Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 6 λεπτά , Fay_ είπε:

      Ο γιατρός μου κάθε φορά μου λέει η δίδυμη κύηση έχει καφέ και μπορεί να δεις και αίμα και μην κανεις τίποτα κτλ. Γι αυτό δεν θέλω να τον πάρω..

      Ακούγεται να μην ανησυχεί. Αν εσυ όμως ανησυχεις, πηγαινε να σε δει ή ξεκουράσου και παρακολούθησε το. 

      • Ευχαριστώ 1

Διπλό όνομα. Εχει κανείς από εσας?


Super Mummy

Recommended Posts

Έχω ανοίξει και άλλο θέμα σχετικά με την επιλογή ονόματος, αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τα διπλά ονόματα. Σκεφτόμασταν και το ενδεχόμενο να δώσουμε και τα δύο ονόματα στη μικρή δηλαδή Δομινίκη-Γεωργία για να μη στεναχωρήσουμε και τη μαμα...Θα τη φωνάζουμε όμως με το πρώτο. Ωστόσο έχουμε προβληματιστεί σχετικά με τα διπλά ονόματα. Μήπως φορτώνουμε στην πλάτη του παιδιού τη δικιά μας αναπαφασιστηκότητα?μηπως το παιδί αργοτερα δυσανασχετει με το διπλό ονομα? θα ήταν χρήσιμο αν καποιοι από εσας εχετε διπλό όνομα, τώρα με το μάτι του ενήλικα πως το βλέπετε. Πως το βιώσατε ως παιδί και πως ακόμα και σήμερα. και τελικα πόσο αληθινο είναι το επιχείρημα "ε οταν μεγαλώσει ας διαλέξει μόνη της" ειναι εύκολο για έναν άνθρωπο να αλλάζει ξαφνικά το ονομα του όταν έχει συνηθίσει να τον φωνάζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω έχω διπλό αλλά ποτε δεν μου δημιουργησε προβλημα και στις δύο μου κόρες έδωσα δυο ονοματα...! Απλά χρησημοποιω το ένα επισημά αλλά οι φίλοι και οι γονείς μου με φωνάζουν με ένα συνθετο. Αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα το ξαναλέω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Εγώ έχω ένα μόνο όνομα. Έχω φίλους/φίλες που έχουν διπλό και συνήθως ο κόσμος δεν ξέρει καν το δεύτερο και νομίζω πραγματικά ότι δεν είχαν πρόβλημα. Όμως έχω και ένα αντίθετο παράδειγμα ενός δικού μου ανθρώπου που έχει διπλό όνομα και που είναι 100% κατά των διπλών ονομάτων. Όντως όταν ήταν στο δημοτικό ένας δάσκαλος του είπε να διαλέξει και διάλεξε αυτό με το οποίο τον φωνάζω εγώ και οι περισσότεροι φίλοι του. Ως εδώ όλα καλά, αρκεί να είναι και η οικογένεια αποφασισμένη να το τηρήσει αυτό. Στην περίπτωση του κατέληξαν αλλιώς να τον φωνάζουν στο σπίτι (με ένα όνομα που δεν του αρέσει κιόλας), αλλιώς οι παλιοί παιδικοί φίλοοι, αλλιώς οι καινούριοι κοκ. Εμένα δε μου φαίνεται τραγικό το να έχει κανείς 2 ονόματα, ίσα ίσα θα μου άρεζε κιόλας, μου ακούγεται αρχοντικό. Δε μ'αρέσει όμως η ιδέα να φωνάζουν έναν άνθρωπο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάτι που επαφίεται σε εσάς! Μην το παιδί πηγαίνει στη μία πλευρά και το φωνάζουν Δομινίκη, στην άλλη το φωνάζουν Γεωργία και οι φίλοι πχ. τη φωνάζουν με ένα τρίτο σύνθετο ή της αρεσκείας της! Βέβαια αυτή είναι η προσωπική γνώμη μου. Ένα άλλο θέμα είναι σε περιπτώσεις που πρέπει να συμπληρώσεις το όνομά σου σε φόρμα (πχ. στο ίντερνετ) που δεν έχει αρκετό χώρο καμιά φορά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ώσπου να μεγαλώσει η μικρή δε θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα πια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Ξέρω ότι το θέμα είναι παλιό, γι' αυτό η συμβολή μου είναι για τις επόμενες μανούλες που ίσως το σκέφτονται. Εγώ έχω δύο μεγάλα (τετρασύλλαβα) και κάπως γιαγιαδίστικα ονόματα, ενώ με φωνάζουν με υποκοριστικό από το δεύτερο.

