Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 52 λεπτά , ek3001 είπε:

είχε πάρει και ο συζηγος από ότι θυμάμαι εμπειρικά προσ αποφυγη επαναμόλυνσης..πήγα σε μικροβιολογο και έκανε καλλιέργιεα αλλά πήρε πολλά διαφορετικά swabs ( δείγματων

) από κόλπο και τράχηλο. Δεν ήταν δηλ σα μια απλή καλλέιργια που παίρνει ενα swab (δείγματος) μόνο. επίσης τον επανέλεγχο τον έκανα μετά από αρκετές μέρες που είχα τελειώσει την αγωγή. 

Ναι αυτό με είπε και μένα στον άλλον κύκλο να πάω ,εγώ θα ξεκινήσω τώρα μετά την περίοδο να περιμένω πάλι περίοδο κ μετά ,στο σύζυγο έδωσαν την cioroxin ,aντιβιωση 

• Μου αρέσει 1

Μαμάδες to be Ιουνίου- Ιουλίου 2026

Recommended Posts

1 hour ago, Chrisma είπε:

@MK2012 ακριβως το ιδιο θεμα ειχα κι εγω. Οπως ειπε η @linaa τσέκαρα μετρητή με την αίματος και έκτοτε κάνω συνεχώς μετρησεις και φουλ διατροφή, οριακα με το που έμαθα για την εγκυμοσύνη. Στο 3ο τρίμηνο με το καλό τσιμπάνε οι τιμές. Εάν κι εκεί δεν φτιάχνει με διατροφή, πάμε ινσουλίνη. Όμως αν το παλέψουμε,  θα βγει. Το χουμε. 💪

Ακόμα είμαι στο δεύτερο και τσιμπάνε ήδη. Σκέψου νηστείας είχα 78, πρώτη ώρα 224 και δεύτερη ώρα 201. Με πήρε αμέσως ο ενδοκρινολόγος όταν τα έστειλα και μοι λέει έχει διαβήτη κύησης και πρέπει να μιλήσουμε. Από πριν έκανα μετρήσεις εγώ έτσι κ αλλιώς αλλά μάλλον τώρα πρέπει σε όλα τα γεύματα. Αύριο θα μου δώσει κ πιο αναλυτική διατροφή κ ελπίζω να μη πεινάσω 😝

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

@MK2012 τίποτα, απλώς θα σου δώσει μια διατροφή που καλύπτει τις ανάγκες της εγκυμοσύνης μεν, αλλά μειώνει φουλ υδατάνθρακα και εννοείται ζάχαρη. Δεν είναι κάτι να σε αγχώνει, αλήθεια. Τσεκάρισμα το μωρό να μην μεγαλώνει σε υπερβολικό βαθμό και το αμνιακό να μην παρααυξάνεται και προχωράμε. Μην ανησυχείς ❣️ Πολλές το περνάνε.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 5 λεπτά , Chrisma είπε:

@MK2012 τίποτα, απλώς θα σου δώσει μια διατροφή που καλύπτει τις ανάγκες της εγκυμοσύνης μεν, αλλά μειώνει φουλ υδατάνθρακα και εννοείται ζάχαρη. Δεν είναι κάτι να σε αγχώνει, αλήθεια. Τσεκάρισμα το μωρό να μην μεγαλώνει σε υπερβολικό βαθμό και το αμνιακό να μην παρααυξάνεται και προχωράμε. Μην ανησυχείς ❣️ Πολλές το περνάνε.

Ζάχαρη δε τρώω έτσι κ αλλιώς κ γενικά τα γλυκά μου περνάνε αδιάφορα. Πολύ σπάνια θα φάω. Για να δούμε τι θα μου πει απόψε ! Θα σας ενημερώσω 💗

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια! Τι κάνετε;; Εμείς προχθές είχαμε υπέρηχο, φτάσαμε 16+2 αισίως, και προς το παρόν όλα καλά. Έχουμε κλείσει ραντεβού για β' επιπέδου αρχές Μαρτίου. Νωρίς μου φάνηκε, θα είμαι 20 εβδομάδων. Είχα την εντύπωση ότι θα γίνει γύρω στις 22.

Να σας ρωτήσω, εσάς πότε ξεκίνησαν να σας μετράνε τράχηλο; Εμένα προχθές δεν μου είπε κάτι και μόνο διακοιλιακά με εξέτασε. Στην αυχενική είδα που έγραφε 3,7 μήκος αλλά διαβάζω ότι πιο σωστά είναι να γίνεται διακολπικά. 

@MK2012 πώς πήγε με τον ενδοκρινολογο; @Chrisma και @LioPh79 πώς είστε εσείς κορίτσια; 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 54 λεπτά , iamalia είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Τι κάνετε;; Εμείς προχθές είχαμε υπέρηχο, φτάσαμε 16+2 αισίως, και προς το παρόν όλα καλά. Έχουμε κλείσει ραντεβού για β' επιπέδου αρχές Μαρτίου. Νωρίς μου φάνηκε, θα είμαι 20 εβδομάδων. Είχα την εντύπωση ότι θα γίνει γύρω στις 22.

