Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr

Τι να μαγειρέψουμε σήμερα;


Recommended Posts

Το Λονδίνο των παιδιών - Ζωολογικός Κήπος

zoo.jpg

Ο φίλος του blog μας Voyager και το ταξιδιάρικο blog του "Πήγα μια βόλτα", πήγε μια βόλτα μέχρι το Λονδίνο, επισκέφτηκε τον ζωολογικό κήπο και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του!

Το Λονδίνο είναι μια μεγαλούπολη, που προσφέρει στους κατοίκους του αλλά και τους επισκέπτες πάρα πολλές ευκαιρίες, για να δουν ή να κάνουν πράγματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Μαζί με τα προάστια, ξεπερνά τα 10 εκ. κατοίκους, όσο ολόκληρη η Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα

11.jpg

Πεντανόστιμη!

Θα την λατρέψετε!

Μια πίτα που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλά τραπέζια μου, αποσπώντας μόνο θετικά σχόλια.

Κόβεται και σερβίρεται όμορφα σε κομμάτια, φτάνει να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες που σας δίνω.

Συνιστώ να την φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να την κόψετε την επόμενη, ώστε να προλάβουν να «σφίξουν» καλά τα τυριά και η κρέμα.

Πάμε να δούμε πως την φτιάχνουμε!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

Link to comment
Share on other sites

Γαριδοπίλαφο

114.jpg

Κοντεύουμε πια στην Μεγάλη Βδομάδα και η νηστεία καλά κρατεί!!

Όσοι δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τι να μαγειρέψετε αυτήν την εβδομάδα, στην κατηγορία με τα νηστίσιμά μας θα βρείτε πολλές νόστιμες ιδέες που θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Η γαριδομακαρονάδα και το γαριδοπίλαφο είναι από τα δικά μας αγαπημένα νηστίσιμα πιάτα.

Γαριδοπίλαφο τρώμε λοιπόν σήμερα, ένα πολύ νόστιμο φαγάκι, για το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ρύζι για πιλάφι.

Γίνεται όμως εξαιρετικό, με ρύζι arborio ή carnaroli.

Αν τα βρείτε, προτιμήστε τα.

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2010/03/blog-post_30.html

Link to comment
Share on other sites

Στα βαφτίσια του Νικολή

9.JPG

Πάει και αυτό .... Το ραντεβού δόθηκε, δίπλα στη θάλασσα σε μία πολύ ωραία εκκλησία, τη Ζωοδόχο Πηγή, και ο Νικολής μας ετοιμάστηκε για το μεγάλο μπλούμ της ζωής του.

Ευδιάθετος και χαμογελαστός όπως πάντα, έκλεψε τις καρδιές όλων...

Θα ήθελα πολύ να έχω όλους τους γνωστούς και τους φίλους καλεσμένους και να μην περιοριστώ καθόλου, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα..

Έτσι μέσω της τεχνολογίας θα μοιραστώ και μαζί σας αυτήν την όμορφη για την οικογένεια μου στιγμή!!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2009/07/blog-post_04.html

Link to comment
Share on other sites

Σαλάτα μπρόκολο με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

33.jpg

Σήμερα μαγειρεύουμε μιαν απλή αλλά αγαπημένη σαλάτα, το μπρόκολο, που όμως απογειώνεται γευστικά αν το σερβίρουμε με μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας.

Τολμήστε έναν διαφορετικό συνδυασμό γεύσεων, και είμαι σίγουρη θα σας ενθουσιάσει!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες

36.JPG

Νηστίσιμα υποσχεθήκαμε αυτήν την εβδομάδα και συνεχίζουμε με νόστιμες νηστίσιμες συνταγές.

Το σημερινό μας πιάτο είναι ένα φαγάκι που πιστεύω αρέσει στους περισσότερους!

Με τις ποσότητες που αναφέρω έχουμε περίπου 5-6 μερίδες

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

Link to comment
Share on other sites

Πασχαλινά αυγοκούλουρα

12.jpg

Τα κουλουράκια που έφτιαξα για δοκιμή, είναι με την συνταγή της φίλης μου της Τασούλας και γίνονται πολύ αφράτα και τραγάνα.

