Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μανούλες Αυγούστου 2013


liana87

Recommended Posts

Χριστίνα, οι γατούλες σου δεν σκαρφαλώνουν σ' αυτό το πλέγμα; Το σκεφτήκαμε κι εμείς αλλά σκεφτόμαστε ότι μπορεί να ανεβαίνει και πάνω σ' αυτό και τώρα αναρωτιόμαστε αν πρέπει να περιφράξουμε ολόκληρο το μπαλκόνι, σε όλο του το ύψος δηλαδή.


tt18a28c.aspx
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλη την παρέα! Τι κάνετε κορίτσια, όλες καλά; Zounitsa, πού είσαι, τι έγινε με τη β΄επιπέδου;

Σας είχα υποσχεθεί πριν το Πάσχα να σας γράψω τη λίστα που μου έδωσε μια φίλη μου με τα απαραίτητα του μωρού, ιδού λοιπόν η περίφημη λίστα:

1. Λίκνο ή καλαθούνα για να κοιμάται το μωρό τον πρώτο καιρό στο δωμάτιο των γονιών. (Το λίκνο έχει το προτέρημα ότι είναι μεγαλύτερο και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους μήνες αλλά δεν μετακινείται, οπότε αν προτιμηθεί σε σχέση με την καλαθούνα χρειάζεται και πορτ μπεμπέ για τυχόν βολτούλες / επισκέψεις του μωρού σε συγγενείς και φίλους).

2. Κούνια ή κούνια – κρεββάτι για να κοιμάται αργότερα το μωρό στο δωμάτιό του.

3. Άνετη πολυθρόνα δίπλα από την κούνια (για να ξενυχτάμε εμείς... μπορεί να είναι και κουνιστή, για να νανουρίζουμε το μωρό, αλλά θέλει προσοχή στην επιλογή για να μπορούμε να σηκωνόμαστε και να καθόμαστε εύκολα και τα μπράτσα της πολυθρόνας να μην ενοχλούν στο θηλασμό).

4. Φωτάκι νυκτός (ώστε να μην ανάβουμε το φως όταν θέλουμε να μπούμε στο δωμάτιο και ξυπνάμε το μωρό).

5. Συσκευή λευκού θορύβου. (Ξέρετε, πολλά μωρά θέλουν ήχο απορροφητήρα, σεσουάρ κλπ για να κοιμηθούν – κυκλοφορούν κάποιες συσκευές που κάνουν τέτοιους ήχους, όπως και ήχους κυμάτων, χτύπων της καρδιάς – για να αισθάνεται το μωρό όπως στη μήτρα – κ.α. Διάβασα ότι εναλλακτικά μπορεί κανείς να έχει απλώς ένα ραδιοφωνάκι και να το βάζει ανάμεσα σε δύο σταθμούς, εκεί που δεν πιάνει τίποτα και ακούγεται μόνο θόρυβος, δεν ξέρω όμως πόσο αποτελεσματικά είναι όλα αυτά).

6. Συσκευή ενδοεπικοινωνίας (κατά προτίμηση με εικόνα κιόλας).

7. Υγραντήρας (εδώ οι γνώμες διίστανται , η φίλη μου μου είπε ότι όχι μόνο δεν ανακούφισε το μωρό αλλά της χάλασε και τον τοίχο – μπορείτε να περιμένετε για να δείτε αν θα το χρειαστείτε).

8. Αλλαξιέρα (που καλό είναι, αν υπάρχει η δυνατότητα, να τοποθετηθεί στο μπάνιο και όχι στο δωμάτιο του μωρού, ώστε να μπορούμε να το πλένουμε αμέσως κάθε φορά που του αλλάζουμε πάνα).

9. Μπανιέρα (υπάρχει μία που έχει δική της βάση και μία που προσαρμόζεται στη μπανιέρα – εμένα μου προτείνανε αυτή με τη δική της βάση γιατί αλλιώς πρέπει να σκύβεις στη μπανιέρα και είναι κουραστικό. Σημειωτέον, κυκλοφορεί και αλλαξιέρα και μπανιέρα στην ίδια βάση, όταν θες να αλλάξεις το μωρό αφήνεις στο πάνω μέρος την αλλαξιέρα και κάτω τη μπανιέρα και όταν θες να το κάνεις μπάνιο τα αντιστρέφεις. Πρακτικές είναι αυτές που έχουν και ενσωματωμένο θερμόμετρο και σωλήνα για να πέφτουν τα νερά στην κανονική μπανιέρα ή στη λεκάνη της τουαλέτας).

10. Καρότσι.

11. Καθισματάκι αυτοκινήτου.

12. Ρηλάξ (αν και εδώ σας επισημαίνω ότι στο ένα σεμινάριο που είχα πάει είχαν πει ότι τα ρηλάξ καλό είναι να αποφεύγονται και ότι το μωρό καλύτερα να το έχουν αγκαλιά οι γονείς του).

13. Ζυγαριά.

14. Μαξιλάρι θηλασμού (απʼ ό,τι μου είπαν καλύτερα είναι αυτά που είναι σταθερά, σε σχήμα πετάλου).

