Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, isavela81 είπε:

Ναι αύριο είναι Τρίτη ημέρα αλλά.μου.ειπε να πάμε 5η ημέρα,δεν νομίζω φρέσκα γιατί το ψιλό αποκλείω να έχω 4 δηλ όλα να πάνε μέχρι τότε και εκτός αυτού θα κάνω υστεροσκοπηση πριν που φαντάζομαι δεν γίνεται αμέσως 

Δίκιο έχεις εννοείται αλλά δεν άκουσε καθόλου την σκέψη μου δυστυχώς 

Ναι λέει πάνω από 40 είναι 4, σκέφτομαι ήδη να πάρω γνώμη κ από άλλον εξωσωματιστη,δεν περισσεύει ούτε ενέργεια ούτε χρήματα για πέταμα 

Οι πιθανότητες σε αυτές τις ηλικίες να έχεις τέσσερα υγιή έμβρυα είναι σχεδόν μηδενικές. Για αυτό θέλει τέσσερα, να αυξήσει την πιθανότητα να βρείτε τη μια υγιή βλαστοκύστη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει τον τελευταίο λόγο. Αν θέλεις δύο ετ θα επιμείνεις σε αυτό, θα του εξηγήσεις ότι προτιμάς να ξανακάνεις την διαδικασία από το να βάλεις τέσσερα. Αυτό βέβαια έχει μεγαλύτερο κόστος σε περίπτωση αποτυχίας. Εσύ όμως αποφασίζεις… εμένα η εμβρυολογος ήθελε τρία και ξεκαθάρισα ότι πάνω από δύο δεν βάζω, έτσι και έγινε.

• Ευχαριστώ 1

Επανηλλημένες βιοχημικές κυήσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.

Άλλη μια φορά απογοήτευση.

Μετά από 3 εξωσωματικές όπου οι 2 ήταν βιοχημικές κυήσεις και 1 παλίνδρομη, αποφάσισα την 4η φορά να πάρω όλα τα μέτρα μου διότι δεν

υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Κάναμε λοιπόν πλήθος εξετάσεων και εγώ και ο άντρας μου από καρυότυπο και κατάτμηση DNA έως θρομβοφιλία και καλλιέργεια σπέρματος. Ολα καλά

Με παρότρυνση του γιατρού και επειδή οι περισσότερες αποβολές οφείλονται σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες κάναμε και προεμφυτευτικό έλεγχο.

Βρήκαμε 2 υγιή έμβρυα όπου έφτασα να γίνουν τέλειες βλαστοκύστες.

Η εμφύτευση έγινε και η χοριακή πήγαινε καλά για 2 μετρήσεις ώσπου στην 3η άρχισε να μην ανεβαίνει όπως έπρεπε.

Η κατάληξη, άλλη μια βιοχημική κύηση.

Ο Γιατρός παρόλο που μας έδινε αρκετές πιθανότητες αυτή τη φορά μας είπε εντέλει ότι χρειάζεται και λίγο τύχη.

Κάποια αιτία πιθανώς υπάρχει μετά από τόσες φορές αλλά από ότι κατάλαβα και οι γιατροί είναι αόριστοι και δεν μπορούν να προτείνουν λύσεις.

Αρα αδιέξοδο.

Εσείς βρε κορίτσια με ανάλογες περιπτώσεις τι κάνατε ?

Πως προχωρήσατε ?

Βρήκατε κάποια αιτία και την καλύψατε ή συνεχίσατε να κάνετε εξωσωματικές και ότι γίνει ?

Κουράστηκα και απογοητεύτηκα πιά ...........

