Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • On 3/11/2026 at 8:55 ΜΜ, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      ΤεστΓονιμότητας

       

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Είσαι πάρα πολύ δυνατή και μπράβο σου! 👏 Εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα! 

      • Μου αρέσει 1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν
Νομίζω τελικά πως το πρόβλημα είναι ότι μας έχουν πείσει ότι ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία, που όταν δε συμβαίνει, κάποιο λάθος έχει γίνει!

Τελικά έχω αρχίσει να μην το πιστεύω...Κι εγκυμοσύνη "φυσιολογική " διαδικασία είναι, αλλά κάποιες φορές αποδεικνύεται ότι η φύση δεν είναι πάντα σωστή, εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις που για να γεννηθεί ένα παιδί επιβάλλεται η καισαρική...Και να σωρό άλλες περιπτώσεις, που καλύτερα να μην αναφερθώ!

Κι αν πάλι είναι τόσο φυσιολογική διαδικασία, γιατί να απαιτείται (τις περισσότερες φορές) να ταλαιπωρούνται μαμά και βρέφος;; Δε θα έπρεπε να είναι πιο εύκολο;;;;;

Το ότι ο θηλασμός είναι μια "απόλυτα φυσιολογική λειτουργία" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ούτε σημαίνει ότι όταν δεν συμβεί, αυτό οφείλεται σε λάθος χειρισμό της μητέρας.

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι και η περίοδος - πόσες γυναίκες ξέρεις που έχουν προβλήματα περιόδου; Φταίνε αυτές που δεν τους έρχεται περίοδος 5 ημερών κάθε 28 μέρες;

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι και η εγκυμοσύνη - πόσες γυναίκες αποβάλλουν ή δεν μπορούν να μείνουν έγκυες; Μήπως δεν προσπαθούν αρκετά;

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι ο ύπνος, η χώνεψη, η αφόδευση (για να το πω κομψά). Όμως τόσος κόσμος έχει προβλήματα ύπνου, στομαχικού άλγους, δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας κ.λπ. Φταίνε όλοι;

Και η λειτουργία της καρδιάς είναι απόλυτα φυσιολογική. Γιατί κάποιοι παθαίνουν καρδιακές προσβολές χωρίς λόγο και αιτία, ενώ κάποιοι άλλοι όχι, κι ας κάνουν καταχρήσεις;

Με ποια λογική θεωρούμε ότι όοοοολες οι φυσιολογικές λειτουργίες μπορούν να αποτύχουν για άγνωστους λόγους, εκτός του θηλασμού που πάντα πετυχαίνει;


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

κουκλιτσα σε εχει παρει απο κατω και χωρις κανενα λογο.εχω τρια παιδια τα πρωτα δυο τα θηλασα 5 μηνες και απο τους τρεις με συμπληρωμα ενω την μικρη μου ισως επειδη ειχε μεγαλη διαφορα απο τα αλλα και ημουν πιο μεγαλη και δεν εσκαγα για ποσο θα θηλασει,να φανταστεις οτι απο την αρχη την θηλαζα αποκλειστικα (ειχα πολυ γαλα)αλλα ταυτοχρονα ειχα και το ξενο γαλα το κουτι αν πηγαιναμε πουθενα και ηταν αδυνατο να θηλασω εδινα απο το ξενο,την θηλασα για 16 μηνες παρεα με το ξενο,.μην νιωθεις ενοχες για αυτο,το θεμα ειναι να ειναι ηρεμο και χαρουμενο το μωρο οπως και να το ταιζεις.παρατα τους αλλους και μην δινεις σημασια στο τι κανει η μια και η αλλη.εσυ να κανεις αυτο που πιστευεις καλυτερο για το μωρακι σου.ολες περναμε τη φαση που μας λενε ολοι οτι πρεπει να κανουμε το ενα και το αλλο,στα δυο ημουν πιο μικρη δεν ηξερα και πολλα και μπερδευομουν,στην μικρη δεν εδινα σημασια σε κανενα και περασαμε τελεια!!ασε που ενω τα θηλαζα,και μου ελεγαν οτι παιρνουν αντισωματα ο δευτερος μου αρρωσταινει πολυ ευκολα ενω τα αλλα δυο ειναι πιο ηρεμα.επιπλεον οσο και να θηλασουν μολις πανε παιδικο η νηπιο θα αρρωσταινουν συνεχεια.το εχω περασει δυο φορες και οταν με το καλο ερθει η σειρα της μικρης μεχρι να συνηθισει ο οργανισμος της παρεα με τοσα παιδακια θα ειμαστε συνεχεια με ιωσουλες!!