15. Σουτιέν και μπλουζάκια θηλασμού.

16. Μπιμπερό (κατά προτίμηση αυτά που είναι σχεδιασμένα για να ελαττώνουν τους κολικούς).

17. Αποστειρωτής.

18. Θερμαντήρας για το γάλα.

19. Μπουκαλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος στο ψυγείο.

20. Θήλαστρο (και γιʼ αυτό καλύτερα να περιμένετε να δείτε αν και τι είδος θα χρειαστείτε).

21. Πιπίλες – κατά προτίμηση με χεράκι και με «βάση» πιπίλας (αν κατάλαβα καλά κάτι σαν πλαστική αλυσιδίτσα που μπαίνει στο λαιμό του μωρού για να μην του πέφτει κάτω η πιπίλα όλη την ώρα).

22. Ring sling ή μάρσιπος.

23. Ζιπουνάκια

24. Πετσέτες

25. Πάνες αγκαλιάς

26. Υπνόσακκος (αυτό το προσθέτω εγώ με επιφύλαξη, όσες τους έχουν χρησιμοποιήσει να μας πουν αν είναι πρακτικοί).

27. Σεντονάκια

28. Κουβερτούλες (πικέ και φλις)

29. Μικρά σεντονάκια / πετσετούλες για διάφορες χρήσεις

30. Σελτεδάκια

31. Πάνες

32. Μωρομάντηλα

33. Γάζες

34. Σαμπουάν

35. Φυσιολογικός ορός

36. Physiomer ή κάτι παρόμοιο για τη μύτη του μωρού

37. Σύριγγες

38. Ψαλιδάκι νυχιών

39. Χτενούλα

40. Ενυδατική κρέμα

41. Κρέμα για το άλλαγμα της πάνας

42. Αμυγδαλέλαιο (ενυδατικό για διάφορες χρήσεις).

Σκέφτηκα ότι η λίστα αυτή είναι μια καλή βάση για να τη συμπληρώσουμε με βάση την εμπειρία που έχουν οι ήδη μανούλες. Αναμένω, λοιπόν, τα σχόλιά σας για να προχωράμε όλες με τα ψώνια μας σιγά - σιγά!


tt18a28c.aspx
Link to comment
Share on other sites

κορίτσια μου καλημέρα!!!!!!!!

Ανάτ να σας ζήσει!!!!! μια χαρά παιδί... μπράβο!!!

οι υπόλοιπες καλά βλέπω οπότε προχωράω στο ζουμι.

καταρχήν είναι όλα τέλεια, σαν να μην υπάρχει αυτό το θεματάκι με την αρτηρία. μου είπε η καρδιολόγος οτι είμαι εξαίρεση και μπράβο μου. βέβαια αυτό που διάβασα εγώ από τις άλλες μαμάδες που είχαν το ίδιο θέμα, ουτε εκείνες είχαν θέμα. πάντως πολύ καλά όλα και σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας!!!!!!! είστε πολύ καλές φιλενάδες!!!! και φανταστείτε οτι δεν είχαμε τπτ σε γονείς για να μην τους ανυσηχήσουμε και αρχίσουν κ ρωτάνε (ειδικά η πεθερά μου, πρέπει να την καθησυχάζω εγώ αντί αυτή εμένα) χωρίς να υπάρχει τελικά λόγος.

τώρα το υπόλιπο κομμάτι της ημέρας.... ραντεβού είχαμε στις 4:30 και τελειώσαμε στις 11:00 το βράδυ!!!!!!!!! αφενός η καθυστέρηση από την αναμονή, αφετέρου δεν γυρνούσε το παιδί να το πιάσουμε. ήταν μπρούμυτα. όταν μπήκαμε για την υπόλοιπη β επιπέδου ήταν σε πιο καλή θέση, είδαμε τα υπόλοιπα που δεν είχαμε δει και λίγο πριν τελειώσουμε ξαναγυρνάει μπρούμυτα. έπρεπε όμως να ξαναπάρει θέση κ γιατην άλλη γιατρό..... "περπάτημα" μου λένε κ πίσω σε μία ώρα. φεύγουμε πάμε ερμού (είναι κοντά με το μετρό) περπάτημα (πήρα κ κάτι παπούτσια που ήθελα) κ ξανά πίσω. μπαίνουμε μετά από πολύ ώρα μέσα, τπτ.... οκ λέω, μέλι, σοκολάτα (σας το είχα πει οτι θα έχω σοκολάτα στην τσάντα μου χαχαχαχαχα) χυμό λεμόνι που μου αρέσει, πορτοκαλάδα λίγο περπάτημα (είχα αρχίσει κ τα έφτυνα πια) ξαναπάμε μέσα περιμένουμε πάλι (ήταν κ άλλα ζευγάρια στην ίδια κατάσταση με εμάς) μπαίνουμε κατά τις 10:30 και τσουπ είχε γυρίσει λίγο και το έπιασε. μία μέτρηση ήθελε να κάνει για να τελέιώσει κ τελικά μας την ψιλοέκανε την χάρη. "μην αναπνέεις τώρα" μου λέει "γιατί γλυστράει το χέρι μου από το ζελέ". κόντεψα να σκάσω η γυναίκα.... τελικά 11:00 τελειώσαμε....... πήγαμε για φαγητό γιατί η αδερφή μου ήταν νηστική όλη μέρα κ με πεζοπορία και κατά τις 2:00 το βράδυ έπεσα επιτέλους στο κρεβάτι μου....!!!!! πάντως ευχαριστήθηκα υπέρηχους!!!!! το χόρτασα όλη μέρα!!!!!!

