Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 3 ώρες πρίν, Hope92 είπε:

Καλησπέρα Λια 

2 προσπάθειες στο Γεννεσις και μια στο Γέννημα .. αυτή που έγινε στο Γέννημα έδωσε βλαστοκύστη .. FSH έχω 10 , ινσουλίνη 9 , ζάχαρο 79 γενικά είναι καλές ορμόνες το πρόβλημα είναι μάλλον ότι ενώ βγάζω πολλά ωάρια δεν είναι καλής ποιότητας .. κάτι σαν προφίλ πολυκυστικών .. το σπερμα είναι μετριο με κατακερματισμό 24%, δεν ξέρουμε αν οι φυσικοί κύκλοι θα βοηθήσουν τώρα …και δεν ξέρω πόσες εξωσωματικές πρέπει να κάνω για να δώσουν έστω ένα καλό έμβρυο .. μας είπαν ότι αν ήμουν μεγαλύτερη θα μας τα προτειναν τα δανεικά απλά τώρα οι γιατροί το σκέφτονται γιατί είμαι μικρή .. δεν ξέρω τι να κάνω ..

Συγγνώμη  fsh 10 είναι πολύ καλό.. μήπως είναι θέμα του σπερματος? Γτ δοτρια? 

Μαμάδες to be Ιουνίου- Ιουλίου 2026

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, Farmakotriftena είπε:

@Chrismaο γιατρός μου ειπε πως αν δουμε κι αλλη μείωση την Τετάρτη , θα κάνω περίδεση 😫

Στις προηγούμενες εγκυμοσύνες μου σε πολλες συσπάσεις ένιωθα μεχρι και πίεση στις καρωτίδες εκεινη τη στιγμή που έκανα. Δε θυμάμαι βέβαια απο ποια βδομάδα ξεκινούσαν. 

Τέλος πάντων... Την Τετάρτη θα ξέρω.

@linaaκοριτσι δεν ξέρω αλήθεια... Με αγχωνει περισσότερο που μου λες ότι κάνω τέτοιες συσπάσεις ώστε να φτάνω στο σημείο να πηγαίνω τουαλέτα γι'αυτό. Ωστόσο, ετσι οπως αντιλαμβάνομαι εγω το σώμα μου, θεωρώ πως γίνεται λογω της κινητικότητας του εντέρου. Αλλο συσπάση έντερο που είναι κάτι παθολογικό και αλλο κινητικότητα, που ειναι κατι φυσιολογικό. Στην αυχενική για παράδειγμα δεν είχα καθαρή εικόνα λόγω του εντέρου μου, (δεν ειχα παει τουαλέτα εκεινη την ημέρα) οπως και σε αλλες εγκυμοσύνη μου, πιεζοταν η μήτρα οταν ειχα πιο πρησμένο εντερο. Το θυμάμαι. Αρα, ισως... όταν ξεκινάει η κινητικότητα, ίσως είναι λογικό να επηρεάσει και την μήτρα την ωρα που γεμίζει το έντερο για να αδειάσει. Στο α τρίμηνο ειχα πονους περιοδου μετα από τουαλέτα και μου ειχε πει ο γιατρός, ότι συσπάται η μήτρα λογω του εντέρου εκείνη τη στιγμή.

Δεν ξέρω... Ισως ήταν λάθος που άφησα μια βδομάδα απόσταση απο εξέταση σε εξέταση. Γιατι αν ειναι οπως το λες, φοβάμαι πως θα πέσει κι αλλο ο τράχηλος. Αν ξανακανω θα πάρω τον γιατρό τηλ.

Σ'ευχαριστώ!

Πιασε ελάχιστα την κοιλια σου εκείνη τη στιγμή. Αν είναι σκληρή, ειναι συσπασουλα. Εισαι στην 4η εγκυμοσύνη ή σε μπερδεύω με αλλο κορίτσι;;

Τι καλητερο που πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που νιώθεις πετρώματα είναι να πας να ζητήσεις τακογραφο ώστε να διευκρινήσεις πόσες συσπάσεις κάνεις Κ πόσο δύνατες είναι. Ίσως θα έπρεπε να επιμείνεις σε αυτό λίγο περισσότερο αν είδες χαμηλό τράχηλο τόσο νωρίς . Αν ήταν άλλη εβδομάδα δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά αν είσαι 22 εβδομάδες είναι νωρίς για τέτοια θέματα . 

