Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 8 λεπτά , linaa είπε:

      Νομίζω ο προεμφυτικος θα σου δώσει αρκετές απαντήσεις. Κρυφή ενδομητριωση Κ να μένεις έγκυος εύκολα δεν έχω ακούσει να σου πω την αλήθεια . Ίσως εάν επαναλαβεις τις εξετάσεις για καθεξιν αποβολές υπάρχει τμήμα στο Έλενας μπορείς να κάνεις δωρεαν. Εγώ ανεξήγητες καθεξιν αποβολές Κ υπογονιμότητα έχω ακούσει για κρυφό διαβήτη . Δηλαδή το ζάχαρο φαινόταν φυσιολογικό ή ότι ρυθμίζετε φυσιολογικα Κ τελικά δεν ήταν χρειάστηκαν κορυφαίοι ενδοκρινολόγοι για να το λύσουν . 

      @Melusa54 συμφωνώ με την Λινά στο Ελενας να πας! 

ζωή σε 3 όροφη μεζονέτα


Recommended Posts

καλησπέρα!

σκεφτόμαστε να αλλάξουμε σπίτι διότι πλέον δε χωράμε και να πάμε σε μεγαλύτερο!!!

όνειρο μας ήταν μια μονοκατοικία αλλά ξεφεύγει η τιμή... οπότε πάμε σε μεζονέτα :)

πως είναι η ζωή σε 3 όροφη μεζονέτα;;;

κάθε όροφος είναι περίπου 60τ.μ.

ημιυπόγειο αποθήκη ενιαίος χώρος

ισόγειο: σαλόνι, κουζίνα, wc

1ος 3 δωμάτια, μπάνιο

είναι εύκολο το ανέβα - κατέβα;;;

αξίζει;

σας ευχαριστώ ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα ξεπατωθείς, θα σου βγει η πίστη ανάποδα, θα παρακαλάς να γυρίσεις σε διαμέρισμα....αυτά από μένα, μένουμε σε 3όροφη, την κάναμε 2όροφη-καταργήσαμε τον έναν όροφο, τον κάναμε αποθήκη, γενικής χρήσης- γιατί δεν άντεχα άλλο με 2 μικρά παιδιά. σκέψου το καλά!


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μένω σε ένα τέτοιο σπίτι, ακριβώς όπως το περιγράφεις. Δεν την θεωρώ 3 όροφη στην καθημερινότητά μας αλλά δυόροφη. Ο κάτω όροφος είναι γκαραζ και αποθήκες. Το σπίτι είναι μεγάλο και θα παιδεύεσαι στο καθάρισμα. Αν τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά, θα έχεις παιχνίδια σε όλο το σπίτι ή θα πρέπει να κάθεσαι και εσύ επάνω ώστε να παίζουν με ασφάλεια στα δωμάτιά τους. Τέλος, αν έχεις μικρό παιδάκι θα σε φάει το πάνω-κάτω. Όλο και κάποιο ρούχο θα χρειαστείς, καμιά πάνα θα ξεχάσεις να ανεβάσεις επάνω, θα πρέπει να κοιμηθεί κ.ο.κ.

Αν είχα τη δυνατότητα για φλατ μονοκατοικία, θα την επέλεγα. Το σπίτι που έχει σκάλες είναι ταλαιπωρία.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, να έχει χρήση 2 όροφη

πάνω μόνο για ύπνο και κάτω στην αποθήκη παιχνίδι!

Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά, είναι 3 και δεν είναι ούτε 3 χρόνων...

ο άντρας μου σκέφτεται προ-κατ αλλά μου φαίνεται ψεύτικο...

οι μονοκατοικίες ξεφεύγουν σε όλες τις περιοχές που κοιτάξαμε...