Διαφημίσεις

καλησπερα

εγω δεν εχω βρεθει σε περιπτωση τετοια μιας και 2,5 χρονια τωρα δεν εμεινα εγκυος..βρισκομαι ομως σε αυτο το αδιεξοδο που περιγραφεις μιας και με μια βαλιτσα εξετασεις πηγα σε 4 γιατρους για να μου πουν ολοι οτι δεν ξερουν που οφειλεται η υπογονιμοτητα μας...να σκεφτεις καναμε και καταμηση κτλ χωρις να εχουμε κανει εξωσωματικη ακομα...Αυτο που λεει ο πρωτος μου γιατρος στον οποιο και ξαναγυρισα ειναι πως ναι μεν οι γιατροι δεν ειναι θεοι και πολλες φορες οντως δεν ξερουν τι φταιει(μην ξεχνας οτι η ιατρικη μας ειναι συμπτοματολογικη..)αλλα στα θέματα αυτά καλό ειναι να παιρνεις παραπανω απο 2 γνωμες...Να μην απογοητευεσαι λοιπον και να μην το βαζεις κατω..οπως το λες οντως ειναι περιεργο γιατι μενεις εγκυος και μετα κατι στραβωνει...παρε οολες τις εξετασεις σου και πηγαινε να δεις και αλλους γιατρους και πιο εξειδηκευμενους να παρεις μια γνωμη...Η κουμπαρα μου στην Κυπρο μετα απο 4 βιοχημικες με εξωσωματική πηγε σε ενα γιατρο και κυριολεκτικα τους ξεσκονισε....εκει στην Κυπρο βεβαια...τελικα δεν θυμαμαι τι ειχε αλλα οταν εμεινε εγκυος εκανε καθε μερα για 4-5 μηνες μια ενεση και πλεον εχει μια κορουλα 1,5 χρονων..για αυτο σου λεω μην απελπιζεσαι..εκεινοι παλευαν 9 χρονια...ο θεος ανταμοιβει την υπομονη και την επιμονη μας...καλη δυναμη ο θεος μαζι σου και ολα καλα θα πανε..ψηλα το κεφαλι ομορφες μερες θα ρθουνε και παλι..

Από το στόμα σου και στου Θεού το αφτί.

Ενέσεις μετά την εμβρυομεταφορά έκανα και γω συνέχεια και αντιπηκτικές και μια άλλη για την πρόληψη αποβολών.

Ηταν η μέγιστη αγωγή για πρόληψη όπως μου είπε ο Γιατρός.

Η μόνη εξήγηση που μπορούσε να δώσει είναι ότι στα έμβρυα δεν υπάρχει δυναμική ανάπτυξης παρόλο που ήταν γεννετικά σωστά λόγω άλλων αιτιών όπως καρδιακής ανωμαλίας πχ. κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει καμμιά εξέταση.

Το αποδίδει στο γενετικό υλικό των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων πράγμα που δεν αλλάζει όμως με κανένα τρόπο.

Αρα του λέω, είμαστε καταδικασμένοι.

Όχι μου λέει πάντα υπάρχουν ελπίδες αλλά την επόμενη φορά δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να καλύψουμε.

Ladomo έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν αν θυμάσαι. Οι ιστορίες μας μοιάζουν πολύ. Και εμείς στην τελευταία προσπάθεια κάναμε προεμφυτευτικό και είχαμε πάλι βιοχημική και η εξήγηση είναι ίδια με την δικιά σου. Εσείς πόσα έμβρυα είχατε? Σε τι ποσοστο των εμβρύων σας ο προεμφυτευτικός έδειξε χρωμοσωμική ανωμαλία. Έμας επειδή ενοχοποιούν μόνο το σπέρμα λόγω της εξέτασης FISH που δεν ήταν καλή, μας μίλησαν ή για δότη ή να συνεχίσουμε έτσι και να περιμένουμε μήπως μας κάτσει. Επεξεργαζόμαστε και τα δύο γιατί έχουμε κουραστεί αρκετά.

Ναι σε θυμάμαι.

Στείλαμε για έλεγχο 5 έμβρυα όπου τελικά αποδείχτηκαν υγιή τα 2 ποσοστό 40% πολύ καλό για το προχωρημένο της ηλικίας μας από ότι είπε ο γιατρός.

Επίσης λέει ότι στη δημιουργία προβλημάτων στο έμβρυο κατά 90% ευθύνεται το ωάριο.