Υπήρχε κοπέλα εδώ που έλεγε ότι έχει πετρώματα Κ δεν την πιστεύει ούτε ο γιατρός της. Κ οπότε της έκανε υπέρηχο δεν φαινόταν τίποτα τελικά μετά από συνεχής πιέσεις στο γιατρό Κ συνεχείς υπερήχους είδαν Κ τον τράχηλο να εξαλείφετε Κ συνεχείς συσπάσεις . 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 236
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@linaaτον πηρα τηλ πριν λίγο. Του ειπα για τα πετρώματα και για την τουαλέτα και μου ειπε οτι ίσως ειναι απο το έντερο. Ωστόσο εγω του ειπα πως ειμαι ιδιαίτερα αγχωμενη και του ειπα για NST. Μου ειπε οτι δεν θα δώσει αξιόπιστη απάντηση το NST στην βδομάδα που βρίσκομαι (21+4) και δεν το προτείνει.... Οταν του ειπα πως αν όντως κάνω συσπάσεις και δούμε μείωση στον τράχηλο, αν θα πάρω glopir  μου ειπε οχι!! Πως δεν δίνουνε το glopir  γιατι δε βοηθάει και άλλα τέτοια.

Με αγχωσε πολυ αυτό... Δλδ αν όντως δω μειώσει θα με αφήσει έτσι; Απλα με τη περίδεση; 

Θα πάω σήμερα το βραδυ να με δει γιατι δεν θελω να περιμένω μεχρι την Τετάρτη.

Μου ειπε οτι θα μου γράψει crp γενικη αιματος και καλλιέργεια ούρων.

Το να πάρω γνώμη και απο άλλον γιατρό στην περίπτωση μου δεν παίζει. Καθώς ειμαι υψηλού κινδύνου και παω για 5η καισαρική και στα μισα της κύησης δεν θα δεχτεί αλλος να με δει.

Αυτό με το glopir όμως δεν μου άρεσε. Εκτός κι αν είναι ετσι όπως τα λέει...

yplDp3.png

πρίν από 3 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@linaaτον πηρα τηλ πριν λίγο. Του ειπα για τα πετρώματα και για την τουαλέτα και μου ειπε οτι ίσως ειναι απο το έντερο. Ωστόσο εγω του ειπα πως ειμαι ιδιαίτερα αγχωμενη και του ειπα για NST. Μου ειπε οτι δεν θα δώσει αξιόπιστη απάντηση το NST στην βδομάδα που βρίσκομαι (21+4) και δεν το προτείνει.... Οταν του ειπα πως αν όντως κάνω συσπάσεις και δούμε μείωση στον τράχηλο, αν θα πάρω glopir  μου ειπε οχι!! Πως δεν δίνουνε το glopir  γιατι δε βοηθάει και άλλα τέτοια.

Με αγχωσε πολυ αυτό... Δλδ αν όντως δω μειώσει θα με αφήσει έτσι; Απλα με τη περίδεση; 

Θα πάω σήμερα το βραδυ να με δει γιατι δεν θελω να περιμένω μεχρι την Τετάρτη.

Μου ειπε οτι θα μου γράψει crp γενικη αιματος και καλλιέργεια ούρων.

Το να πάρω γνώμη και απο άλλον γιατρό στην περίπτωση μου δεν παίζει. Καθώς ειμαι υψηλού κινδύνου και παω για 5η καισαρική και στα μισα της κύησης δεν θα δεχτεί αλλος να με δει.

Αυτό με το glopir όμως δεν μου άρεσε. Εκτός κι αν είναι ετσι όπως τα λέει...

