Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 25 λεπτά , Kiddo είπε:

      Μπράβο κοριτσάκι μου! Είσαι και επίσημα έγκυος!! Χορταστικους διπλασιασμους εύχομαι!!

      Μη συγκρίνεις, κάθε κύημα είναι διαφορετικό ακόμα και στην ίδια γυναίκα!! Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες, για αυτό άλλωστε δίνουν τόσο μεγάλο εύρος φυσιολογικών τιμών στην εξέταση της χοριακής! Για την ώρα είναι πολύ καλή η τιμή της και να θυμάσαι ότι θέλουμε αύξηση τουλάχιστον 60% σε 72 ώρες..!

      Να σου πάνε όλα κατ'ευχήν γλυκιά μου!!🙏🙏🙏

      Σ' ευχαριστώ πολύ ❤️ Μακάρι να βγεις αληθινή ❤️

Ελεύθερη επαγγελματίας μαμά


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έψαξα αρκετά αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα και δε βρήκα. Αν δεν είδα καλά, συγχωράτε με.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας και μέλλουσα μαμά, έχω το δύσκολο ρόλο να αφεθώ σε όλα τα υπέροχα συναισθήματα της εγκυμοσύνης και παράλληλα να θέλω/πρέπει να πείσω τους γύρω μου ότι είμαι ακόμα εδώ και θα είμαι και μετά το μωρό.

Ακούω τις άλλες μέλλουσες μαμάδες να μιλάνε για άδεια εγκυμοσύνης και μητρότητας και θέλω να κλαίω λίγο, γιατί σκέφτομαι ότι θα δουλεύω μέχρι την τελευταία μέρα και θα γυρίσω μόλις σαραντήσει το τέρας μου. Και πάλι αυτό μου φαίνεται πολύ για τη δουλειά και πολύ λίγο για το μωρό!

Που είστε λοιπές συμπάσχουσες;;


Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σου ιρακι

κι εγω οπως εσυ

μονο που εγω γεννησα

απο την πρωτη στιγμη επρεπε να πεισω οτι θα ειμαι εδω ανεξαρτητως παιδιου

και δυστυχως οι πιο δυσκολοι πελατες ηταν γυναικες,μεγαλη απογοητευση:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

και ειχα και απωλειες ,παλι γυναικες......

ας ειναι καλα ο αντρας μου,που με βοηθησε να μην φανει η απουσια μου σε κανενα σταδιο

βεβαια εγω γεννησα το προηγουμενο σαββατο,την προηγουμενη παρασκευη μεχρι 6 η ωρα ημουν σε πελατη....

και απο την τεταρτη που γυρισα ολο και απο λιγο δουλευω απο το σπιτι,με τηλεφωνα κλπ.

μην αφησεις την δουλεια να παιρνει την χαρα σου της εγκυμοσυνης

ουτε της γεννας μετα

δυστυχως δεν υπαρχει καμια προβλεψη για μας,μονο αν μπορει το κοντυνο σου περιβαλλον να σε βοηθησει........

οπως και να εχει οταν ερθει το μωρακι σου,απο μονη σου θα βαλεις τις προτεραιοτητες σου ,θα αναγκαστεις

παρτο αποφαση και μην πληγωνεσαι


ΓΚΕΛΥ

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 27 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑΣ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ζουζουνάκι!

Να χαίρεσαι το μωρό σου! Εννοείται ότι τα μωρά μας είναι σημαντικότερα από οποιαδήποτε δουλειά.

Με χαροποιεί πολύ η απάντησή σου, γιατί κι εγώ σκέφτομαι να το οργανώσω περίπου όπως εσύ και ήθελα να γνωρίσω κάποιον που το έχει κάνει για να επιβεβαιώσω ότι μπορεί να δουλέψει. Θα έχω υποστήριξη, τόσο στο γραφείο όσο λείπω όσο και στο σπίτι όταν έρθει η ώρα να επιστρέψω, και σκέφτομαι κι εγώ ότι λίγο με τηλέφωνο, λίγο με mail θα δουλεύω μόλις βγω από το μαιευτήριο.