Ισχυρίζεται ότι με δανεικά ωάρια οι πιθανότητες θα απογειώνονταν αλλά είναι κάτι που με τρομάζει εφόσον δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει τα περιθώρια.

Διαφημίσεις

Ladamo, αν ήμουν στη θέση σου με αυτό το ποσοστό δεν θα σκεφτόμουν τα δανεικα ωάρια ακόμα. Θα προσπαθούσα με φυσικό κύκλο αφού έβρισκα ένα γιατρό που να ασχολείται με φυσικούς γιατί δεν είναι όλοι κατάλληλοι για αυτό και αν μετά από 2-3 προσπάθειες πάλι δεν είχα αποτέλεσμα τότε θα σκεφτόμουν το επόμενο βήμα. Οι γιατροί τα δανεικά ωάρια τα έχουν για ασπιρίνη. Ξέρω 2 περιπτώσεις στην ηλικία σου στο φιλικό μου περιβάλλον που μετά από 4 αποτυχίες, βρήκαν καλό γιατρό για φυσικούς και τα κατάφεραν. Όσο για την άποψη του γιατρού σου ότι κατά 90% φταίει το ώαριο είναι πολύ παρωχημένη. Αν το σπέρμα έχει κατακερματισμό μπορεί να διορθωθεί από το ωάριο, αν έχει όμως χρωμοσωμική ανωμαλία δεν γίνεται τίποτα. Δυστυχώς ενοχοποιούνται και τα δύο γενετικά υλικά το ίδιο απλά οι γιατροί μόνο λόγω ηλικίας της γυναίκας χωρίς περαιτέρω ενδείξεις (κακή ανταπόκριση, πολλά άδεια ωοθηλάκια κτλ) βρίσκουν την εύκολη λύση των δανεικών.

Ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία. Άντε γιατί φτάνει τόσο, πρέπει να τα καταφέρουμε τώρα!!

Συμφωνώ μαζί σου.

Μπορείς να μου αναφέρεις τα ονόματα των γιατρών που αναφέρεις έστω με pm.

Κάθε δυσκολία μας κάνει δυνατότερες και θα τα καταφέρουμε στο τέλος.

Συγγνώμη για την καθυστέρημενη απάντηση. Εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη και οι συγκεκριμένες κοπέλες πήγαν σε κέντρο εδώ στο embryolab συγκεκριμένα. Για Αθήνα έχω ακούσει ότι καλός σε φυσικούς είναι ο Βασιλόπουλος στο medimall αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Δε βοήθησα και πολύ αλλά δυστυχώς είμαστε μακρύα.

καλησπερα και απο μενα.υπομονη και επιμονη και θα τα καταφερουμε.εγω ειχα μια παλλινδρομη στην8 βδομαδα και μια αποβολη στον 5 μηνα.και τα 2 θεμα τυχης ειπαν οι γιατροι.απλα ετυχε και τις 2 φορες σε μας.εχω αρχισει να αγχωνομαι,ειμαι 37 υπερβαρη-καπμιστρια-και με σαχαρωδη διαβητη.τιποτα ομως απο αυτα δεν εφταιγε/εκανα εξετασεις-συνεχιζω τα φαρμακα μου -θα ξανακανω παλι εξετασεις και ο θεος βοηθος/καμμια φορα οντως ειναι θεμα τυχης και πρεπει να το παλεψουμε.απλα οταν τυχαινει σε μας μας φαινεται εξωφρενικο----καλο θα ηταν παντως να παρετε και μια δευτερη γνωμη--μη σου πω και τριτη και μας ευχομαι συντομα να εχουμε τα μωρακια μας αγκαλιτσα στον καναπε να χουχουλιαζουμε ολοι μαζι.κανε κουραγιο και μην το βαζεις κατω---απλα μερικες δεν ειμασταν και τοσο τυχερες..θα ερθει.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία βέβαια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η Γιατροί το αντιμετωπίζουν το θέμα καθαρά με αριθμούς και στατιστικά.

Τώρα μου προτείνει να πάω με ξένα ωάρια διότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες λέει ενώ στην άλλη περίπτωση μπορεί πάλι να υποστώ άλλη μια αποτυχία η οποία έχει μεγάλο κόστος κάθε φορά και ψυχολογικό και οικονομικό.