Το γκλοπιρ μια χαρα βοηθαει. Ειχα προωρες συσπασεις απο τον 5ο, σε διδυμη κυηση με ανεπαρκεια τραχηλου που δεν μπορεσε να κανουμε περιδεση κι εφτασα 36βδομαδες. Εννοειται οτι μπορεις να παρεις δευτερη γνωμη, πρωτα πρωτα εμβρυομητρικων. Και επισης ακομα και γιατρων σε δημοσιο. Ωστοσο εγω ειμαι σιγουρη οτι μπορεις κι ιδιωτων. Εχω φιλη που αλλαξε γιατρο στο 4ο παιδι στον 6ο μηνα και μαλιστα 44χρονων. Κι αυτη με καισαρικες. Και μια χαρα βρηκε γιατρο, αυτον που ηθελε μαλιστα, δεν ειναι οτι ταλαιπωρηθηκε. Ψαξου και αλλου.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 19 λεπτά , little miracle είπε:

Το γκλοπιρ μια χαρα βοηθαει. Ειχα προωρες συσπασεις απο τον 5ο, σε διδυμη κυηση με ανεπαρκεια τραχηλου που δεν μπορεσε να κανουμε περιδεση κι εφτασα 36βδομαδες. Εννοειται οτι μπορεις να παρεις δευτερη γνωμη, πρωτα πρωτα εμβρυομητρικων. Και επισης ακομα και γιατρων σε δημοσιο. Ωστοσο εγω ειμαι σιγουρη οτι μπορεις κι ιδιωτων. Εχω φιλη που αλλαξε γιατρο στο 4ο παιδι στον 6ο μηνα και μαλιστα 44χρονων. Κι αυτη με καισαρικες. Και μια χαρα βρηκε γιατρο, αυτον που ηθελε μαλιστα, δεν ειναι οτι ταλαιπωρηθηκε. Ψαξου και αλλου.

Ειχες αποδεδειγμένες συσπάσεις; Ενιωθες πετρώματα; Και ειχες και μείωση τραχήλου;

Τι να πω ειλικρινά δεν ξέρω... Θα πάω το βράδυ απο εκεί και θα το ξανασυζητησω μαζί του. Αλλα δεν περίμενα να έλεγε οχι στο glopir αν δω μείωση στον τραχηλο και σήμερα.

Το έπαιρνες απο τον 4ο μηνα επειδή είχες πετρώματα ή απλα μειωση τραχήλου;

yplDp3.png

@Farmakotriftena δλδ αυτός σε παει ξεκάθαρα σε περίδεση; Προφανώς φοβάται οκ, γτ ξέρω αρκετές περιπτώσεις που έφτασαν μέχρι το τέλος συντηρητικά με αγωγή. Καλά έκανες και έκλεισες για σήμερα, σε έτρωγε και δικαιολογημένα. 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Farmakotriftena είπε:

Ειχες αποδεδειγμένες συσπάσεις; Ενιωθες πετρώματα; Και ειχες και μείωση τραχήλου;

Τι να πω ειλικρινά δεν ξέρω... Θα πάω το βράδυ απο εκεί και θα το ξανασυζητησω μαζί του. Αλλα δεν περίμενα να έλεγε οχι στο glopir αν δω μείωση στον τραχηλο και σήμερα.

Το έπαιρνες απο τον 4ο μηνα επειδή είχες πετρώματα ή απλα μειωση τραχήλου;

Για τις συσπασεις το επαιρνα. Ναι τις ενιωθα απο τελη 4ου αρχη 5ου και γι αυτο μου το εδινε. Αν εχεις απλα μειωση τραχηλου, αλλα χωρις συσπασεις, δεν βοηθαει καπου το να το παρεις. Στις συσπασεις ναι, βοηθαει το γκλοπιρ. Απλα οταν εχεις και μειωση και συσπασεις, επιβαρυνεται η μειωση. Γι αυτο δινουνε φαρμακο να τις σταματησουν να μη μειωνεται ο τραχηλος κι αλλο. Αν αντιστοιχα ειχες μεν συσπασεις αλλα μακρυ τραχηλο που δεν επηρεαζοταν, παλι δε χρειαζεται φαρμακο. Δηλαδη εγω στο πρωτο μου παιδι παλι με συσπασεις απο τον 5ο, δεν υπηρχε μειωση τραχηλου παραλληλα, οποτε δεν πηρα γκλοπιρ. Στα διδυμα που ειχα και συσπασεις και μειωση, επαιρνα. 