Ήμουν πολύ άνετη μέχρι πριν από λίγες μέρες που άρχισα να ακούω: "πότε σταμάτας;" και "πόσο καιρό θα μείνεις στο σπίτι;". Όταν άρχισα να λέω ότι θα σταματήσω -εκτός απροόπτου- 2-3 μέρες πριν γεννήσω και θα γυρίσω μόλις ο μικρός μου σαραντίσει, οι περισσότεροι μου είπαν "κάτσε να γεννήσεις και θα δεις ότι θα αργήσεις να επιστρέψεις". Δεν το έλεγαν με κακία, αλλά προσπαθούσα με κόπο να μη φανεί ο πανικός στη φωνή μου όταν απαντούσα "όχι, όχι, εδώ θα είμαι".

Όσο για τις :evil: γυναίκες :evil: ... είμαστε σε τέτοια θέματα -που θα περίμενες ενωμένο μέτωπο- πολύ χειρότερες από τους άντρες! Ακόμα και ως έγκυος, πιο ανθρώπινα μου έχουν φερθεί οι άντρες (να μου παραχωρήσουν τη θέση τους στη σειρά, να σηκωθούν για να καθίσω - χωρίς να το ζητήσω).

Να σε ρωτήσω: θήλασες; αν ναι, πώς οργάνωσες το θέμα θηλασμού και επιστροφής στη δουλειά;

Και πάλι, να χαίρεσαι το μωρό σου και... καλές δουλειές!


Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτήσω: θήλασες; αν ναι, πώς οργάνωσες το θέμα θηλασμού και επιστροφής στη δουλειά;

Iraki, με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Μπαίνω λίγο σφήνα στο θέμα, αν και δεν με αφορά, όμως βλέπω ότι έχεις απορίες σχετικά με την οργάνωση του ωραρίου σου σε συνδυασμό με τον θηλασμό.

Στην ενότητα του θηλασμού στο parents, μπορείς αρχικά να ενημερωθείς σχετικά με το θηλασμό, ώστε να αντιμετωπίσεις τις τυχόν δυσκολίες των πρώτων ημερών. Έπειτα, υπάρχει η ενότητα "θηλασμός και εργασία" http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31743 και ειδικότερα αυτό το θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31743, όπου μπορείς να ρωτήσεις και να σου απαντήσουν μαμάδες που έχουν εμπειρία με ελεύθερο επάγγελμα και θηλασμό!

Καλά έκανες και άνοιξες κι εδώ θέμα για ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών με άλλες μαμάδες που βρίσκονται στην ίδια θέση και για ψυχολογική υποστήριξη, είναι πολύ σημαντική!:D


