Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 2 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

      Οπότε απ' όσο καταλαβαίνω,αυτό μπορεί να συμβεί και με τον προεμφυτευτικο.Να είναι ένα έμβρυο τσεκαρισμενο υγιές και κατά τη διαίρεση να προκύψει κάποια ανωμαλία..άρα είναι τελείως θέμα τύχης..

      Προεμφυτευτικός γίνεται συνήθως σε βλαστοκυστες όπου έχουν γίνει οι διαιρέσεις και βλέπει το έμβρυο για χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Από εκεί και πέρα η φύση αποβάλει όσα έμβρυα δεν είναι καλά, κάποιες φορές όμως (ελάχιστες ευτυχώς) καταφέρνουν και προχωράνε. Αυτά ή χάνονται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης ή γεννούνται με τα προβλήματα που ξέρουμε. Εσυ είχες ένα υγιές έμβρυο στα τέσσερα, στατιστικά πολύ καλά. Είσαι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια. Δεν μπορεί όλο τα έμβρυα να είναι καλά. Μην αγχώνεσαι, απλά μην αφήσεις πολύ τον καιρό να περάσει!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική.


Louiza90

Recommended Posts

Καλησπέρα... 

Ένα χρόνο και κάτι μέρες μετά αφού έγινα μέλος, με την ελπίδα να βρω στήριξη από άλλες γυναίκες στην προσπάθεια μου να μείνω έγκυος και μετά από 9 υπέροχους μήνες και 2 ακόμα πιο υπέροχους μήνες κρατώντας πλέον το μωράκι μου, είμαι και πάλι εδώ. 

Αυτή την φορά αναζητώντας εμπειρίες, συμβουλές και πολλές πληροφορίες για vbac τοκετό. Εν συντομία θα πω ότι πάω 39+1 στο τελευταίο ραντεβού, μου λέει ο γιατρός αν δεν γίνει κάτι μέχρι την πητ, την επόμενη το πρωί μπαίνεις με πρόκληση. Στεναχώρια εγώ γιατί του ζητάω 2 μέρες έστω επιπλέον αλλά είναι ανένδοτος. Έτσι λοιπόν μιλάω με την μαια μου της λέω θέλω να αποφύγω την πρόκληση και μου δίνει κάποιες συμβουλές για να βοηθήσουμε να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του. Πράγματι κάνω ότι μου λέει και το βράδυ στις 12 η ώρα πριν την πρόκληση ξεκίνησαν οι πόνοι. Πήγα στις 5.30 στο μαιευτήριο με ετοιμάζουν κατά τις 8.30 έρχεται ο γιατρός ή διαστολή ανάμεσα στο 4 και το 5 του λέω δεν μπορώ άλλο θέλω επισκληριδιο και έτσι μου έσπασε τα νερά. Και πλέον στο 5 τρώω και την επισκληριδιο. Να αναφερω εδώ ότι ήμουν τρισευτυχισμενη που ο τοκετός ξεκίνησε μόνος του και εξελισσόταν τόσο καλά. Φτανουμε μια η ώρα το μεσημέρι με 8 διαστολή και πλέον χωρίς επισκληριδιο. Από τις 1 μέχρι τις 3 δεν έχουμε εξέλιξη η διαστολή παραμένει στο 8. Εγώ να πονάω τρελά οι ωδυνες μου ισχυρές και αποφασίζει ο γιατρός για καισαρική. Να ανέφερε επίσης ότι το μωρό το ακούγαμε στον καρδιοτοκογραφημα και ήταν μια χαρά. Το λάθος το δικό μου ότι δεν έφερα αντίρρηση μιας και δεν μπορούσα εκείνη την στιγμή και επίσης πρώτη γέννα μηδέν πείρα επίσης άλλο μέγα λάθος άκουσα τον γιατρό και δεν πήρα μαία μαζί μου μιας και γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο. Το μετάνιωσα πολύ αυτό. Θέλω η δεύτερη μου γέννα να είναι φυσιολογική και θέλω να αρχίζω να ψάχνω από τώρα γιατρό να ενημερωθώ σωστά, μιας και μόλις περάσει το απαιτούμενο διάστημα από την καισαρική θα ξεκινήσουμε πάλι ελεύθερες επαφές. Θα ήθελα λοιπόν να μου μιλήσετε όσες το έχετε δοκιμάσει να μου πείτε τις εμπειρίες και να μου προτείνετε γιατρούς(αν επιτρέπεται) και νοσοκομεία στην Αθήνα ακόμα και δημόσια όσες το έχετε δοκιμάσει. 

Υ. Γ 1 ο γιατρός μου είπε ότι το αναλαμβάνει αλλά δεν υον εμπιστεύομαι. 

Υ. Γ. 2 έχω και άλλα τραγικα να αναφέρω για την γέννα μου αλλά θα γινόταν τεράστιο το γραπτό. 

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Aλλαξε γιατρό.

Και εγώ έκανα καισαρική, αλλα με τελειως διαφορετική ιστορία. Θα στην γράψω και εαν ενδιαφέρεσαι θα σου πω τον γιατρό μου που είναι σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα.
Απο την αρχή πηγαίναμε για φυσιολογικό ασχέτως που υπήρχαν 2 δεδομένα που κάποιος αλλο γιατρός θα μπορούσε άνετα να προτείνει καισαρική.

Πάω για NST στις 38 εβδομάδες και βλέπουμε στρες. Εκανα 4 NST εκείνη την ημέρα, όλα το ίδιο. Μου λέει οτι θα κάνουμε εισαγωγή για παρακολουθηση γιατί δεν με αφήνει να γυρίσω σπίτι με αυτά τα NST.
Αργότερα την ίδια μέρα με ρωτάει εαν θέλω την επόμενη να κάνουμε προκληση, διότι είναι καλύτερο να παρακολουθούν με καρδιοτοκογράφημα απο την αρχή το μωρό για να ξέρουν αν στρεσάρετε ή όχι, απο το να ξεκινήσει ο τοκετός στο σπίτι , αλλωστε ήμουν τελειομηνη στις 38 εβδομάδες.

Μπαίνουμε για πρόκληση νωρις την άλλη μερα.. Οι παλμοί του μωρού απο 90-120 (πρέπει 110-160 κανονικά) αλλα συνεχίζουμε.... Απο τις 7 το πρωι μέχρι και τις 4 το απόγευμα είμαι στο 4 διαστολή.
Oι παλμοί ξαφνικά κάνουν βουτιά στους 65, με όλο το team πάνω μου, οξυγόνο εγώ, να με γυρνάνε απο εδώ και απο κεί . Γυρνάει στο κανονικό (αργησε αλλα γύρισε) . Μετά απο μισή ώρα πάλι το ίδιο. Ελεγχος διαστολής , συνεχίζουμε στο... 4. ...  Η καισαρική (και απο δική μου επιλογή πλεόν) ήταν μονόδρομος.

Θεωρώ οτι οποιοσδήποτε άλλος γιατρός ήδη απο την αρχή θα με πήγαινε για καισαρική χωρίς καν να μπούμε στην διαδικασία του φυσιολογικού. Και δεν θα προσπαθούσε καν μετά απο 12 ώρες χωρίς να έχουμε αύξηση της διαστολής, ακόμα και τότε να γεννήσω φυσιολογικά. Η αποφαση για καισαρική πάρθηκε μόνο όταν τα πράγματα αρχισαν να γίνονται επικύνδινα για το μωρό, και όχι για ευκολία (του και μου).

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...