ΠΟΤΕ κανείς δεν φωνάζει το δεύτερο, κανείς δεν το γράφει (κι ας είναι ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ κάποια που έχει μόνο το πρώτο), στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου με φωνάζουν με δύο ονόματα που δεν μου αρέσουν καθόλου, ποτέ δε θυμούνται τη γιορτή μου.

Για τους ίδιους λόγους δεν μου αρέσουν τα υποκοριστικά από διπλό όνομα, σπάνια ξέρεις από πού βγαίνει και πάντα έχεις προβλήματα. Ειδικά αν είναι ασυνήθιστο ή έμπνευση της μαμάς.

επιπλέον, πρόσφατα σκέφτηκα ότι το παιδάκι μου θα γράφει σε όλη του τη ζωή "της τάδε-τάδε" και πολύ στενοχωρήθηκα.

Συμπερασματικά, αν έχετε σκοπό να δώσετε δύο ονόματα με ΛΙΓΕΣ συλλαβές, ώστε να τα λέτε και τα δύο, π.χ. το πολυφορεμένο Άννα-Μαρία, go for it. Αν σκέφτεστε μεγάλα ονόματα και κάποιο περίεργο συνθετικό ή έστω υποκοριστικό από το ένα, για μένα ξανασκεφτείτε το.


tt1e3
Link to comment
Share on other sites

Ένα όνομα είναι αρκετό, αυτό που θα ακούει το παιδί, γιατί να έχει δύο; Αν το θέμα είναι οι παππούδες, πάντα κάποιος θα μείνει παραπονεμένος, οπότε ας διαλέξουν οι γονείς αυτό που τους αρέσει καλύτερα για το παιδάκι τους (είτε προέρχεται από παππούδες είται από προσωπική επιλογή, τάμα κλπ). Όσες αντιρρήσεις και να έχουν οι παππούδες, με αυτό θα φωνάζουν το παιδί, δεν θα του φωνάζουν δα και ΨΙΤ!


kdRKp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για να δευτερολογήσω στο θέμα, κάπου στην τρίτη και στην έκτη δημοτικού προσπάθησα να αλλάξω το όνομά μου σε ένα άλλο υποκοριστικό του δεύτερου ονόματός μου, αλλά δεν τα κατακατάφερα, καθώς ούτε εγώ δεν μπόρεσα να το συνηθίσω!

Με σεβασμό σε όλες τις μανούλες και ελπίζοντας να βοηθήσω κάποιες


tt1e3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Έψαχνα απο περιέργεια στα ονόματα και βρήκα αυτο!

Τα δίπλα ονόματα δίνουν άλλο χαρακτήρα... Δεν ειναι ανάγκη να τα ξέρουν πολυ. Εχω και εγώ διπλό όνομα Σελίν Αντουανέτ, και ενώ με φωνάζουν Σελίν νιώθω πολυ όμορφα που οι πολλοι κοντινοί μου ξέρουν και τα δυο. Ειναι σαν ενα "μυστικό" που μόνο εαν αξίζεις θα στο πω... Τωρα αυτο ειναι προσωπική μου άποψη και εμπειρία!