δε θέλω σε οικοδομή - διαμέρισμα διότι δεν υπάρχει συνεννόηση! (αν και εδώ που μένουμε δεν έχουμε προβλήματα)

Link to comment
Share on other sites

Με αυτό που γράφεις δεν θα ναι 2 όροφη η χρήση αλλά τριόροφη. Τα παιδιά σου είναι πολύ μικρά ώστε να παίζουν μόνα τους στα δωμάτιά τους άρα θα έχεις παιχνίδια στο ισόγειο ή playroom στο ημιυπόγειο. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις καθημερινή χρήση κ στους τρεις ορόφους. Ακόμα κ μόνο για ύπνο να πηγαίνετε στον 1ο, θα γίνεται κανονική καθημερινή χρήση.

Και η μεζονέτα μονοκατοικία είναι, δεν κατανοώ γιατί λες πως έχουν μεγάλη διαφορά οι μονοκατοικίες απ τις μεζονέτες.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν κατανοώ γιατί λες πως έχουν μεγάλη διαφορά οι μονοκατοικίες απ τις μεζονέτες.

στην Αττική ναι δεν έχουν... αλλά στη Θεσσαλονίκη έχουν, εδώ οι εργολάβοι τις κάνουν σαν ξαπλωτές πολυκατοικίες (χωρίς καμία δόση υπερβολής) κολλητά η μια στην άλλη, και απέναντι σου πάλι κολλητά (καπνίζει ο απέναντι και μυρίζει το σπίτι σου) ανήκουν σε συγκρότημα πχ 15 - 20 μεζονέτες και όλα παράνομα το υπόγειο, η σοφίτα κτλ άστα... (γι'αυτό και είναι και πιο φθηνές από την Αττική)

αυτή που έχουμε βρει είναι παλιά του 1997 περίπου και είναι νόμιμη (δηλαδή το υπόγειο είναι αποθήκη και όχι σπίτι με δωμάτια και κουζίνα κτλ) η σοφίτα είναι σοφίτα και όχι σπίτι με δωμάτια κτλ, επίσης έχει κήπο κοινόχρηστο πολύ μεγάλο (όλο το συγκρότημα είναι 2500τμ) και τα σπίτια δεν είναι κολλητά συνολικά 13), είναι σαν μονοκατοικίες (γι'αυτό και έχω κολλήσει με αυτή)

αλλά με προβλημάτισες........................... :confused:

(καμιά φορά ωραιοποιούμε τις καταστάσεις και εθελοτυφλούμε.... και μετά τρέχεις και δε φτάνεις)

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν έχω άποψη καθώς η μόνες μονοκατοικίες που είχαμε κοιτάξει ήταν μεζονέτες (δεν μιλώ για Αττική). Και εγώ μετά το διαμέρισμα ήθελα αυτονομία και η μεζονέτα ήταν αυτό που επιθυμούσα απ τη στιγμή που ο χρόνος και το κουράγιο να χτίσουμε ένα σπίτι απουσίαζαν. Άρα δεν γνωρίζω οικονομικές διαφορές.

Κι αν τα πρώτα χρόνια που το παιδί ήταν πιο συνεργάσιμο δεν ήταν τόσο ενοχλητικό ή κουραστικό να ανεβοκατεβαίνω σκάλες ή να κάνω πχ 2 μέρες για να καθαρίσω σωστά το σπίτι (αντί για 1 πχ), τώρα, και ενώ η μεγάλη ότι είχε αρχίσει να παίζει μόνο στο δωμάτιό της, ήρθε ο μικρός και έπρεπε να γίνουν προσαρμογές ώστε να ελαττωθεί το πάνω-κάτω με το μωρό αλλά και πάλι είναι κουραστικό. Με 3 παιδιά κάτω των 3, θα ταλαιπωρηθείς πολύ. Ιδανική περίπτωση θα ήταν αν στο ισόγειο υπήρχε ένα δωμάτιο που θα λειτουργούσε ως βοηθητικό δωμάτιο. Λίγες αλλαξιές ρούχα, πάνες, ένα κρεβατάκι ενδεχομένως και φυσικά να μαζεύονται εκεί τα παιχνίδια στο τέλος της ημέρας. Υπάρχουν τέτοια σπίτια αλλά συνήθως "κατά παραγγελία".