διασκεδασε το με την μικρη και μην χανετε το καιρο σας με ανοησιες τετοιου ειδους.μεγαλωνουν τοσο γρηγορα που δεν θα το πιστευετε!!!

φιλακια πολλα σε ολες


sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies:D

Δημοσιεύτηκαν
Το ότι ο θηλασμός είναι μια "απόλυτα φυσιολογική λειτουργία" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ούτε σημαίνει ότι όταν δεν συμβεί, αυτό οφείλεται σε λάθος χειρισμό της μητέρας.

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι και η περίοδος - πόσες γυναίκες ξέρεις που έχουν προβλήματα περιόδου; Φταίνε αυτές που δεν τους έρχεται περίοδος 5 ημερών κάθε 28 μέρες;

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι και η εγκυμοσύνη - πόσες γυναίκες αποβάλλουν ή δεν μπορούν να μείνουν έγκυες; Μήπως δεν προσπαθούν αρκετά;

Απόλυτα φυσιολογική λειτουργία είναι ο ύπνος, η χώνεψη, η αφόδευση (για να το πω κομψά). Όμως τόσος κόσμος έχει προβλήματα ύπνου, στομαχικού άλγους, δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας κ.λπ. Φταίνε όλοι;

Και η λειτουργία της καρδιάς είναι απόλυτα φυσιολογική. Γιατί κάποιοι παθαίνουν καρδιακές προσβολές χωρίς λόγο και αιτία, ενώ κάποιοι άλλοι όχι, κι ας κάνουν καταχρήσεις;

Με ποια λογική θεωρούμε ότι όοοοολες οι φυσιολογικές λειτουργίες μπορούν να αποτύχουν για άγνωστους λόγους, εκτός του θηλασμού που πάντα πετυχαίνει;

Έλα ντε;;; Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι;;;;

Γνωρίζω πως πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα το ποσοστό θηλάζουσων μανάδων ήταν μικρό. Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία υπέρ του θηλασμού,ώστε να ενημερωθούν (οι μέλλουσες) μαμάδες για τα τεράστια οφέλη του κια να μη δίνουν ελαφρά τη καρδία ξένο γάλα.

Είμαι απόλυτα σύμφωνη σε αυτό, αλλά νομίζω ότι το παρακάνανε υπερασπιζόμενοι ότι ΟΛΕΣ οι μαμαδες έχουν τόσο γάλα όσο ζητάει το παιδί τους.

Αφού τελικά αποδεικνύεται-πρακτικά- ότι ΔΕΝ έχουν ΟΛΕΣ οι μαμάδες επαρκές γάλα για τα παιδιά τους, γιατί η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, δεν αναθεωρεί το "πρωτόκολλο" θηλασμού!( Ή μήπως τελικά κάτι δεν έχουμε κάνει καλά εμείς που δεν καταφέραμε να επιτύχουμε αποκλειστικό θηλασμό;;;; )

Επίσης, δε γνωρίζω (αν ξέρει κάποια από εσάς, παρακαλώ ας με ενημερώσει σχετικά) την άποψη των παιδοψυχολόγων σε περιπτώσεις δύσκολου θηλασμού (που μάλλον είναι οι περισσότερες), δλδ που το μωρό πρέπει να είναι όλη μέρα στο στήθος και μόλις βγει κλαίει, που μπορεί να έχουν περάσει μήνες από την έναρξη του θηλασμού και το μωρό να ζητά να θηλάσει κάθε 1-2 ώρες ακόμα και τα βράδια, πόσο υγιές είναι κάτι τέτοιο για τη μητέρα,αλλά κυριώς για το παιδί. Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του;;; Ισχύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί ένα παιδάκι να μην είναι ήρεμο και τελικά να εξελιχθεί σε ένα παιδάκι νευρικό κι ευέξαπτο;;;;

Δημοσιεύτηκαν
Αφού τελικά αποδεικνύεται-πρακτικά- ότι ΔΕΝ έχουν ΟΛΕΣ οι μαμάδες επαρκές γάλα για τα παιδιά τους, γιατί η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, δεν αναθεωρεί το "πρωτόκολλο" θηλασμού!