Να σας ρωτήσω, εσάς πότε ξεκίνησαν να σας μετράνε τράχηλο; Εμένα προχθές δεν μου είπε κάτι και μόνο διακοιλιακά με εξέτασε. Στην αυχενική είδα που έγραφε 3,7 μήκος αλλά διαβάζω ότι πιο σωστά είναι να γίνεται διακολπικά. 

@MK2012 πώς πήγε με τον ενδοκρινολογο; @Chrisma και @LioPh79 πώς είστε εσείς κορίτσια; 

Η β επιπέδου μπορεί να γίνει από τις 20 ως τις 23 εβδομάδες περίπου οπότε δεν είναι άσχημες οι εβδομάδες που έκλεισες ιδανικές είναι οι 21 εβδομάδες για να έχουν όλα αναπτυχθεί πλήρως αλλά εξαρτάτε Κ την κύηση . Τράχηλο πρέπει να σου μετράει κάθε φορά τουλάχιστον μέχρι τις 28 εβδομάδες. Αυτές οι εβδομάδες είναι οι κρισιμότερες γιατί μέχρι τώρα το μωρό δεν έχει αξιόλογο βάρος οπότε ο τράχηλος δεν μικραίνει . Από την αυχενική Κ μετά Κ ειδικά από τις 15-19 εβδομάδες είναι το σημείο που ο τράχηλος δείχνει αν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό μεχρι Κ τις 25 εβδομάδες τότε δείχνει ότι έχει δυναμική Κ δεν θα πάει κάτι στραβά από εκεί . 

Δεν χρειάζετε να τον μετράτε κάθε φορά κολπικά αλλά πού Κ που πρέπει . Καλό είναι να το ζητάς δεν μετράνε όλοι οι γιατροί κάθε φορά γι'αυτό Κ γίνονται Κ πολλα παρατράγουδα με τον τράχηλο. 

• Μου αρέσει 1

18 minutes ago, linaa said:

Η β επιπέδου μπορεί να γίνει από τις 20 ως τις 23 εβδομάδες περίπου οπότε δεν είναι άσχημες οι εβδομάδες που έκλεισες ιδανικές είναι οι 21 εβδομάδες για να έχουν όλα αναπτυχθεί πλήρως αλλά εξαρτάτε Κ την κύηση . Τράχηλο πρέπει να σου μετράει κάθε φορά τουλάχιστον μέχρι τις 28 εβδομάδες. Αυτές οι εβδομάδες είναι οι κρισιμότερες γιατί μέχρι τώρα το μωρό δεν έχει αξιόλογο βάρος οπότε ο τράχηλος δεν μικραίνει . Από την αυχενική Κ μετά Κ ειδικά από τις 15-19 εβδομάδες είναι το σημείο που ο τράχηλος δείχνει αν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό μεχρι Κ τις 25 εβδομάδες τότε δείχνει ότι έχει δυναμική Κ δεν θα πάει κάτι στραβά από εκεί . 

Δεν χρειάζετε να τον μετράτε κάθε φορά κολπικά αλλά πού Κ που πρέπει . Καλό είναι να το ζητάς δεν μετράνε όλοι οι γιατροί κάθε φορά γι'αυτό Κ γίνονται Κ πολλα παρατράγουδα με τον τράχηλο. 

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα ζητήσω τότε να ξαναπάω την επόμενη ή βαριά βαριά τη μεθεπόμενη εβδομάδα να το δούμε, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

πρίν από 32 λεπτά , iamalia είπε:

Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα ζητήσω τότε να ξαναπάω την επόμενη ή βαριά βαριά τη μεθεπόμενη εβδομάδα να το δούμε, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

Να ζητάς κολπικά, γιατι με κοιλιακό υπέρηχο, συνήθως υπερεκτιματε. Βγαίνει λίγο παραπάνω απο το πραγματικό. Ωστόσο, το 3,7 ειναι πολύ καλό που έχεις. Οπότε κολπικά μπορεί να ειναι απλα λιγο πιο κάτω, που και πάλι καλό θα είναι...

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

30 minutes ago, Farmakotriftena said:

Να ζητάς κολπικά, γιατι με κοιλιακό υπέρηχο, συνήθως υπερεκτιματε. Βγαίνει λίγο παραπάνω απο το πραγματικό. Ωστόσο, το 3,7 ειναι πολύ καλό που έχεις. Οπότε κολπικά μπορεί να ειναι απλα λιγο πιο κάτω, που και πάλι καλό θα είναι...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το είχα στον νου μου αυτό με τον τραχηλο, έβλεπα και τη συζήτηση σας στις μανούλες Απριλίου-Μαΐου και προβληματίστηκα. Ήθελα να τον ρωτήσω οταν πηγα για υπέρηχο αλλά ξεχάστηκα. 