Ζύγισε τις αποφάσεις σου αλλά μεγάλα σπίτια, πολλές δουλειές. Γιατί μπορεί αν χρησιμοποιείς τους 2 ορόφους να είναι απλά ένα μεγάλο σπίτι 120 τμ αλλά έχεις σκάλες. Και σκάλες για να μπεις στο σπίτι. Και σκάλες για να κατέβεις στο ημιυπόγειο. Και ανοίγματα (παράθυρα/μπαλκονόπορτες). Και πολλά μπαλκόνια. Είναι όλα ΠΟΛΛΑ στη μεζονέτα.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ζω σε διόροφη, που βέβαια δεν είναι πολύ μεγάλη (100 τμ χωρίς τους εξωτερικούς χώρους). Γενικά έχει αρκετό πάνω - κάτω, αλλά όχι σε σημείο που να σε τρελαίνει. Αυτό που με έχει κουράσει είναι ότι το σαλόνι έχει ψιλογίνει παιδικός σταθμός (παιχνίδια παντού), πράγμα που είχαμε βέβαια και όταν ζούσαμε σε διαμέρισμα φλάτ.

Αναγκάστηκα να πάρω γυναίκα κάθε 15 μέρες γιατί με δουλειά και παιδιά δεν τα κατάφερνα με το καθάρισμα όπως ήθελα και οι εξωτερικοί χώροι (4 τεράστιες βεράντες) είναι επίσης θέμα να κρατιούνται καθαροί.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Λοιπόν εγώ θα έλεγα πως το ζήτημα στην περίπτωση ύπαρξης τόσο μικρών παιδιών δεν είναι τόσο αν το σπίτι είναι μεζονέτα (από τη στιγμή που σου αρέσει αυτό το είδος σπιτιού), αλλά η διαρρύθμιση και η κατανομή των τετραγωνικών. Δλδ αν πχ στον έναν όροφο βγαίνουν 2 υπνοδωμάτια εκτός σαλονιού-κουζίνας-μπάνιου, που το ένα να επέχει θέση γραφείου (μιλάμε βέβαια για έναν όροφο που θα μπορούσε να είναι και διαμέρισμα ανεξάρτητο) και στον επάνω να υπάρχουν 2 υπνοδωμάτα (μελλοντικά παιδικά) και μπάνιο, θα μπορούσες να μετατρέψεις το γραφείο-ξενώνα σε δωμάτιο για να τα κοιμίζεις, ώστε να τα έχεις κοντά σου και να μην χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνεις για να τα ελέγχεις, την ημέρα τουλάχιστον.

Μια άλλη πολύ καλή λύση, εφόσον και τα τρία υπνοδωμάτια είναι στον ίδιο όροφο, θα ήταν αυτό που είπε η ραβΤ, δλδ η ύπαρξη βοηθητικού χώρου στον κάτω όροφο.

Βέβαια σκέψου ότι αν ο κάθε όροφος είναι 60 τετραγωνικά και στην ουσία θα είστε στον κάτω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, θα είναι σαν να ζείτε 5 άτομα σε 60 τετραγωνικά, δλδ ένα μικρό διαμέρισμα. Δεν μου ακούγεται και τόσο άνετο...

Για αυτή την κατανομή χώρου, προσωπικά θα επέλεγα ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών.

Αν πάλι ήθελα μεζονέτα, θα αναζητούσα περισσότερα τετραγωνικά στον έναν όροφο.

Πάντως το ανέβα-κατέβα, είναι κάτι που θα το έχεις, ανεξάρτητα από την ηλικία που θα έχουν τα παιδιά σου.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό αυτό που γράφει η elin. Κι εμάς το κάτω μέρος είναι το μεγαλύτερο και υπάρχει βοηθητικό δωμάτιο (αλλαξιές ρούχων, ασιδέρωτα - σιδερωμένα, κλπ.). Επίσης, εγώ έχω και στο πάνω και στο κάτω μπάνιο (είναι μεγάλα τα μπάνια) καλάθι για άπλυτα και ολοκληρωμένο σετ με καθαριστικά (απορριπαντικά, πανάκια, σκούπες - φαράσια, κοκ).