HXuSp2.pngkmKkp2.pngU579p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

@Iraki: Καλησπέρα!!!Είμαι και γώ ελεύθερη επαγγελματίας και μαμά...όταν ήμουν έγκυος όμως ήμουν υπάλληλος και μετά επέστρεψα με τον παλιό νόμο 3 μήνες μετά τη γέννηση του μικρού μου στη δουλειά. Δυστυχώς και ευτυχώς (μιας και είμαι ευτυχισμένη με την επιλογή μου!) δεν είχα τη βοήθεια που αναφέρεις εσύ στο σπίτι οπότε διάλεξα να αφήσω τη καλή θέση στην πολυεθνική που είχα και να γίνω ελεύθερη επαγγελματίας. Οπότε από τον πρώτο χρόνο έως το δεύτερο χρόνο του μικρού ήμουν σπίτι μαζί του (μέχρι που πήγε 2 ετών σταθμό) και παράλληλα ετοίμαζα την εταιρεία μου (ήταν αρκετά δύσκολο, δεν λέω, αλλά και πολύ ωραίο για κάποιον που του αρέσει να δουλεύει). Μην αγχώνεσαι καθόλου και μην απογοητεύεσαι και ειδικά αφού θα έχεις και λίγη βοήθεια στο σπίτι για το μικρό σου μιας και αυτή είναι η μεγαλύτερη έγνοια της μάνας όταν δουλεύει (αν θα είναι το μικρό σε καλά χέρια) οπότε όταν θα δουλεύεις θα είσαι ήρεμη και αφοσιωμένη σε αυτό που θα κάνεις. Τώρα όσων αφορά το θηλασμό μην τρελαίνεσαι τις ώρες που θα είσαι εκεί θα θηλάσεις κανονικά και για τις υπόλοιπες για να μη δώσεις ξένο γάλα στο μικρό μπορείς άνετα να έχεις βγάλει γάλα με θήλαστρο το οποίο θα το έχεις σε αποστειρωμένο μπουκάλι στο ψυγείο και όποιος θα είναι εκεί μπορεί να δίνει στο μικρό το μητρικό. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα τρώς καλά ένώ δουλεύεις, θα πίνεις καλά όπως και ότι δεν θα αγχώνεσαι τρελά μια και όλοι αυτοί οι παράγοντες επιρρεάζουν την παραγωγή του μητρικού (χαχα!ωραία το είπα). Το αναφέρω αυτό γιατί εγώ μέσα στο μήνα που ξεκίνησα πάλι την εργασία δεν είχα πια γάλα και ήταν σίγουρα το τρελό άγχος που είχα στη δουλειά και ας ήμουν υπάλληλος. Τώρα που είμαι ελεύθερη επαγγελματίας το έχω φιλοσοφίσει έτσι το θέμα: αν έκανα παιδί δυστυχώς δεν υπάρχουν οι άδειες μητρότητας όπως στο ΙΚΑ αλλά και το πρόγραμμα μου θα μπορώ να το κάνω όπως με βολεύει εμένα λίγο πολύ οπότε δεν θα χρειάζεται να λείπω 8ωρα από το σπίτι και αν κατάλαβα η δουλειά σου είναι μαζί με το σύζυγο οπότε πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έχεις κανένα άγχος. Πάντως εγώ που είχα μια καλή εγκυμοσύνη και μια καλή φυσιολογική γέννα θα μπορούσα και μετά από λίγες μέρες να επιστρέψω στη δουλειά τότε...και όχι τίποτ άλλο θα είναι και για σένα ωραίο όταν δείς ότι ένα μωρό μόνο χαρά φέρνει και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα οργάνωσης. Ελπίζω να σε καθησύχασα λίγο...και αν μπορώ να σου λύσω κάποια απορία...ευχαρίστως!


Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα...

Link to comment
Share on other sites

Α! Και ξέχασα να αναφέρω ότι εδώ είναι η παρέα των businesswoman μαμάδων στο Parentscafe...Θα χαρώ να σας δώ και σε αυτή την παρέα μας! Για την ώρα έχουμε συζητήσει πώς στήνεται μια επιχείρηση κτλ....αλλά καλό θα ήταν να συζητήσουμε πώς κρατιέται μια επιχείρηση με μωρό! Γιατί πάνω απ όλα είμαστε πια μαμάδες....τουλάχιστον έτσι νιώθω!

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=893


Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν να σου πω πως και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι.

Έχω Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας και επέστρεψα στη δουλειά όταν το μωρό μου ήταν 26 ημερών και ήμουν και μετά από καισαρική.

Υπέφερα πάρα πολύ στην αρχή (κυρίως συναισθηματικά, γιατί είχα γενικά πολλή βοήθεια), αλλά μετά σιγά σιγα προσαρμόστηκα και βρήκα τον ρυθμό μου.

Θήλασα αποκλειστικά για 7 μήνες αντλώντας με νοσοκομειακό θήλαστρο, αλλά και με ένα ηλεκτρικό που είχα στην δουλειά.

Όταν υπάρχει διάθεση όλα γίνονται.

Θέλει οργάνωση και πειθαρχία, ειδικά όταν πρέπει να αντλείς για 6 μήνες και να αφήνεις γεύματα.

Μπορεί να ήταν κουραστικό, αλλά ήταν από τις πιο ωραίες και σημαντικές στιγμές στη ζωή μου.

Θα το ξανά έκανα και θα το συνηστούσα ανεπιφύλακτα σε όποια το επιθυμεί η κάρδια της!!!!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!!!