1 ώρα πρίν, Chrisma είπε:

@Farmakotriftena δλδ αυτός σε παει ξεκάθαρα σε περίδεση; Προφανώς φοβάται οκ, γτ ξέρω αρκετές περιπτώσεις που έφτασαν μέχρι το τέλος συντηρητικά με αγωγή. Καλά έκανες και έκλεισες για σήμερα, σε έτρωγε και δικαιολογημένα. 

εγω στα διδυμα δεν εκανα περιδεση. πηγα ακριβως οπως λες συντηρητικα. προγεστερονη , γκλοπιρ, ακινησια και παρακολουθηση. και μιλαμε για πραγματικη ανεπαρκεια. δηλαδη κατω του 2 τραχηλος. εκει γυρω στο 1,6-1,8.

• Μου αρέσει 1

@little miracle αρχικά να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Νομίζω, διόρθωσε με εάν κάνω λάθος, ότι μετράει και το σχήμα που έχει πάρει η μήτρα;; ο τράχηλος;; πχ η κουνιάδα μου, είχε μεν τράχηλο 1,8 αλλά είχε και σχήμα χωνί νομίζω η μήτρα, πράγμα που έκανε την περίδεση απαραίτητη. Νομίζω δλδ είναι πολλοί οι παράγοντες που εξετάζουν πριν προχωρήσουν σε περίδεση. 

• Ευχαριστώ 1

Just now, Chrisma είπε:

@little miracle αρχικά να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Νομίζω, διόρθωσε με εάν κάνω λάθος, ότι μετράει και το σχήμα που έχει πάρει η μήτρα;; ο τράχηλος;; πχ η κουνιάδα μου, είχε μεν τράχηλο 1,8 αλλά είχε και σχήμα χωνί νομίζω η μήτρα, πράγμα που έκανε την περίδεση απαραίτητη. Νομίζω δλδ είναι πολλοί οι παράγοντες που εξετάζουν πριν προχωρήσουν σε περίδεση. 

Αυτο που λες ειναι το σχημα στον τραχηλο, οταν κανει χοανη σημαινει σκεψου οτι στο πανω μερος που ακουμπαει στη μητρα ανοιγει σαν χωνι, οποτε ειναι επικινδυνη συνθηκη. Κανονικα δηλαδη χοανη θελουμε να δουμε στις τελευταιες βδομαδες που περιμενουμε εναρξη τοκετου. Αυτο ειναι δεικτης επικινδυνοτητας και συνηθως οταν υπαρχει χοανη, προτεινεται περιδεση.

• Μου αρέσει 1

πρίν από 8 λεπτά , Chrisma είπε:

@little miracle σωστα. Αυτο της είχαν πει τέλος πάντων, πως εάν δεν είχε αυτό το σχήμα, θα πήγαιναν απλά συντηρητικά. Απ την 16η εβδομάδα της το βρήκαν.

Ναι ετσι ειναι, η περιδεση προτεινεται υπο συγκεκριμενες συνθηκες και μονο οταν υπαρχουν πολυ συγκεκριμενοι λογοι και εως συγκεκριμενες βδομαδες και σε καμια περιπτωση προληπτικα οπως γινοταν παλιοτερα. Κι αυτο γιατι κι η περιδεση εγκυμονει αλλους κινδυνους με συχνοτερο λογω των ανατομικων αλλαγων που επιφερει και των υλικων του ραμματος, την εμφανιση μικροβιων με αποτελεσμα πιο συχνες λοιμωξεις στον τραχηλο, που μπορει (αν δεν διαγνωστουν εγκαιρως) να περασουν στο αμνιακο και να προκαλεσουν ρηξη υμενων. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

@Chrisma και @little miracle αν δούμε και άλλη μείωση απ'οτι μου ειπε θα κάνουμε περίδεση. Ομως και αυτο με αγχωνει καθώς ειμαι στην 22η βδ πλεον (21+4). Οταν του ειπα γι'αυτο, μου ειπε πως οσο υπάρχει λιγος τράχηλος, η περίδεση δεν είναι επικίνδυνη σε όποια εβδομάδα κι αν γίνει (προφανώς οχι μετα τις 27-28βδ) και πως οι κίνδυνοι αυξάνονται οταν πλεον έχει μείνει τράχηλος κατω απο 1εκ.