Α, και τελικά δεν είναι 100 τμ το σπίτι, τώρα μίλαγα με το σύζυγο στο τηλ και τον ρώτησα (δεν το έχω με το χώρο λέμε), είναι 150 τμ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


βασικά είχα σκεφτεί πάνω μόνο για ύπνο και πιο μετά για διάβασα, επίσης στο μπαλκόνι να έβαζα πλυντήριο και σίδερο, να γινόταν σαν μια μικρή αποθήκη

ισόγειο για μας

και υπόγειο για τα παιδιά, παιχνίδια κτλ

αλλά... αλλά... όπως είπε και η ravT ταλαιπωρία, οπότε...

...το αποφάσισα...! άκυρο.-

έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα!

μη φανταστείτε πως είμαι ο Ωνάσης αλλά το σπίτι είναι μικρό...

βγαίνει λιγότερο από 50τμ ο όροφος καθαρά

στο πρώτο όροφο ανεβαίνεις από μια στενή σκάλα (80εκ.) και βλέπεις 4 πόρτες στη σειρά δεν υπάρχει χώρος ούτε για ράφι... τα δωμάτια κανονικά προς μικρά (10 έως 13 τμ περίπου το καθένα)

στο ισόγειο το μόνο θετικό ξεχωριστό δωμάτιο η κουζίνα

στο υπόγειο έχει βάλει την παροχή για το πλυντήριο... δηλαδή θα κατεβάζω τα ρούχα, θα τα πλένει, θα τα ανεβάζω πάνω να τα απλώσω και μετά τι;;; ξανά κάτω να τα σιδερώσω... και μετά πάλι πάνω για τακτοποίηση

αλλά για playroom τέλειο!

όπως πολύ σοφά είπες elin 50τμ για 5 άτομα ναι είναι μικρός ειδικά σε αυτές τις ηλικίες με πολλά παιχνίδια...

το προ κατ το ξέρετε;;;

ο άντρας μου λέει οικόπεδο και προ κατ, ένα επίπεδο και να το διαμορφώσεις όπως θες

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλωσα σε μεζονέτα 2οροφή 50 τετραγωνικών ο κάθε όροφος. Ήμασταν βέβαια 4 άτομα. Και τι δεν θα έδινα να ξανάγύριζα εκεί.

Ναι το ανέβα κατέβα στην αρχή είναι δύσκολο. Μέχρι να μαζέψεις τον ένα όροφο θα διαλύουν τον άλλον.

ΑΛΛΆ

Όταν ο μπαμπάς θέλει να κοιμηθεί μεσημέρι νωρίς δεν ξέρω γω τι άλλο τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι χωρίς να ενοχλούν.

Θα έρθει ένας καλεσμένος ακόμα και φιλοξενούμενος με άνεση. Χωρίς να ενοχλεί. Τα παιδιά αργότερα θα φέρνουν παρέες θα κάνουν τον χαμό κάτω οι γονείς πάνω δεν θα ενοχλούνται.

Σε μονοκατοικία μόνο με τρομερά καλή ηχομόνωση θα μπορέσεις να το έχεις αυτό. Και πολύ καλές πόρτες ενδιάμεσες.

Όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Και φυσικά έχει σημασία και ο τρόπος ζωής σας. Αν δέχεστε τακτικά επισκέψεις βολεύει πολύ.

Το συμμάζεμα είναι όντως θέμα. Και όταν ξεχνάς το κινητό συνήθως στον πάνω όροφο :roll: πολύ βρισίδι :twisted:

Link to comment
Share on other sites

αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ σε αυτό το σπίτι είναι ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ και όχι ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ , θα μου πεις πια η διαφορά; και όμως έχει (σε βάθος χρόνου)

επίσης έχει τεράστιο κήπο, κοινόχρηστο όμως! είναι στη περιοχή που μας αρέσει

το σπίτι που μένουμε τώρα είναι τέλειο!!!