τα παιδιά είναι ευλογία!!!

eNortjKzUjI0MDA2NVKyBlwwFUQCyA,,44.png

Link to comment
Share on other sites

είμαι και γω ελεύθερη επαγγελματίας και αντιμετωπίζω έντονα το άγχος του "θα σβηστώ από τον χάρτη" αν αποφασίσω να κάτσω ένα διάστημα και να απέχω από την εργασία μου...οι πελάτες που με πολύ κόπο κατάφερα να με εμπιστευθούν, θα στραφούν σε άλλους συναδέλφους και μετά θα είναι σα να ξεκινάω από την αρχή... από την άλλη όμως η χαρά της μητρότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα! και ναι το δέχομαι, θα το παλέψω και θα ξεκινήσω και πάλι από την αρχή, θα τρεξω, θα προσπαθήσω να δουλέψω και από το σπίτι με το μωρό στην αγκαλιά, αν χρειαστεί τους πρώτους μήνες...ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!

Για παράδειγμα, εμείς παντρευτήκαμε πριν κάποια χρόνια και η φωτογράφος που θα ερχόταν στον γάμο μας, όταν την κλείσαμε, ήταν έγκυος και θα γεννούσε 1 μήνα πριν τον γάμο...και όμως, είδαμε την δουλειά της που ήταν πολύ καλή και έτσι την εμπιστευτήκαμε ... και όντως ήταν παρούσα στον γάμο, μέσα στην ενέργεια και εξαιρετική στη δουλειά της! πιστεύω, πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλή πρόθεση, όλα γίνονται! αρκεί να είσαι καλός στη δουλειά σου και οι πελάτες σου και μετά τη γέννα θα ψάξουν να σε βρουν! μακάρι το ίδιο να ισχύσει και για μένα!!!


Κι εκεί προς το μέρος σου λάμπει ένα φως

Που δείχνει πως είσαι ο προορισμός

Πως είσαι ο δικός μου ο προορισμός

Θα φτάσω εκεί κάποτε θα ΄ρθει ο καιρός

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως

Να σου τραγουδήσω να γίνουμε φως…

as1cMah0g410010MzA1OTAzZHwxNTJkfHpvdXpvdW5pYSBlbiBkcmFzZWkgZ2lh.gif

Link to comment
Share on other sites

Να μπω και γω στην παρέα σας; Είμαι ελευθέρη επαγγελματίας κ η μικρή μου κοντεύει σχεδόν τα τρία. Ήθελα να πω απλά ότι υπάρχουν για όλα λύσεις εκεί που δεν το περιμένεις.

Ήμουν στη δουλειά μέχρι το βράδυ που γέννησα κ επέστρεψα μετά από 20 ημέρες, με καισαρική, γιατί είχε το μωρό πρόβλημα κ έπρεπε να τρέχω πρωί βράδυ στην κλινική για παρακολούθηση.

Όταν έμαθε πελάτισσα ότι είμαι έγκυος ακουσα το εξής θεϊκό "τώρα που π'ηγες κ γκαστρώθηκες εμείς τι θα κάνουμε;"

Έχω να το λέω. Βέβαια όταν γέννησα οι περισσότεροι μου έφεραν δώρα για το μωρό. Όταν τη βαφτίσαμε πάλι μου πήραν δώρα. Ήταν πολύ συγκινητικο κ αυτό έσβησε όλα τα αρνητικά.

Αν είσαι ο εαυτός σου κ καλός στη δουλειά σου δε χανεσαι.

Φιλια κ καλή εγκυμοσύνη

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το θρεντ! Και εγώ ελ. επαγγελματίας είμαι και στο γραφείο έχω υπολογιστή, αλλά μόνο όταν δεν εχω δουλεια μπορώ να διαβάζω τα ενδιαφέροντα που γράφονται στο φόρουμ!!!

Εγώ γέννησα στις 18 του Οκτώβρη και γύρισα 2 μήνες μετά. Θα μου πεις πώς τα κατάφερα? Είχα ενημερώσει τους ασθενείς μου (είμαι οδοντίατρος) και τα Χριστούγεννα αφού γέννησα τους εστειλα κάρτα ευχητήρια με σημείωμα για το πότε ξεκινάω πάλι! Επίσης τους είχα καλυμμενους με μια συνάδελφο, στην οποία τους παρέπεμπα αν χρειαζόταν. Και βεβαίως η εκτροπή του σταθερού μου τηλ. στο κινητό με κράταγε σε επαφή μαζί τους και με αυτούς που δεν το ξέρανε! Ολοι μου εύχονταν τα καλύτερα, και αφοτου γεννησα με περνανε να με ρωτήσουν πώς πάω και κλείναν και ραντεβού! Σε καλό μου βγήκε δλδ!