Τωρα το πρωί μου ελεγε βέβαια πως το 3,1 με. 2,5-2,7 που ειχα μεσα σε μια βδομάδα δεν είναι τραγικη μειώσει. Και πως αλλάζει  η τιμη γιατί μιλάμε για χιλιοστά.

Μα τι να πω δεν ξέρω. Απλα στην περίπτωση μου, απαγορεύονται οι συσπάσεις (οχι οι Braxton Hicks προφανώς) γιατι εχω και λεπτο μυομητριο στο σημείο της τομής, λόγω των 4 κ.τ. 

Μακαρι απλά σήμερα να μη δω αλλη μείωση. Ειμαι ολη μέρα κρεβάτι καναπέ. Προγεστερονη κολπικά υπόθετα και κρεμα και φουλ μαγνήσιο διγλυκινικό.

Όμως ,διαφωνώ για το glopir αλλα δεν είμαι και γιατρός και δεν θέλω να το παίζω έξυπνη.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

@Farmakotriftena εγώ πάλι έχω feeling ότι θα έχει αυξηθεί ο τράχηλος, γτ το έπαθα κι εγώ. Οι εκτιμήσεις είναι περίεργες και συχνά διαφορετικές από γιατρό σε γιατρό. Θύμισε μου, είχες πάει σε ενδομητρικό όταν σε μέτρησε 25;

1 hour ago, Farmakotriftena είπε:

@Chrisma και @little miracle αν δούμε και άλλη μείωση απ'οτι μου ειπε θα κάνουμε περίδεση. Ομως και αυτο με αγχωνει καθώς ειμαι στην 22η βδ πλεον (21+4). Οταν του ειπα γι'αυτο, μου ειπε πως οσο υπάρχει λιγος τράχηλος, η περίδεση δεν είναι επικίνδυνη σε όποια εβδομάδα κι αν γίνει (προφανώς οχι μετα τις 27-28βδ) και πως οι κίνδυνοι αυξάνονται οταν πλεον έχει μείνει τράχηλος κατω απο 1εκ.

Τωρα το πρωί μου ελεγε βέβαια πως το 3,1 με. 2,5-2,7 που ειχα μεσα σε μια βδομάδα δεν είναι τραγικη μειώσει. Και πως αλλάζει  η τιμη γιατί μιλάμε για χιλιοστά.

Μα τι να πω δεν ξέρω. Απλα στην περίπτωση μου, απαγορεύονται οι συσπάσεις (οχι οι Braxton Hicks προφανώς) γιατι εχω και λεπτο μυομητριο στο σημείο της τομής, λόγω των 4 κ.τ. 

Μακαρι απλά σήμερα να μη δω αλλη μείωση. Ειμαι ολη μέρα κρεβάτι καναπέ. Προγεστερονη κολπικά υπόθετα και κρεμα και φουλ μαγνήσιο διγλυκινικό.

Όμως ,διαφωνώ για το glopir αλλα δεν είμαι και γιατρός και δεν θέλω να το παίζω έξυπνη.

