Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 2 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

      Οπότε απ' όσο καταλαβαίνω,αυτό μπορεί να συμβεί και με τον προεμφυτευτικο.Να είναι ένα έμβρυο τσεκαρισμενο υγιές και κατά τη διαίρεση να προκύψει κάποια ανωμαλία..άρα είναι τελείως θέμα τύχης..

      Προεμφυτευτικός γίνεται συνήθως σε βλαστοκυστες όπου έχουν γίνει οι διαιρέσεις και βλέπει το έμβρυο για χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Από εκεί και πέρα η φύση αποβάλει όσα έμβρυα δεν είναι καλά, κάποιες φορές όμως (ελάχιστες ευτυχώς) καταφέρνουν και προχωράνε. Αυτά ή χάνονται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης ή γεννούνται με τα προβλήματα που ξέρουμε. Εσυ είχες ένα υγιές έμβρυο στα τέσσερα, στατιστικά πολύ καλά. Είσαι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια. Δεν μπορεί όλο τα έμβρυα να είναι καλά. Μην αγχώνεσαι, απλά μην αφήσεις πολύ τον καιρό να περάσει!

υποκοριστικο για το χαρα


Recommended Posts

καλησπερα μανουλες .ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας.τον σεπτεμβρη θα βαφτισουμε την κορουλα μας.

ο αντρουλης μου, μου παραχωρησε την επιλογη ονοματος ,μιας κ θα ηθελε σε περιπτωση που κανουμε κι αλλο παιδακι να δωσει το ονομα του πατερα του.

ετσι ξεχναμε το ενδεχομενο να της δωσω ασχετο ονομα(πραγμα που θα ηθελα) και θα δωσω το ονομα της μαμας μου.

το προβλημα ειναι το εξης... την βαπτισαν χαρικλεια και την φωναζουν χαρα.

το χαρικλεια δεν υπαρχει καν σαν ενδεχομενο να βαπτισω ετσι το παιδι μου,οποτε θα το βαπτισω χαρα. ομως ουτε και το χαρα μου αρεσει σαν ονομα και γενικα δεν ειμαι υπερ σε μια οικογενεια να υπαρχουν τα ιδια ονοματα. ψαχνω λοιπον πως να την φωναζουμε. ενα σκεπτικο ειναι το κλελια,το οποιο ειναι υποκοριστικο του χαρικλεια .βεβαια δεν εχει αμεση προελευση απο το χαρα αλλα και τα 2 πηγαζουν απο το χαρικλεια .πως σας φαινεται σαν ιδεα?ειναι πολυ ακυρο? κανα αλλο υποκοριστικο του χαρα εχετε να προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ωραίο και το Κλέλια ωραίο και το Κλειώ επίσης Άρια που παραπέμπει περισσότερο στο Χαρά...τα άλλα 2 θα ταν οκ αν την βαφτίζατε Χαρίκλεια...το Χαρά όμως είναι πολύ ωραίο και από μόνο του...ξανασκέψου το...μην μπερδευτεί το παιδί! να την χαίρεστε!:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν ήμουν στη θέση σου (επειδή καταλαβαίνω οτι θα ήθελες ένα διαφορετικό όνομα για τη μικρή σας και επειδή είναι η μανούλα σου...) θα σκεφτόμουν να της δώσω της μαμάς μου τη χαρά να διαλέξει εκείνη ανάμεσα σε 3 τοπ ονόματα της επιλογής σας το όνομα της μικρής. Και έτσι πα΄ντα η μικρούλα να σκέφτεται τη γιαγιά της που της έδωσε/διάλεξε ένα ωραίο όνομα. Ένα από τα 3 μπορεί να είναι και... σχετικό με το όνομά της (πχ. από τις παραπάνω απαντήσεις)! Δεν ξέρω πώς θα σας φαινόταν?

Link to comment
Share on other sites

Μανούλα σου είναι, εγώ θα της το'λεγα εμπιστευτικά :) χιχιχ Αλλά εννοείται σέβομαι την επιθυμία σας οπότε έχω να αντιπροτείνω από το Χαρίκλεια (αντί για 'Χαρά' που δε σ'αρέσει τόσο) το Κλειώ (όπως ειπώθηκε και πάνω) με τη διαφορά να βαφτιστεί Κλειώ και να γιορτάζει 1 Σεπτεμβρίου (άσχετο: τη μέρα της επετείου μας με τον άντρα μου :D )! Βρίσκω ότι το Κλειώ συνδιάζει πολλά: ωραίο όνομα, αρχαίο, με ωραία σημασία, γιορτή δική του, στα χαρτιά δε θα έχει ένα όνομα που δε σ'αρέσει τόσο, αλλά ηχητικά βγαίνει τέλεια από της μανούλας σου Χαρί-κλεια ---> Κλειώ! Τι λες??

Link to comment
Share on other sites

Για την Κλειώ: Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η Μούσα της επικής ποίησης και της Ιστορίας. Η Μούσα Κλειώ ανακάλυψε την Ιστορία (και την κιθάρα). Η ιστορία μάλιστα ονομαζόταν Κλειώ, επειδή αναφέρεται στο Κλέος (που ανήκει στους ήρωες του παρελθόντος), που μας διηγούνται οι συγγραφείς μέσα από τα βιβλία. Ήταν κόρη του Δία και το όνομα της προέρχεται από τη ρίζα κλέω/κλείω που σημαίνει αφηγούμαι ή κάνω γνωστό.

Απεικονιζόταν με ένα ρολό περγαμηνών ή ομάδα από πλακίδια και με δάφνινο στεφάνι.

Ο αστεροειδής που ανακαλύφθηκε στις 25 Αυγούστου του 1865 πήρε το όνομά της (84 Κλειώ, 84 Klio).

Κλειώ είναι και η ονομασία του πρώτου βιβλίου του Ηρόδοτου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ναι, ξεφεύγει λίγο είναι αλήθεια, αλλά εμπνεύστηκε από το όνομα της μαμάς σου. Αν βαπτιστεί Χαρά, ενώ η μαμά σου είναι βαπτισμένη Χαρίκλεια, και τη φωνάζετε κι αλλιώς περίπου το ίδιο δεν είναι? Ίσως βέβαια αν βαπτιστεί Χαρά να το νιώθεις πιο οικείο αφού έτσι φωνάζετε τη μαμά σου, το καταλαβαίνω. Κλίνουμε προς το Χαρά-Ιωάννα τότε? Ας αφήσουμε τα άλλα και να ψάξουμε κι άλλα υποκοριστικά γι'αυτό. Αλήθεια, γιατί Ιωάννα και όχι κάποιο άλλο, είναι κανενός το όνομα ή απλά σας αρέσει?

Θα είμαι πάντως ειλικρινής, από το Κλειώ και το Ριάννα, το Ριάννα το θεωρώ πιο εύηχο, εγώ για το παιδί μου αν είχα να διαλέξω από τα 2 θα διάλεγα το 2ο δηλαδή. Αλλά ας συνεχίσουμε να ψάχνουμε αν θες, κάτι θα βρούμε να σας μιλήσει...

Link to comment
Share on other sites

τιγρακι ,η μαμα μου φανταζομαι συμβιβαζεται να ακουσει και το χαρα..ξερει ποσο δεν μου αρεσει το χαρικλεια.

ελινακι το ιωαννα ειναι απο τον μπαμπα μου που δεν ζει.γι αυτο το εχω σαν προτεραιοτητα. βεβαια ο αντρουλης μου δεν θελει 2 ονοματα αλλα δεν βλεπω αλλη λυση

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...