Πάντως η αλήθεια είναι οτι εμείς δεν τυγχάνουμε ευνοικής μεταχείρισης απο το κράτος, είμαστε μαμάδες 2ης κατηγορίας για αυτο. Πληρώνουμε κανονικά τις εισφορες μας ακομα και αν δεν μπορούμε να δουλεψουμε πχ λογω λοχείας κλπ και δεν βγάζουμε και λεφτά. Ολα τα εξοδα της επιχείρησης ομως τρεχουν πχ ενοικιο, ΔΕΚΟ κλπ...

Εγώ πιστεύω πως χωρίς βοήθεια δεν θα τα καταφερνα! Σε οτι αφορά το θέμα του θηλασμού, Εγω θήλασα αποκλειστικά το μωρό μου για το πρώτο 6 μηνο και συνεχίζω ακόμα! Οταν αρχισα δουλειά επαιρνα το θήλαστρο και αντλούσα στο ιατρειο μεταξύ των ραντεβού. Το προβλημα ήταν οταν δεν προλάβαινα ή οταν αργούσα να τελειώσω και ερχόταν ο επόμενος. Με την ψυχή στο στόμα άντλησα 4 μήνες. Αλλά τα κατάφερα και εφτιαξα μια μικρή τράπεζα γάλακτος στην καταψυξη. Τωρα είναι καλύτερα γιατί ο μικρός τρώει όταν λείπω και τον θηλάζω τις ωρες που είμαι σπιτι.

Αυτα τα ολίγα, ελπίζω να τα λεμε!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

αν και πολύ καιρό μέλος στο cafe, δεν είχε τύχει να δω το θέμα νωρίτερα! είμαι κι εγώ μια μέλλουσα μανούλα ελεύθερη επαγγελματίας... έχω σχολή πληροφορικής και διοργάνωσης σεμιναρίων, ευτυχώς μαζί με τον άντρα μου!!!

και καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει το ευτυχώς που λέω! τουλάχιστον δε θα κλείσει η επιχείρηση λόγω της γέννησης της μπεμπούλας μας! θα είναι εδώ το στήριγμα για να κρατήσει όσο γίνεται! και φυσικά, επειδή έχουμε διαφορετικό αντικείμενο ο καθένας μας, αν και στα τόσα χρόνια μπόρεσε να ανταπεξέλθει και στα δικά μου καθήκοντα όποτε χρειάστηκε, μάλλον θα χρειαστούμε και... υπάλληλο!

τα έξοδα? ας μην το συζητήσουμε! τα έσοδα? πόσα? 800? δίνει το ΤΕΒΕ? και ένα χρόνο μισά ασφάλιστρα? ε και? για ιδιωτική κλινική ούτε κουβέντα (γενικότερα είμαι κατά, πόσο μάλλον έτσι που 4000 και βάλε πλέον δε βγαίνουν όπως παλιά)

σας καταλαβαίνω όλες! και χαίρομαι που ανοίχτηκε τέτοιο θέμα! η υποστήριξη της μιας στην άλλη θα είναι μεγάλη υπόθεση! να είστε όλες καλα!!!


6umkp3.png

Ήρθες και μας γέμισες χαμόγελα..!!

Jdbyp2.png

Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις! Κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο, μη σταματάς να ονειρεύεσαι!!!a%3E

Link to comment
Share on other sites

εδω αλλη μια μελλουσα μαμα και ελευθερη επαγγελματιας...

τα προβληματα γνωστα...σε ολες μας!

ξερετε μηπως τι δικαιουμαστε απο το ταμειο μας?για τον τοκετο?μετα?τα ασφαλιστρα μειωνονται και για ποσο διαστημα?

αρτοποιειο εχω μαζι με τον ξαδερφο μου.

ευχαριστω πολυ!


image.php?type=sigpic&userid=26070&dateline=1402327573
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλημερα κοριτσια

ελευθερη επαγγελματιας κι εγω αλλα λογω επαγγελματος ευτυχως δουλευω στο σπιτι μαζι με την μικρη. δυσκολα ειναι αλλα τουλαχιστον μπορω να την μεγαλωνω εγω κ οχι καποιος παιδικος σταθμος πχ


ZkXkp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...