σας ευχαριστώ κ πάλι για την συμπαράσταση φιλενάδες μου!!!!!!!!


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο, zounitsa, τέλεια τα νέα σου! Ταλαιπωρήθηκες λιγάκι με όλη την αναμονή αλλά έκανες και τα ψώνια σου, έφαγες και τη σοκολάτα σου εδώ που τα λέμε, μια χαρά! Άντε, να χαλαρώσεις τώρα και να απολαύσεις το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης!


tt18a28c.aspx
Link to comment
Share on other sites

Πάνες αγκαλιάς (μάλλον εννοεί κουβέρτες αγκαλιάς). είναι σαν σεντονάκια, λίγο πιο μικρά, κ το βάζεις επάνω σου για αγκαλιά για να μην ακουμπάει το μωρό πάνω στα ρούχα σου ή το τρώνεις όταν θελεις να το ακουμπήσεις κάπου για να μην έρχετε σε επαφή με τα "λερωμένα" υφάσματα. καταλαβές ή τα είπα πολύ μπερδεμένα...???


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πιπίλες – κατά προτίμηση με χεράκι και με «βάση» πιπίλας (αν κατάλαβα καλά κάτι σαν πλαστική αλυσιδίτσα που μπαίνει στο λαιμό του μωρού για να μην του πέφτει κάτω η πιπίλα όλη την ώρα).

επίσης η αλυσίδα θέλει προσοχή ειδικά στον ύπνο γιατί μην τυλιχτεί γύρω από το λαιμό του. έχουν βγει κάτι άλλα πιο κοντά που είναι πιο αφαλής.


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites

Οπότε σωστό είναι το "πάνες αγκαλιάς"; Άμα είναι να το διορθώσω

καλημέρα και σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!

όχι σωστό είναι, έτσι λέγεται. θυμάσαι που φασκιώνανε τα παιδιά με κάτι σεντονάκια??? σαν αυτά είναι. δεν είναι κουβερτούλες.


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites

κοίτα, θα την θέλει την πιπιλίτσα του, απλά θα του πέφτει κ θα ψιλογκρινιάζει. αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό γιατί κ να την την πιάσεις επάνω του δεν μπορεί να την πάρει. όταν μεγαλώσει λίγο κ θα την παίρνει μόνο του απλά να μπορεί να την βρει. αυτή την πιάστρα περισσότερο την βάζεις την ημέρα για να μην πέφτει η πιπίλα κάτω.


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Συμπληρώσεις και διορθώσεις ευπρόσδεκτες. Όσες έχουν ήδη παιδάκια να μας πουν τι από αυτά βρήκαν πρακτικό και τι όχι, να επωφεληθούμε από την εμπειρία τους οι καινούριες στο club!


tt18a28c.aspx
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κοιλίτσες!!!!

milinaki ευχαριστούμε για τη λίστα!!!!

zounitsa μας είχες πολύ καλά νέα μπράβο κοριτσάκι μου!!!!

κορίτσια τι βράδυ και το χθεσινό????? Δεν έκλεισα μάτι και για κερασάκι στην τούρτα χάλασε και το ψυγείο και μετά τις 4 έκανε ένα κουραστικό μπιπ μπιπ μου έσπασε τα νεύρα!!!! Έχω αρχίσει και πακετάρω το πιο πιθανό είναι να μετακομίσουμε το επόμενο Σ/Κ δε μπορούσε το κ@λ@ψυγείο να κάνει λίγη υπομονή μέχρι τότε!!!! Επιπλέον νιώθω πολύ κουρασμένη δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου!!! Αυτά......

Link to comment
Share on other sites

ωχ ανάτ..... υπομονή βρε κοριτσάκι μου!!! πάντα κάτι θα συμβεί όταν έχεις τόοοοοοοσα πράγματα να κάνεις....

θέλετε για πλάκα να μετρήσουμε τις κοιλιές μας???? το είχαμε κάνει κ στο προηγούμενο καφέ. εμένα είναι 1,03 στο ύψος του αφαλού.


WeDjp2.png

0hUop3.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα!!!!!!!!!

Ζουνιτσαααααααααα ηρεμησες αγαπη?ειδες που δεν ηταν τιποτα!!!!!!!

αλλα πολυ πεισματαρεις ο γιοκας σου εε?ποσο περπατημα εριξες η μανα???

Μιλινακι οχι δεν σκαρφαλωνουν στο πλεγμα οι γατουλες!απο οτι φαινεται ο γατουλης σου ειναι ζωηροτατος ο ατιμος χιχιχιιχ!!

Ανατ μετακομιζεται???πφφφ πακετο...υπομονη κοριτσακι μου!!


NkOFp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...