατροί οτι το παιδι σου θα γεννηθεί με μια πολυ σοβαρή πάθηση;; αναγκαστικά και με πονο ψυχής γινεται μονο.. ζεις ενα πένθος ουσιαστικά.

Και προφανως οι γονεις αποφασιζουν και με γνωμονα τις δικες τους αντοχες, δυνάμεις και δυνατότητες αλλα κανεις δεν θα σου εξασφαλίσει οτι το παιδι σου θα ζήσει ευτυχισμένο χωρίς τη δικη σου φροντίδα αυριο μεθαύριο.. δεν θα ζήσουμε για πάντα.. ενα υγιές και λειτουργικό παιδι θα τα βγαλει περα μόνο του στη ζούγκλα που ζούμε.. ενα παιδι όμως με σοβαρο σύνδρομο αν π γονιός φυγει πρώτος απο τη ζωη τι θα απογίνει; αν μπορείς να το εξασφαλίσεις αυτο ισως εισαι ήσυχος μεσα σου οτι μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σιγουρα.. ειναι πολυπαραγοντικο το θεμα..πρέπει εσυ να πάρεις απόφαση για όλους!

Ε μα αυτό λέω ότι είναι καθαρά θεμα των γονιών αν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν Κ όχι του παιδιού . Επίσης τα σύνδρομα που μπορείς να κάνεις διακοπή είναι πάρα πολλά Κ διαφορετικά Κ όχι μόνο σε άτομα που θα ζουν πχ σαν φυτά . Γι'αυτό Κ λέω ότι ένα παιδί πχ με νανισμό ή ένα παιδί με το σύνδρομο που λέει η κοπέλα θα μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με κάποια προβλήματα που όμως δεν θα το κάναν μη λειτουργικό . Όμως ο γονιός δεν το αντέχει Κ δικαίωμα του είναι να διακόψει . Δεν μπορεί κυρίως ψυχολογικά να ανταπεξέλθει Κ όχι γιατί το παιδί δεν θα τα κατάφερνε . 

Κ επίσης θεωρώ ότι Κ αυτοί που αποφάσισαν να φέρουν στην ζωή ένα παιδί με προβλήματα δεν το κάναν για να το βασανίσουν ούτε για το κακο του απλά είχαν την αντοχή Κ είπαν θα το κάνουν . Οποτε οι γονείς πήραν την απόφαση μόνο με βάση την δική τους αντοχή Κ ηρεμία .

Κ στις δύο περιπτώσεις οι γονείς κρίνουν με βάση τα δικά τους θέλω αυτό είπα .

Επίσης συζήτηση κάνουμε δεν κατηγορουμε κανένα ούτε τσακωνόμαστε . Απλα μια άποψη λέμε μια οπτική από εμπειρίες σε μια κοπέλα που θέλει να πάρει μια απόφαση Κ νομίζω ότι υποστηρικτική άποψη. 

Αχ κοπελα μου καταλαβαινω την αγανακτιση σου. Εγω ημουν 34 οταν εμεινα εγκυος με εξωσωματικη και παλι ο γιατρος μου συστησε να κανω nipt λιγω ηλικιας επειδη ημουν κοντα στα 35. Δεν μπορω να σε βοηθησω παρα μονο να σου ευχηθω μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα και ο,τι αποφαση παρετε να ειστε ενωμενοι και δυνατοι.

8 hours ago, Zaxaroulamak said:

Αχ κοπελα μου καταλαβαινω την αγανακτιση σου. Εγω ημουν 34 οταν εμεινα εγκυος με εξωσωματικη και παλι ο γιατρος μου συστησε να κανω nipt λιγω ηλικιας επειδη ημουν κοντα στα 35. Δεν μπορω να σε βοηθησω παρα μονο να σου ευχηθω μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα και ο,τι αποφαση παρετε να ειστε ενωμενοι και δυνατοι.

Σ ευχαριστώ Zaxaroula. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...