• Μου αρέσει 1

5 ώρες πρίν, iamalia είπε:

Καλησπέρα κοριτσι μου. Ο ενδοκρινολόγος συνέστησε πιο αυστηρή διατροφή και να του στέλνω τις μετρήσεις κάθε εβδομάδα. Αν πάει καλά τότε θα γλιτώσω την ινσουλίνη. Οπότε τώρα πήρα κ καινούργιο μηχανάκι κ μετράω σε κάθε γεύμα. Γενικά από εκεί που μια ζωή δε σκεφτόμουν τι θα φάω, τώρα κάνω πρόγραμμα και μου φαίνεται περίεργο.

Την Β εγώ την έκλεισα 22η κλεισμένη, σκεφτόμουν μήπως έχει νόημα να την πάω μια βδομάδα πίσω αλλά δε ξερω.

Ουτε εμένα με μετράει διακολπικα, μόνο διακοιλιακα κάνει υπέρηχο κ μετράει. Διακολπικα μετρούσε ο εξωσωματικός αλλά σε πιο μικρές εβδομάδες. 3,3 ήταν εμένα στην αυχενική.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

@iamalia γειά σας γειά σας. Κι εμένα διακολπικά τον μετραει. Στην αυχενική ηταν 3,1, μετα επεσε στο 28 και επανήλθα στο 3,1 στην τελευταία μέτρηση, οπότε το τσεκάρει συνέχεια. Σήμερα είμαι 20+5 και έκλεισα β για τις 16/02 που θα είμαι 22+0. Οκ, αγχος κλασσικά αλλά προχωράμε. Εσύ πως είσαι;

@MK2012 έτσι κάνω κι εγώ απ το πρώτο τρίμηνο και μέχρι στιγμής έχω γλυτώσει ινσουλινη. Πολλή πείνα, αλλά χαλάλι.

@linaa είσαι ο φωτεινός μας παντογνωστης 😅 είσαι στον κλάδο ή από προσωπική εμπειρία;

@Farmakotriftena τωρα φαντάζομαι εισαι στην φαση που ξεκουράζεσαι ε; Ποτε ξαναεχεις γιατρό; 

• Χαχα 1

@Chrismaναι κρεβάτι και καναπε. Αλλα κανω και καμιά δουλειά στο σπιτι. Παίρνω φουλ προγεστερονη κολπικά.

Θα ξαναπαω τωρα την Τετάρτη να με ξαναμετρησει ο εμβρυομητρικος.

Ρε κορίτσια, συσπάσεις νιώθετε;; Χωρίς πόνο εννοώ. Πετρώματα μόνο 

yplDp3.png

πρίν από 1 λεπτό , Farmakotriftena είπε:

@Chrismaναι κρεβάτι και καναπε. Αλλα κανω και καμιά δουλειά στο σπιτι. Παίρνω φουλ προγεστερονη κολπικά.

Θα ξαναπαω τωρα την Τετάρτη να με ξαναμετρησει ο εμβρυομητρικος.

Ρε κορίτσια, συσπάσεις νιώθετε;; Χωρίς πόνο εννοώ. Πετρώματα μόνο 

Εγώ όχι , είμαι 16 κ 3 οπότε είναι αρκετά νωρίς ακόμα νομίζω. Πιστεύω πως αν ένιωθα θα το καταλάβαινα δλδ.

• Μου αρέσει 1

@Farmakotriftena αστες λιγο τις δουλίτσες μεχρι να σε τσεκάρει την Τετάρτη. Κατά τα άλλα συσπάσεις εγώ που να καταλάβω πχ όχι πλην δύο φορών. Γτ νιώθεις συσπάσεις;; 

πρίν από 33 λεπτά , Chrisma είπε:

@Farmakotriftena αστες λιγο τις δουλίτσες μεχρι να σε τσεκάρει την Τετάρτη. Κατά τα άλλα συσπάσεις εγώ που να καταλάβω πχ όχι πλην δύο φορών. Γτ νιώθεις συσπάσεις;; 

Εχεις πετρώματα εννοείς ή οχι;

Δεν είναι επώδυνες. Νιωθω πέτρωμα για λιγα δευτερόλεπτα, απλα οχι καθε μέρα. Και οταν εχω ειναι 1-2 την ημέρα.

Αλλά νομίζω πως και στις αλλες είχα απο τον 5ο. Πολλές φορές όμως μετά το πέτρωμα ακολουθεί τουαλέτα. Που σημαίνει πως ηταν λογο εντέρου. Ξερω γω.;; Πφφφ θα τρελαθώ μεχρι την Τετάρτη.

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...