Κοιτα, για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα, ο τραχηλος ειναι ενας μυς που τεντωνει και μαζευει και καποιες αυξομοιωσεις ειναι φυσιολογικες, μπορει δηλαδη τωρα να πας και να τον βρειτε και μακρυτερο. Η προγεστερονη κολπικως (το τονιζω) βοηθα να τον κρατα χαλαρο κι αρα πιο μακρυ. Οι συσπασεις της μητρας δημιουργουν και συσπαση στον τραχηλο, οποτε οταν ειναι πολλες, τον επηρεαζουν μονιμα και γι αυτο δεν τις θελουμε. Μια  μειωση γυρω στο 1εκ και πανω μεταξυ δυο μετρησεων (εντος δυο-τριων εβδομαδων), ναι θεωρειται αποτομη και πολλη. Και αυτο εννοειται οταν μιλαμε για μικρες εβδομαδες. Οχι δηλαδη για 8ο και 9ο μηνα, που εκει ειναι λογικη η μειωση και στο τελος την επιδιωκουμε κιολας.  Απο εκει και περα, ΙΔΑΝΙΚΕΣ εβδομαδες για περιδεση θεωρουνται απ την αυχενικη κι ως τις 18 κανονικα. Αντε μεχρι 20-22. Μετα θελει σοβαρο ζυγισμα τα υπερ και τα κατα της περιδεσης. Ειναι αποφαση που πρεπει να παρει ο γιατρος και πρεπει να εχει συγκεκριμενες ενδειξεις. Να σου πω προσωπικα οτι 21η βδομ στην β επιπεδου ο τραχηλος μου ηταν 2,5-2,8εκ δηλαδη καλος για αυτες τις εβδομαδες και μαλιστα διδυμη κυηση και 23η ηταν 1,8. Εκει ναι, θεωρηθηκε ανεπαρκεια. Ωστοσο οι γιατροι μου σε αυτες τις βδομαδες δεν συζητουσαν καν την περιδεση. Μου ελεγαν πως θα το εκαναν μονο αν ηταν κοντα στο 1 και μονο αν υπηρχε χοανη και παλι ισως να λειτουργουσαν με πεσο και οχι περιδεση, λογω εβδομαδων. Οποτε ολα εχουν να κανουν με την καθε περιπτωση, τις εκαστοτε συνθηκες και τις πρακτικες του καθε γιατρου. Για μενα παντα καλο ειναι να παιρνουμε και γνωμες. Δηλαδη εγω ειχα δυο γυναικολογους που με παρακολουθουσαν κι εναν εμβρυομητρικο και ολοι συμφωνουσαν να παμε συντηρητικα, αν και διδυμη κυηση αρα συν ενας μεγαλος παραγοντας κινδυνου. Οποτε και τους ακουσα. Εσυ τωρα με 2,7 στην 22η και μαλιστα 5η κυηση… οκ.. αποψη μου… δεν ειναι κατι τοσο ακραιο η ασυνηθιστο για να μπεις για επειγουσα περιδεση. Αν δεν εχει μειωθει και τωρα, νομιζω φυσιολογικος θεωρειται και λογικα θα παραμεινει ετσι, ειδικα με τετοια αγωγη και κατακλιση. Αλλα σε καθε περιπτωση, αν κατι σε αγχωνει, συζητησε το και με αλλους γιατρους. 5η κυηση ειναι, νομιζω εχεις παρει το «κολλαι» πλεον, ξερεις τι να περιμενεις και τι οχι και δεν αφηνεις πραγματα στην τυχη τους ουτε κολλας να ψαχτεις παραπανω. 

Επισης να πω οτι υπαρχουν παραδειγματα πολλων γυναικων με τραχηλο κοντα στη μοναδα που με συντηρητικη κατακλιση και αγωγη, φτασανε στο μηνα τους και απ την πολλη προγεστερονη δεν μαλακωνε κιολας ο τραχηλος οταν το θελανε 😅 Ακομα και στα διαφορα φορουμ να κανεις αναζητησεις, θα το δεις και μονη. Οποτε ψυχραιμια, ακολουθουμε παντα τις ιατρικες συστασεις και προσεχουμε κι ολα βαινουν καλως. Οι γιατροι εχουν δει πολλα παραπανω περιστατικα και ξερουν. Κι αν κατι μας κλωτσαει, παιρνουμε κι αλλη γνωμη. Η περιδεση δεν ειναι πανακεια. 

• Μου αρέσει 2

On 7/2/2026 at 8:26 ΠΜ, iamalia είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Τι κάνετε;; Εμείς προχθές είχαμε υπέρηχο, φτάσαμε 16+2 αισίως, και προς το παρόν όλα καλά. Έχουμε κλείσει ραντεβού για β' επιπέδου αρχές Μαρτίου. Νωρίς μου φάνηκε, θα είμαι 20 εβδομάδων. Είχα την εντύπωση ότι θα γίνει γύρω στις 22.

Να σας ρωτήσω, εσάς πότε ξεκίνησαν να σας μετράνε τράχηλο; Εμένα προχθές δεν μου είπε κάτι και μόνο διακοιλιακά με εξέτασε. Στην αυχενική είδα που έγραφε 3,7 μήκος αλλά διαβάζω ότι πιο σωστά είναι να γίνεται διακολπικά. 