Ο άνδρας μου μόλις το άκουσε έγινε έξω φρενών.

Δεν μπορεί λέει να υποστηρίξει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που υπάρχουν ελπίδες με δικά μου. Εξάλλου λέει δεν θα γίνει το παιδί αυτοσκοπός.

Αν είναι να έρθει με δικό μας DNA Οκ, αλλιώς δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε τέτοιο δίλλημα διότι δεν συνάδει με την ψυχολογία του και είναι πολύ αρνητικός.

Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο αρνητική.

Από την άλλη νοιώθω ότι δεν έχω ποια περιθώρια να πειραματίζομαι και με πιάνει απελπισία.

Διαφημίσεις

Η απόφαση του δανεικού υλικού δεν είναι κάτι απλό και σίγουρα πρέπει να βρίσκει σύμφωνους και τους δύο. Από την άλλη αν αυτή είναι η μόνη λύση θα πρέπει κατά τη γνώμη μου το ζευγάρι να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλο γιατί και η απόφαση να μείνεις μια ζωή χωρίς παιδί είναι ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά για μια γυναίκα. Αυτά βέβαια τα λέω μετά από πολύ προβληματισμό και σκέψη. Δώσε λίγο στον άντρα σου. Όταν πρωτοακούς κάτι τέτοιο, δε χωνεύεται εύκολα. Όσο για τα χρονικά όρια, τα δανεικά αφού θα είναι μίας πολύ νέας γυναίκας δεν σε περιορίζουν χρονικά. Με φυσικούς έχεις προσπαθήσει? Πήγες σε άλλο γιατρό? Πολύ επιμένει αυτός και δεν μου αρέσει.

Καλημερα!Ας πω κ εγω τα δικα μου μηπως βοηθηθει καποια κοπελα.

Μεσα στο 2013 ειχα 3 αποβολες στην 4η-6η βδομαδα κυησης.Επειδη δεν ηθελα αλλο να το αφησω (μπορει να ηταν κ τυχαια γεγονοτα) ψαχτηκα πολυ.

Καταρχας εκανα υστεροσκοπηση οπου βρεθηκαν 3 (!!!) πολυποδες που δεν ειχαν φανει πουθενα ουτε καν στην σαλπιγγογραφεια.

Επισης εκανα ολο το πακετο της θρομβοφιλιας κ τον ανοσολογικο ελεγχο οπου βρεθηκε οτι μπορει να εχω αντιφοσφολιπιδικο συνδρομο σε κατασταση εγκυμοσυνης κ εχω κ ανεβασμενα ΝΚ κυτταρα.Αυτα ολα αντιμετωπιζονται με αγωγη.Οποτε ευχομαι η επομενη εγκυμοσυνη να ειναι κ τελειομηνη επιτελους!

Τα εχετε ψαξει ολα αυτα κοριτσια?Εγω παντως οσες εχουν τετοιες ανεξηγητες αποβολες τις προτρεπω να κανουν μια υστεροσκοπηση.Καλα ειναι να ξερουμε τιι γινεται μεσα στη μητρα μας.Οι δικοι μου πολυποδες ηταν αρκετα μεγαλοι κ ομως οσες εξετασεις κ αν ειχα κανει δεν ειχαν φανει πουθενα.

Καλη επιτυχια να εχουμε ολες!

8sqJp3.png

Το κοριτσακι μου απο πανω εχει δικιο!! Κ εγω το καλοκαιρι ανακαλυψα με εξετασεις αιματος οτι εχω αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο (θρομβοφιλια εχω και το ηξερα) και μου ειπαν να παιρνω καθημερινα ενα χαπακι γιατι κινδυνευω απο βιοχημικες κυησεις!! Ψαξτε το κοριτσια, μην το αφηνετε στην τυχη του, μπορει να ειναι κατι τοσο απλο και να αντιμετωπιζεται με ενα χαπακι!

pmApp3.png

ETbdp3.png

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...