Επίσης τα υποκοριστικά που θα βγάλουν φίλοι κτλ εαν το μωρό που θα εχει μεγαλώσει τα δεχετε τότε καλώς! Εμένα πχ πολλοί φίλοι στο πανεπιστήμιο όταν έμαθαν το δεύτερο μου άρχισαν να με φωνάζουν Σελι-Αν σαν ενα όνομα και δεν με πείραξε καθόλου. Επίσης η γιαγιά μου η Ελληνιδα με φώναζε πάντα Σελίνα και η γιαγιά μου η Γαλλίδα πάντα Σελ. Δεν με ενοχλεί καθόλου και νιώθω οτι ειναι μοναδική η σχέση που εχω με τον κάθε άνθρωπο..

Ελπίζω να μην σας κούρασα μανούλες και να βοήθησα απο τις εμπειρίες μου :rolleyes:

  • Μου αρέσει 1

PNeip3.png

tt1c7c16.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Αν και ειναι παλιο το θέμα ας μου απαντησει όποιος το δει. Θελω να δωσω 2 ονοματα στο παιδί μου στην βαπτιση για να ακουστει και ο προστατης του, ομως το δευτερο δεν θελω να γραφτει στην ταυτοτητα γινεται; Γενικα δεν με ενοχλει αλλα θα ειναι σιδηρόδρομος σα να λέμε Αλέξης Πολύκαρπος Παπαδόπουλος... που να τα χρησιμοποιει όλα μαζι;

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι αν κανεις μια ονοματοδοσια πρωτα μια χαρα θα γινει.

Βεβαια θα προτιμουσα προσωπικα ειδικα εφοσον ειναι θεμα προστατη να βγει μονο εκεινο κ να ακουγεται.αν κ τα δυο οναματα ειναι μεγαλα κ βαρια ας γραφτει μονο το ενα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


On 11/3/2017 at 3:17 ΜΜ, vikib είπε:

Νομιζω οτι αν κανεις μια ονοματοδοσια πρωτα μια χαρα θα γινει.

Βεβαια θα προτιμουσα προσωπικα ειδικα εφοσον ειναι θεμα προστατη να βγει μονο εκεινο κ να ακουγεται.αν κ τα δυο οναματα ειναι μεγαλα κ βαρια ας γραφτει μονο το ενα

Δεν είναι μόνο θέμα προστάτη... γεννήθηκε την ημέρα της γιορτής μου και δεν θέλω να έχουμε ίδιο όνομα μαμα κ υιός και να έχει γιορτή γενέθλια μαζί, κρίμα είναι...Απλά μου τον έβαλαν μονάδα μερικές μέρες μετά και θεώρησα σκόπιμο να αναφερθεί και στην εκκλησία το όνομα της αγίας που τον προστατεύει. Αν ήταν αλλιως θα έβγαζα ΜΟΝΟ τον άγιο. Μπλέξιμο...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν εχω δυο ονοματα..η κορη μου θα παρει 2.. Ενα της μαμας μου κ ενα της Αγιας Ειρηνης Χρυσοβαλαντου...εχει πολυ μικρο επιθετο...απο το Ελισαβετ κ το Ειρηνη θα τη φωναζουμε Ελιρηνη...

Link to comment
Share on other sites

Το  2ο όνομα, αν θα το βάλεις, πρέπει και να γραφτεί. Αλλιώς είναι κοροϊδία. Βάλτου μόνο το ένα και μπορείς να πηγαίνεις το παιδί να κοινωνάει στη γιορτή του Αγίου που ευλαβείσαι ιδιαίτερα. Ακόμα καλύτερα, να προσφέρεις εσύ εκείνη την ημέρα τα απαραίτητα για τη Θεία Λειτουργία (πρόσφορο, λάδι κλπ), ώστε να διαβάζονται τα ονόματα όλης της οικογένειάς σας στην προσκομιδή.

Εγώ πάντως έχω 2ο όνομα στον μικρό από τάμα, δεν ακούγεται, είναι κάπως μεγαλούτσικο μαζί με το πρώτο και το επίθετο αλλά δεν δημιούργησε πρόβλημα, ούτε μπέρδεμα, πουθενά. Τι να πουν κι οι Ισπανοί δηλαδή με τα 4 βαφτιστικά και τα 2 επώνυμα.

  • Μου αρέσει 1

6l8Wp3.png1Ikfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...