έχει φανταστική διαρρύθμιση, το μόνο αρνητικό που έχει είναι ότι είναι μικρό πια για μας (δε λέμε όχι και σε 4ο παιδί, βασικά το θέλω πολύ) και με λυπεί που το δίνουμε...

ότι σπίτι και να είδαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη εκτός από διαμέρισμα είναι σε αυτή τη κατηγορία μεζονέτα... οι μονοκατοικίες λίγες και υπερτιμημένες και όπως σας είπα και πιο πάνω η μια κολλητά στην άλλη, αυτή συνορεύει μόνο στο ισόγειο 5μέτρα και στο υπόγειο, πάνω στα δωμάτια έχει μπαλκόνι εκεί.

η σκάλα ναι είναι στενή...

οπώς είπες και η Iskwtha σκέφτομαι και τον άντρα μου που δουλεύει όλο το 24ώρο και αν θέλει να κοιμηθεί ναι θα έχει ησυχία

όσο για την καθαριότητα την ηλ. σκούπα σκέφτομαι

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Εμενα μου κανει εντυπωση αυτο που γραφει η Iskwtha για την ησυχια. Εγω μεγαλωσα σε τετοια μεζονετα. Με ημιυπογειο, ισογειο, 1ο οροφο κ ταρατσα με τελεια θεα, αυλη κ γκαραζ.

Ακουγονταν τα παντα!!!!! Κ οι οροφοι ηταν περισσοτερα τμ απο αυτο που περιγραφετε. Το μισο ημιυπογειο οι γονεις μου το ειχαν κανει playroom κ μεχρι κ παρτυ καναμε εκει. Παιζαμε λοιπον (οχι στα παρτυ) κ οι γονεις στον 1ο οροφο ακουγαν μεχρι κ τι συζητουσαμε. Πολυ ταλαιπωρια το καθαρισμα κ το ανεβα κατεβα. Οταν ηθελε κατι καποιος το φωναζε, πηγαινε μεχρι τα μισα της σκαλας κ ο αλλος μεχρι τα αλλα μισα κ το εδινε :-). Το τι τουμπες ειχαμε φαει απο αυτην την σκαλα δεν μπορω να στο περιγραψω. Κ να φανταστεις δεν ηταν κ ξυλινη να την γυαλιζεις κ να γλιστραει. Βασικα οι γονεις μου την ειχαν διαλεξει με μεγαλη προσοχη γιατι αυτοι εχτισαν το σπιτι, δεν το πηραμε ετοιμο. Εγω πολυ συνειδητα αποφασισα να μην μεινω σε μεζονετα. Παντα απο φοιτητρια εμενα σε μονοκατοικιες η διωροφες - τριωροφες οικοδομες. Ουτε κ σε πολυκατοικια δηλαδη. Ημουν τυχερη παντως γιατι εβρισκα.

Επισης πληρωναν πολυ Δεη γιατι κ στο ημιυπογειο υπηρχε ρευμα οποτε τα τμ στον λογαριασμο ηταν πολλα κ οι φοροι -οχι το ρευμα- πολλοι αυξημενοι. Καλα τα τελευταια χρονια μ' αυτα που γινονται δεν χρειαζεται να σου περιγραψω τι Δεη κ χαρατσι εχουν πληρωσει....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη Mara στο ότι δεν υπάρχει ησυχία. Παρόλο που είναι διαφορετικά πατώματα και νομίζεις οτι βρίσκεσαι άλλου, ακούγονται τα πάντα σα να είσαι δίπλα. Φαντάζομαι πως αν η εσωτερική σκάλα είναι κλειστή (όχι με κάγκελο) και έχει πόρτες πάνω και κάτω τότε θα είναι πολύ διαφορετικά. Άσε το ανέβα κατέβα, παρόλο που έχω τα ίδια καθαριστικά και στους δυο ορόφους, πάντα κάτι ξεχνάω και την ημέρα την ανεβοκατεβαίνω 100 φορές.Αν χτίζαμε ξανά θα έκανα μονοκατοικία, με δυο επίπεδα ώστε να απομόνωνα τα υπνοδωμάτια. Έτσι μου έρχεται να την γκρεμίσω:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...