@MK2012 πώς πήγε με τον ενδοκρινολογο; @Chrisma και @LioPh79 πώς είστε εσείς κορίτσια; 

Καλησπέρα.  μέχρι και τον τελευταίο υπέρηχο στον γιατρό μου την Πέμπτη, μου είπε όλα καλά και πλακούντας και τράχηλος. κοιλιακός υπέρηχος.

β'επιπέδου έχουμε στις 16/2 , εκεί φαντάζομαι θα δούμε πιο συγκεκριμένα.

γενικά είμαι πολύ καλά, απλά δυσκολεύομαι στον ύπνο αρκετά πλέον, λες και μου ανεβαίνουν όλα τα όργανα στο στήθος . η κοιλιά νομίζω δεν έχει μεγαλώσει πάααρα πολύ , αλλά το βράδυ είμαι σαν μπαλόνι έτοιμο να σκάσω.

20 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Αν είναι να παίρνω το γιατρό για κάθε μικρό πονάκι, θα τον παίρνω συνέχεια τηλ 🤣 Ήδη μου λέει πώς αγχώνομαι υπερβολικά. Άλλωστε συνέχεια νιώθω κάτι, διαφορετικο κάθε φορα. Υπάρχουν φορές που νιώθω πως τσιτώνει το δέρμα επίσης σα να να μην φτάνει κάπως το δέρμα. Δε μπορώ να το εξηγήσω κ καλά. 

αχ επιτέλους , το διάβασα και ηρέμησα. από αρκετά νωρίς νιώθω το ίδιο πράγμα με το δέρμα. έτσι ακριβώς , σαν να μην φτάνει... 🤭

1 hour ago, Chrisma είπε:

@Farmakotriftena εγώ πάλι έχω feeling ότι θα έχει αυξηθεί ο τράχηλος, γτ το έπαθα κι εγώ. Οι εκτιμήσεις είναι περίεργες και συχνά διαφορετικές από γιατρό σε γιατρό. Θύμισε μου, είχες πάει σε ενδομητρικό όταν σε μέτρησε 25;

Μακαρι🤗

Ο εμβρυομητρικος μέτρησε στην αυχενική 3,1 μετα ο γιατρός μου , αλλες 2 φορες στις επισκέψεις που κανω παλι 3,1 η τελευταία μέτρηση του γιατρού μου ηταν μια βδομάδα πριν την β επιπέδου. Και στην β επιπέδου ο εμβρυομητρικος μέτρησε 2,5 με 2,7. Αρα μεσα σε μια βδομάδα ουσιαστικά η μείωση. Ολες οι μετρήσεις είναι κολπικές.

πρίν από 51 λεπτά , little miracle είπε:

Κοιτα, για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα, ο τραχηλος ειναι ενας μυς που τεντωνει και μαζευει και καποιες αυξομοιωσεις ειναι φυσιολογικες, μπορει δηλαδη τωρα να πας και να τον βρειτε και μακρυτερο. Η προγεστερονη κολπικως (το τονιζω) βοηθα να τον κρατα χαλαρο κι αρα πιο μακρυ. Οι συσπασεις της μητρας δημιουργουν και συσπαση στον τραχηλο, οποτε οταν ειναι πολλες, τον επηρεαζουν μονιμα και γι αυτο δεν τις θελουμε. Μια  μειωση γυρω στο 1εκ και πανω μεταξυ δυο μετρησεων (εντος δυο-τριων εβδομαδων), ναι θεωρειται αποτομη και πολλη. Και αυτο εννοειται οταν μιλαμε για μικρες εβδομαδες. Οχι δηλαδη για 8ο και 9ο μηνα, που εκει ειναι λογικη η μειωση και στο τελος την επιδιωκουμε κιολας.  Απο εκει και περα, ΙΔΑΝΙΚΕΣ εβδομαδες για περιδεση θεωρουνται απ την αυχενικη κι ως τις 18 κανονικα. Αντε μεχρι 20-22. Μετα θελει σοβαρο ζυγισμα τα υπερ και τα κατα της περιδεσης. Ειναι αποφαση που πρεπει να παρει ο γιατρος και πρεπει να εχει συγκεκριμενες ενδειξεις. Να σου πω προσωπικα οτι 21η βδομ στην β επιπεδου ο τραχηλος μου ηταν 2,5-2,8εκ δηλαδη καλος για αυτες τις εβδομαδες και μαλιστα διδυμη κυηση και 23η ηταν 1,8. Εκει ναι, θεωρηθηκε ανεπαρκεια. Ωστοσο οι γιατροι μου σε αυτες τις βδομαδες δεν συζητουσαν καν την περιδεση. Μου ελεγαν πως θα το εκαναν μονο αν ηταν κοντα στο 1 και μονο αν υπηρχε χοανη και παλι ισως να λειτουργουσαν με πεσο και οχι περιδεση, λογω εβδομαδων. Οποτε ολα εχουν να κανουν με την καθε περιπτωση, τις εκαστοτε συνθηκες και τις πρακτικες του καθε γιατρου. Για μενα παντα καλο ειναι να παιρνουμε και γνωμες. Δηλαδη εγω ειχα δυο γυναικολογους που με παρακολουθουσαν κι εναν εμβρυομητρικο και ολοι συμφωνουσαν να παμε συντηρητικα, αν και διδυμη κυηση αρα συν ενας μεγαλος παραγοντας κινδυνου. Οποτε και τους ακουσα. Εσυ τωρα με 2,7 στην 22η και μαλιστα 5η κυηση… οκ.. αποψη μου… δεν ειναι κατι τοσο ακραιο η ασυνηθιστο για να μπεις για επειγουσα περιδεση. Αν δεν εχει μειωθει και τωρα, νομιζω φυσιολογικος θεωρειται και λογικα θα παραμεινει ετσι, ειδικα με τετοια αγωγη και κατακλιση. Αλλα σε καθε περιπτωση, αν κατι σε αγχωνει, συζητησε το και με αλλους γιατρους. 5η κυηση ειναι, νομιζω εχεις παρει το «κολλαι» πλεον, ξερεις τι να περιμενεις και τι οχι και δεν αφηνεις πραγματα στην τυχη τους ουτε κολλας να ψαχτεις παραπανω. 

Επισης να πω οτι υπαρχουν παραδειγματα πολλων γυναικων με τραχηλο κοντα στη μοναδα που με συντηρητικη κατακλιση και αγωγη, φτασανε στο μηνα τους και απ την πολλη προγεστερονη δεν μαλακωνε κιολας ο τραχηλος οταν το θελανε 😅 Ακομα και στα διαφορα φορουμ να κανεις αναζητησεις, θα το δεις και μονη. Οποτε ψυχραιμια, ακολουθουμε παντα τις ιατρικες συστασεις και προσεχουμε κι ολα βαινουν καλως. Οι γιατροι εχουν δει πολλα παραπανω περιστατικα και ξερουν. Κι αν κατι μας κλωτσαει, παιρνουμε κι αλλη γνωμη. Η περιδεση δεν ειναι πανακεια. 

Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα ειλικρινά 🤗

Στις προηγούμενες δεν ειχα θεμα με τιν τράχηλο αν και στην 3η μου εγκυμοσύνη είχε γίνει κατι παρόμοιο. Ειχα παει μια φορα στην 16η περίπου βδ στο Ρεα για άλλο λόγο και λεω, δεν ρίχνω και εναν υπέρηχο. Και βγηκα με κλαματα γιατι μου ειχαν βγει 2,7 μήκος (στην αυχενική ηταν 3,7) και με τρόμαξαν πως ειναι επικίνδυνο.

Αλλα το παράδοξο ειναι πως δεν συνεχίστηκε αυτο. Δε θυμάμαι κιολας τι έγινε. Ισως να πηγα στον γιατρό μου και να βρήκε αλλο νούμερο; Δεν θυμάμαι.

Ελπίζω σήμερα να φύγω πιο ήρεμη από τον γιατρό. Ειμαι σε βδομάδα που αν γίνει κατι, το μωρο δεν θα είναι βιώσιμο και αυτο με φρικαρει πραγματικά.

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...