Ποιον εννοείς όταν λες επιστημονική κοινότητα; Απ' όσο ξέρω παιδίατροι και γυναικολόγοι είναι γενικά υπέρ του θηλασμού αλλά δεν προωθούν τον αποκλειστικό ή μακροχρόνιο θηλασμό πάσει θυσία. Δεν έχω ακούσει ποτέ παιδίατρο (για παράδειγμα) να συστήνει να έχεις το μωρό 24 ώρες στο στήθος. Αυτά μόνο σε φόρουμ έχω διαβάσει να τα λέει η μία μανούλα στην άλλη, και πάλι μόνο σε συγκεκριμένα φόρουμ (δεν ξέρω αν με εννοείς) ;)

Ούτε και ξέρω καμία φίλη ή γνωστή που να θηλάζει με αυτό τον τρόπο. Όχι ότι τις έχω ανακρίνει κιόλας, αλλά δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

Για το άλλο που ρωτάς, δηλαδή την ψυχολογία του παιδιού, δεν ξέρω -- αλλά η ψυχολογία της μαμάς σίγουρα επηρεάζεται αρνητικά από μια άσχημη εμπειρία θηλασμού, ειδικά αν έχει και τύψεις επειδή δεν τα κατάφερε!!


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Δεν έχεις κι άδικο.η αλήθεια είναι ότι ούτε οι γυναικολόγοι ούτε οι παιδίατροι επιμένουν τόσο στο θηλασμό, ούτε είναι απόλυτοι ότι όλες οι μαμαδες μπορούν να θηλάσουν.Αυτές τι απόψεις πρεσβεύουν οι "σύμβουλοι θηλασμού', για τους οποίους όμως δε γνωρίζω τι σπουδές έχουν λάβει;;; Και γιατί είναι τόσο απόλυτες, ενώ οι γιατροί όχι;;;

Αυτά μόνο σε φόρουμ έχω διαβάσει να τα λέει η μία μανούλα στην άλλη, και πάλι μόνο σε συγκεκριμένα φόρουμ (δεν ξέρω αν με εννοείς) ;)

Πώς δεν ξέρω αλίμονο...το γνωστό φόρουμ ...........

Εκεί πέφτει πολύ ξεκατίνιασμα κιόλας.

Διάβαζα την ιστορία μιας κοπέλας, όπου αντιμετώπιζε το ίδιο θέμα με μένα και μπήκαν μέσα μερικές και της κάνανε την ψυχολογία χειρότερα,αφήνοντας υπονοούμενα ότι αυτή φταίει και η ασχετοσύνη της!!! (Εντάξει, δεν το διατύπωσαν κι έτσι ακριβώς.....)

τέλος πάντων!

η αλήθεια πάντως είναι ότι μου κάνατε όλες σας μεγάλο καλό και ήδη τις τελευταίες μέρες το φιλοσόφησα αλλιώς το θέμα και τώρα πια δε με πειράζει. Καλή μάνα δε σε κάνει ο θηλασμός (χωρίς να μειώνω τη απουδαιότητά του)!

Ας είναι τα παιδάκια μας γερά κι ευτυχισμένα κι όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα! Το θεωρώ πολυτέλεια να στονοχωριόμάστε για κάτι τέτοιο! ;)

Δημοσιεύτηκαν

μπραβο candt82 που το σκεφτεσαι ετσι.και για να σου εξηγησω απο μωρο που ηταν την θηλαζα αλλα οταν ειμασταν εξω απο το σπιτι δεν μπορουσα οπου και να ημουν να βγαζω εξω και να θηλαζω,ετσι της εδινα μπιμπερο με ξενο.το συνηθισε και θηλαζε οποτε τηε εδινα στηθος η επινε μπιμπερο,ηταν βολικο μωρακι!!εχει μωρακια που αν τους δωσεις μπιμπερο παρατανε το στηθος η δεν θελουν το μπιμπερο.ημουν τυχερη και τα επιανε και τα δυο.μεχρι τους 16 ηταν πιο πολυ το ξενο και λιγοτερο το στηθος.και εχεις δικιο για τους παιδιατρους ,μεχρι τον πρωτο χρονο λενε να θηλαζουμε,μετα και ο δικος μου μου ειπε αν θελω μπορω να το σταματησω!!!μην εχεις καθολου ενοχες και εχω δει και εγω το φορουμ που λετε και δεν υπαρχει λογος να ειμαστε τοσο των ακρων.δηλαδη και τι εγινε αν θηλασουν πιο πολυ η πιο λιγο?το θεμα ειναι να ειναι καλα και το μωρο και η μαμα.αν παθεις καταθλιψη απο το αγχος τοτε τι θα γινει με το μωρο?στο πρωτο μου επαθα επιλοχια καταθλιψη,θηλαζα και εκλαιγα γιατι φοβομουν πως δεν ετρωγε αρκετα .τελικα με βοηθησε ο παιδιατρος που μου μιλησε και μου ειπε να το θηλαζω χαλαρα και μου εδωσε και ξενο οποτε αγχωνομαι να του δινω .ετσι ειδα οτι το μωρο χορταινε με το δικο μου και ηρεμησα.μην ακουτε κανενα ,οπως αισθανεστε εσεις καλα αυτο να κανετε,γιατι μονο ετσι θα ειναι καλα και τα μωρα σας.να τα χαιρεστε και μην δινετε σημασια σε κατι τετοια.φιλακια πολλα


sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies:D

Δημοσιεύτηκαν

Μπράβο για την αντιμετώπισή σου!!!

Εγώ δεν θήλασα σχεδόν καθόλου τον γιο μου (3 μήνες και μαζί με πολύ συμπλήρωμα στο κάθε γεύμα). Είχα λίγο τύψεις, αλλά τις ξεπέρασα.

Το πάρεντς το βρήκα αργότερα με διάφορες πληροφορίες.

Την κόρη μου τη θήλασα, τελικά, μόνο με ένα μπουκάλι συμπλήρωμα τη μέρα (το ξεκινήσαμε γιατί είχε χαμηλό ζάχαρο). Τη θήλασα τελικά 23 μήνες!!

Δε νιώθω τύψεις για τον γιο μου, δεν νιώθω πιο δεμένη με την κόρη μου.

Ο γιος μου 2,5 χρονών ξεκίνησε παιδικό και όλοι μου λέγανε "τη μισή χρονιά θα είναι άρρωστος". Το παιδί αρρώστησε μετρημένες 5 φορές, όσες αρρώσταινε και πριν πάει παιδικό. Φίλης το παιδάκι που θήλαζε αποκλειστικά αρρώσταινε πολύ περισσότερο.

Μην σε παίρνει από κάτω. Απόλαυσε το παιδάκι σου, και, εάν θες, ξαναπροσπαθείς... στο επόμενο :rolleyes::rolleyes:


NDPXp3.png eJ01p3.png
Δημοσιεύτηκαν
μπραβο candt82 που το σκεφτεσαι ετσι.και για να σου εξηγησω απο μωρο που ηταν την θηλαζα αλλα οταν ειμασταν εξω απο το σπιτι δεν μπορουσα οπου και να ημουν να βγαζω εξω και να θηλαζω,ετσι της εδινα μπιμπερο με ξενο.το συνηθισε και θηλαζε οποτε τηε εδινα στηθος η επινε μπιμπερο,ηταν βολικο μωρακι!!εχει μωρακια που αν τους δωσεις μπιμπερο παρατανε το στηθος η δεν θελουν το μπιμπερο.ημουν τυχερη και τα επιανε και τα δυο.μεχρι τους 16 ηταν πιο πολυ το ξενο και λιγοτερο το στηθος.και εχεις δικιο για τους παιδιατρους ,μεχρι τον πρωτο χρονο λενε να θηλαζουμε,μετα και ο δικος μου μου ειπε αν θελω μπορω να το σταματησω!!!μην εχεις καθολου ενοχες και εχω δει και εγω το φορουμ που λετε και δεν υπαρχει λογος να ειμαστε τοσο των ακρων.δηλαδη και τι εγινε αν θηλασουν πιο πολυ η πιο λιγο?το θεμα ειναι να ειναι καλα και το μωρο και η μαμα.αν παθεις καταθλιψη απο το αγχος τοτε τι θα γινει με το μωρο?στο πρωτο μου επαθα επιλοχια καταθλιψη,θηλαζα και εκλαιγα γιατι φοβομουν πως δεν ετρωγε αρκετα .τελικα με βοηθησε ο παιδιατρος που μου μιλησε και μου ειπε να το θηλαζω χαλαρα και μου εδωσε και ξενο οποτε αγχωνομαι να του δινω .ετσι ειδα οτι το μωρο χορταινε με το δικο μου και ηρεμησα.μην ακουτε κανενα ,οπως αισθανεστε εσεις καλα αυτο να κανετε,γιατι μονο ετσι θα ειναι καλα και τα μωρα σας.να τα χαιρεστε και μην δινετε σημασια σε κατι τετοια.φιλακια πολλα

Και η δικιά μου δεχόταν και τις 2 θηλές,αλλά όταν ήταν 4,5 μηνών περίπου, άρχισε να μειώνει τους θηλασμούς και ταυτόχρονα να μειώνεται πολύ το γάλα, ώσπου κλείνοντας τον 5ο μήνα δεν καθόταν καθόλου στο στήθος. Και φυσικά κόπηκε και το γάλα!

Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε...Μάλλον επειδή είχε αρχίσει να καταλαβαίνει βαριόταν το στήθος, ενώ στο μπιμπερό η ροή ήταν ευκολότερη και έβρισκε και την ποσότητα που ήθελε.

Πάντως άντεξε πολύ το στήθος σου, (16 μήνες) με το μικρό να πίνει περισσότερο ξένο!Εμένα, πολύ εύκολα μειώθηκε......

Δημοσιεύτηκαν
Μπράβο για την αντιμετώπισή σου!!!

Εγώ δεν θήλασα σχεδόν καθόλου τον γιο μου (3 μήνες και μαζί με πολύ συμπλήρωμα στο κάθε γεύμα). Είχα λίγο τύψεις, αλλά τις ξεπέρασα.

Το πάρεντς το βρήκα αργότερα με διάφορες πληροφορίες.

Την κόρη μου τη θήλασα, τελικά, μόνο με ένα μπουκάλι συμπλήρωμα τη μέρα (το ξεκινήσαμε γιατί είχε χαμηλό ζάχαρο). Τη θήλασα τελικά 23 μήνες!!

Δε νιώθω τύψεις για τον γιο μου, δεν νιώθω πιο δεμένη με την κόρη μου.

Ο γιος μου 2,5 χρονών ξεκίνησε παιδικό και όλοι μου λέγανε "τη μισή χρονιά θα είναι άρρωστος". Το παιδί αρρώστησε μετρημένες 5 φορές, όσες αρρώσταινε και πριν πάει παιδικό. Φίλης το παιδάκι που θήλαζε αποκλειστικά αρρώσταινε πολύ περισσότερο.

Μην σε παίρνει από κάτω. Απόλαυσε το παιδάκι σου, και, εάν θες, ξαναπροσπαθείς... στο επόμενο :rolleyes::rolleyes:

Να σου ζήσουν τα ζουζούνια σου και να είναι πάντα γερά και καλότυχα!

Τώρα ,ναι , νιώθω καλύτερα. ΚΑι το αντιμετωπίζω καλύτερα το θέμα...


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν
Και η δικιά μου δεχόταν και τις 2 θηλές,αλλά όταν ήταν 4,5 μηνών περίπου, άρχισε να μειώνει τους θηλασμούς και ταυτόχρονα να μειώνεται πολύ το γάλα, ώσπου κλείνοντας τον 5ο μήνα δεν καθόταν καθόλου στο στήθος. Και φυσικά κόπηκε και το γάλα!

Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε...Μάλλον επειδή είχε αρχίσει να καταλαβαίνει βαριόταν το στήθος, ενώ στο μπιμπερό η ροή ήταν ευκολότερη και έβρισκε και την ποσότητα που ήθελε.

Πάντως άντεξε πολύ το στήθος σου, (16 μήνες) με το μικρό να πίνει περισσότερο ξένο!Εμένα, πολύ εύκολα μειώθηκε......

να σου πω τι εγινε με το γαλα.πιστευω πως στους πεντε μηνες οπως και στα αλλα δυο παιδια θα ειχε κοπει αλλα το στηθος κατεβαζει οσο τραβαει το μωρο.δηλ.οσο γαλα ζηταει τοσο βγαζει.εμενα εβγαζε αυτο που επινε μεχρι τους 16 στα αλλα δυο ηταν μια περιπτωση οπως και εσυ,σιγα σιγα μειωθηκε και κοπηκε.μην ανησυχεις στο επομενο μπορει να ειναι αλλιως,αναλογα το μωρο.και τα δικα μου σαν το δικο σου ηταν.

να ευχαριστιεσαι το μωρακι σου και να μην σε ανησυχει τι πινει αρκει να ειναι χαρουμενο!!!


sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies:D

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...