Μοσχοβολάνε και θυμίζουν μυρωδιές από άλλες εποχές, δηλαδή κλασσικά αυγοκούλουρα !!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2010/03/blog-post_29.html

Link to comment
Share on other sites

Τσουρέκι Πασχαλινό (και όχι μόνο)

3.jpg

Πάσχα χωρίς τσουρέκι γίνεται??? Δεν γίνεται !!!!

Γι αυτό και εμείς είπαμε να τηρήσουμε όλες τις παραδόσεις και να σας κεράσουμε μυρωδάτα τσουρέκια!!

Εδώ και πολλά χρόνια κάνω την συνταγή που μου έχει δώσει η φίλη μου η Αμαλία και δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί γίνονται φανταστικά. Μην ακούτε αυτά που λένε ότι δηλαδή τα τσουρέκια είναι δύσκολο να τα πετύχετε κλπ., κλπ., είναι πολύ εύκολα αλλά είναι χρονοβόρα, το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει !!!!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2009/04/blog-post_06.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Chef Salad (σαλάτα του σεφ)

11.jpg

Στις σαλατούλες το ρίξαμε αυτές τις μέρες, για να εξιλεωθούμε για τις πασχαλινές ατασθαλίες μας:P

Ήθελα να σας πω, ότι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κατάφερα τους γιόκες μου να νηστέψουν. Ακόμα την Μεγάλη Παρασκευή καταφέρανε και νηστέψανε και από λάδι, και το κυριότερο χωρίς πολλές πολλές μουρμούρες.

Μόλις όμως τελειώσανε οι νηστείες, μου είπανε «αρκετό ζαρζαβατικό μας τάισες αυτές τις μέρες, φτιάξε μας τώρα και μια …. παραδοσιακή σαλάτα του σεφ»

Τους χαλάω εγώ χατίρι? Εκτός αυτού, ήθελα να αξιοποιήσω και μερικά από τα πολλά κόκκινα αυγά που γέμισαν το ψυγείο μου! Μην μου πείτε ότι δεν σας έχουν περισσέψει κι εσάς?? Πάμε λοιπόν να τα ….. καταναλώσουμε!

Την συνταγή της σαλάτας μου έχει δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια παλιά συνάδελφος και έχει κάνει «θραύση».

Όλα αυτά τα χρόνια δεν την έχω αλλάξει σε τίποτα, γιατί την θεωρώ μια από τις πιο πετυχημένες συνταγές!!

Περιττό να σας πω ότι γίνεται πάντα ανάρπαστη

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/chef-salad.html

Link to comment
Share on other sites

Αφράτη ζύμη για πίτσα

333.jpg

Αφράτη ζύμη για πίτσα, με συνταγή της φίλης μου της Μάχης.

Αξίζει να την δοκιμάσετε!!!

Δείτε περισσότερα...

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/04/blog-post_28.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • 2 εβδομάδες μετά...

Οταν εσύ νόμιζες ότι εγώ δεν έβλεπα ........

35.jpg

Όταν εσύ νόμιζες ότι εγώ δεν έβλεπα,

σε είδα να κρεμάς την πρώτη μου ζωγραφιά επάνω στο ψυγείο,

και αυτομάτως ήθελα να ζωγραφίσω και άλλη.

21.jpg

Δείτε περισσότερα.....

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Γεμιστά με θαλασσινά και λαχανικά

1.jpg

Τα γεμιστά, είτε με κιμά, είτε "ορφανά" είναι αγαπημένο φαγάκι όλων μας.

Δοκιμάστε μια διαφορετική γέμιση, με θαλασσινά και λαχανικά.

Ένα πιάτο νηστίσιμο, αλλά τόσο νόστιμο, που θα το καθιερώσετε και εκτός νηστείας πιστεύω.

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι η ίδια με τα "γνωστά" μας γεμιστά. Η παρασκευή της γέμισης διαφέρει μόνο.

Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε.

Υλικά

6 ντομάτες

7 πιπεριές

300 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες

130 γρ. μύδια ψίχα

1 κούπα ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια

1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια

1 τριμμένο καρότο

μισή κούπα μαϊντανό

δυόσμο (όσο μας αρέσει)

10 κουταλιές ρύζι καρολίνα

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση.

Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες, την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι.Προσθέτουμε τις γαριδούλες και τα μύδια και ανακατεύουμε για λίγο.Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάρκα της ντομάτας, τον μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο καρότο, αλατοπίπερο και πάπρικα.

Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να "περιμένει" ένα τεταρτάκι.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε για 1-1,5 ώρα.

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Πανακότα καπουτσίνο

15.jpg

Η πανακότα είναι ένα από τα γλυκάκια που φτιάχνω αρκετά συχνά, χειμώνα – καλοκαίρι.

Πρώτον γιατί μας αρέσει πολύ και δεύτερον γιατί είναι ένα γλυκάκι πανεύκολο.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την κλασσική λευκή πανακότα, μου αρέσει κατά καιρούς να πειραματίζομαι δίνοντας στην πανακότα διάφορες γεύσεις.

Έτσι μετά την σοκολατένια, αποφάσισα να φτιάξω και μία με γεύση και άρωμα καφέ.

Δεν το περίμενα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία, με αποτέλεσμα να την φτιάξω δυο φορές μέσα σε δυο μέρες, η πρώτη εξαφανίστηκε προτού το καταλάβω!

Εάν σας αρέσει το άρωμα του καφέ, φτιάξτε την και απολαύστε ένα λαχταριστό, δροσερό μεγάλο κομμάτι !

Τα υλικά μας:

500 ml κρέμα γάλακτος

100 ml δυνατό γαλλικό καφέ ή εσπρέσο

2 κουταλάκια νες καφέ σκόνη ή κόκκους

120 γρ. ζάχαρη

80 ml λικέρ Khalua ή Tia Maria

10 γρ. ζελατίνη σκόνη (1 φακελάκι)

Πάμε να την φτιάξουμε:

Διαλύουμε τον νες καφέ μέσα στον ζεστό γαλλικό καφέ

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τους καφέδες και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.

Δεν θέλουμε το μείγμα να βράσει, απλά να ζεσταθεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό.

Αφού πήξει και στερεοποιηθεί, την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό ή σε μπεν μαρί, για να γίνει διαυγής.

Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια, κατά προτίμηση λεία, χωρίς προεξοχές και σχεδιάκια.

Βάζουμε στο ψυγείο την πανακότα να κρυώσει και να πήξει.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας τον πάτο της φόρμας για λίγο σε καυτό νερό, έτσι ώστε να αποκολληθεί το γλυκό από την φόρμα εύκολα.

Κόβουμε μεγάλα κομμάτια και απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή με ένα λικεράκι με άρωμα καφέ!

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Ψευτο-καρμπονάρα

1.JPG

Μια εύκολη , γρήγορη, τεμπέλικη συνταγή για ψευτο-καρμπονάρα, φτιαγμένη με τον δικό μου ελληνικότατο τρόπο και όχι τον κλασικό ιταλικό!!!!!

Υλικά:

500 γρ ζυμαρικά (σπαγγετίνη η πέννες η αχιβάδες)

400ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα

150 γρ μπέικον

200γρ μανιτάρια (κονσέρβα η φρέσκα)

1 πράσινη πιπεριά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Λίγο πριν γίνουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτα.

Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικο τηγάνι την πιπεριά , πολύ ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το μπέικον χοντροκομμένο ίσα ίσα να τσιγαριστεί , όχι όμως να καεί και να σκληρύνει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά που εν τω μεταξύ έχουν βράσει και τα έχουμε σουρώσει.

Τα ανακατεύουμε για ένα λεπτό να πάει η σάλτσα παντού και η ψευτο-καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυράκι της αρέσκειας μας.

Καλή όρεξη!!!

http://syntageskardias.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Cookies

Τα παιδιά για κολατσιό τα λατρεύουν,

είναι ιδανικό για τον πρωινό καφέ του γραφείου,

ή ακόμα και για το απογευματινό μας καφεδάκι....

1.jpg

δείτε περισσότερα....

http://syntageskardias.blogspot.com/2011/09/cookies.html

http://syntageskardias.blogspot.com

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...