Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Κορίτσια καλησπέρα! Μετα την παλινδρομη που ειχα βγηκε το αποτελεσμα του καρυοτυπου του εμβρυου και δειχνει οτι χρωμόσωμικα δεν ειχε καποια ανωμαλια, ηταν υγιες και αγορι.. επειδη στειλαμε μονο εμβρυικα στοιχεια ο γιατρός μου υποστηριζει οτι μπορει να ειχε καποιο προβλημα αλλα να μην κατάφεραν να το δουν απο το δείγμα που στειλαμε.. δεν ειχα φυσικη αποβολη, ο σακος μου μεγαλωνε απλως δεν υπηρχε εμβρυακι απο ενα σημειο και μετα,πραγμα που εμενα με ανακουφιζε οτι οντως υπηρχε θεμα με το εμβρυο .. περα απο το βασικο πακετο εξετασεων για θρομβοφιλια που βγηκε καθαρο, τωρα πρεπει να κανω το πακετο "12 παραγοντων" μου ειπε και να μιλησω με αιματολογο που μου συστησε. Στεναχωρηθηκα πολυ.. υπαρχει περίπτωση να ηταν υγιες και απλως να ηταν τυχαιο γεγονος; Φοβαμαι ότι ξεκιναει νεα αγνωστη μαχη πριν τη δεύτερη εξωσωματικη! Και αν βρεθει κατι σε αυτές τις εξετασεις εχω ελπιδες να κρατησω μωρακι; Θα παιρνω απλως αντιπηκτικες;; Ή Είναι πιο περίπλοκο,; Συνεβη σε καμία, αλλα να τα καταφερε τελικα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      • Δύναμη! 3

Ταξιδεύοντας στην Μυτιλήνη


CoffeeFilter

Recommended Posts

Μυτιλήνη, η αποκαλούμενη και "Αρχόντισσα" του Αιγαίου. Μία πόλη, που το όνομα της χρησιμοποιείται και για όλο το νησί, αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το νότιο λιμάνι, η οποία φιλοξενεί μοναδικά αξιοθέατα, όπως οι εκκλησίες του Αγίου Θεράποντα και της Μητροπόλεως με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το Αρχαίο Θέατρο, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το μπρονζέ άγαλμα της Ελευθερίας -όμοιο αυτού της Νέας Υόρκης- και πολλά μουσεία. Ένας επίγειος παράδεισος με διάσπαρτες ιαματικές πηγές και αμέτρητες ιδιόμορφες ακρογιαλιές, που αφήνουν τον επισκέπτη άναυδο από την τελειότητα του σχήματος τους και τα καθάρια κρυστάλλινα νερά τους.

Λέσβος, ένα κομμάτι γης, που κόπηκε από την Μικρα Ασία για να απομακρυνθεί μέσα στα γαλανά νερά του Αιγαίου, ένα καταστολισμένο με λουλούδια καράβι, όπως την χαρακτήρισε ο Στρατής Μυριβήλης, που πλέει ανέμελα στο πέλαγος... Τα χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, σε συνδυασμό με τα απέραντα πευκοδάση, δίνουν το ασημοπράσινο χρώμα τους στο νησί με το σχήμα πλατανόφυλλου, όπως το περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Ελύτης...

Γενί Τζαμί Μυτιλήνης (το Nέο Tέμενος), σημαντικό για τη Mυτιλήνη ιστορικό μνημείο της τρίτης δεκαετηρίδας του 19ου αιώνα είναι το μεγαλύτερο και λαμπρότερο μουσουλμανικό τέμενος της πόλης, κι ενα απ' τα χαρακτηριστικότερα της εποχής αυτής στον Eλλαδικό χώρο. Aπό αρχιτεκτονική και αισθητική άποψη, είναι απ' τα πιό ενδιαφέροντα κτίσματα της Mυτιλήνης, αντιπροσωπευτικό της εποχής του και της ενδιαφέρουσας οθωμανικής τέχνης που αναπτύχθηκε σ' ελληνικό έδαφος και φτιάχτηκε από Eλληνικά χέρια, που άφησαν εμφανή τα σημάδια τους σ' αυτή τη δημιουργία.

Το Γενί Τζαμί, μετά τις εργασίες ανάπλασης και αναστήλωσής του, λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και θα φιλοξενεί εκδηλώσεις του Δήμου.

Κάστρο Μυτιλήνης

Στο βόρειο μέρος της πόλης , ανάμεσα σʼ ένα καταπράσινο πευκώνα και στη θάλασσα υψώνονται τα απομεινάρια του κάστρου της Μυτιλήνης. Διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα του μεσογειακού χώρου. Η οικοδόμησή του και η ενίσχυσή του έγινε σε διάφορες χρονικές περιόδους. Πιθανολογείται ότι κτίσθηκε την βυζαντινή εποχή στους χρόνους του Ιουστινιανού.

Σημαντική όμως ανακαίνιση δέχτηκε από τον Φραγκίσκο Γατελούζο στα χρόνια της ηγεμονίας του στο νησί. Αυτή την περίοδο πιστεύεται ότι ήταν ένα από τα πιο απόρθητα και ισχυρά κάστρα. Μέσα σʼ αυτό βρισκόταν και τo παλάτι του , που ονομάζεται “Πύργος της Βασίλισσας”. Στο χώρο του κάστρου σώζεται επίσης μια ρωμαϊκή ή βυζαντινή δεξαμενή φτιαγμένη από αδιάβροχο υλικό. Στις πύλες και σε διάφορα άλλα σημεία του κάστρου υπάρχουν οικόσημα των Παλαιολόγων και των Γατελούζων. Κάτω από τo κάστρο υπάρχουν στοές μεγάλου μήκους , στις οποίες συγκεντρώνονταν τα γυναικόπαιδα σε εμπόλεμη περίοδο. Ο θρύλος θέλει τις στοές να έχουν έξοδο και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση από τo κάστρο. Τα τείχη του διατηρούνται σε καλή κατάσταση και είναι δείγματα άριστης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

www.mytilene.gr

Επεξεργάστηκαν by CoffeeFilter
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

×
×
  • Δημιουργία νέου...