Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 6 λεπτά , Fay_ είπε:

      Ο γιατρός μου κάθε φορά μου λέει η δίδυμη κύηση έχει καφέ και μπορεί να δεις και αίμα και μην κανεις τίποτα κτλ. Γι αυτό δεν θέλω να τον πάρω..

      Ακούγεται να μην ανησυχεί. Αν εσυ όμως ανησυχεις, πηγαινε να σε δει ή ξεκουράσου και παρακολούθησε το. 

      • Ευχαριστώ 1

Σύγκρουση γονέων και στη μέση το παιδί


menia21

Recommended Posts

Καλημέρα

Γράφω για λογαριασμό μιας φίλης μου, η οποία επειδή είναι αλλοδαπή δεν ξέρει καλά ελληνικά και δεν μπορεί να εκφραστεί σε φόρουμ. Να πω πώς έχει το στόρυ.

Η φίλη μου με τον πρώην άντρα της χωρίσανε διότι ο πρώην τα έφτιαξε ενώ ήταν ακόμη παντρεμένοι με μια μικρούλα. Το παιδί τους τότε ήταν περίπου 3 ετών. Δύο χρόνια μετά, πλέον επίσημα και με χαρτί διαζυγίου, ενώ η φίλη μου είχε αναλάβει μόνη της την ανατροφή του μικρού, με στερήσεις και πολλές δυσκολίες, διότι ο πατέρας προτιμούσε να ξενυχτάει και να καλοπερνάει αντί να ασχοληθεί λίγο με τον γιο του, οι σχέσεις μεταξύ τους είναι στα μαχαίρια. Η φίλη μου στηρίχθηκε και στηρίζεται πολύ στην αδερφή της, η οποία είναι παντρεμένη με φίλο του πρώην. Χωρίς την αδερφή της πραγματικά θα ήταν σαν χαμένη, καθώς τον πρώτο καιρό που χωρίσανε και ο πρώην άντρας της είχε εξαφανιστεί με την γκόμενα η καημένη τα έφερνε ίσα ίσα για να έχει φαγητό ο μικρός. Η αδερφή της τη βοήθησε τόσο οικονομικά όσο και να κρατάει ακόμα και σήμερα όλη τη μέρα τον μικρό για να μπορεί η φίλη μου να δουλεύει σε κάποιο μαγαζί. Και ξαφνικά έρχεται ο πρώην, θυμήθηκε μια μέρα ότι είναι "πατέρας".

Στο δικαστήριο η επιμέλεια δόθηκε φυσικά στη φίλη μου και συμφωνήσανε να πηγαίνει ο πατέρας να τον παίρνει όποτε θέλει για βόλτα. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό, τον πηγαίνει στα τζάμπο για δώρα και αυτό ήταν. Μέχρι εκεί φτάνει το πατρικό του ένστικτο. Το θέμα είναι ότι βάζει λόγια στο μικρό και τον μπερδεύει, ο μικρός πάει και τα λέει στη μάνα του, η φίλη μου κοντεύει να σκάσει. Ο πρώην την απειλεί με κουφιες απειλές ότι θα της πάρει το παιδί επειδή είναι αλλοδαπή κλπ αηδίες, λέει στο παιδί ότι αν δεν πάει μαζί του δεν θα τον αγαπάει και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Η φίλη μου θέλει να πάρει τον γιο της να πάνε διακοπές και ο πρώην της λέει ότι θα της κάνει ασφαλιστικά μέτρα άμα τον πάρει μακριά από την Αθήνα. Τα νεύρα της φίλης μου έχουν γίνει κουρέλια, ο δικηγόρος της είπε να προσπαθήσουν να τα βρουν μεταξύ τους, κάτι το οποιο είναι αδύνατον μιας και ο πρώην είναι παντελώς ηλίθιος.

Τι την συμβουλεύετε να κάνει? Σκεφτείτε ότι ο πρώην ερχόταν να πάρει με το μηχανάκι το 4,5 χρονο παιδί τους, η φίλη μου πήγε στην αστυνομία για να τον επιπλήξουν να μην το ξανακάνει, διότι όταν του έλεγε να μην τον ανεβάζει στο μηχανάκι αυτός της απαντούσε "εγώ θα κάνω ότι γουστάρω".

Ξέρετε μήπως κανά καλό δικηγόρο, που να μπορεί να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις? Πραγματικά τη λυπάμαι την κοπέλα, χίλιες φορές να εξαφανιζόταν τελείως με την γκόμενα ο πατέρας παρά να της κανει τέτοια νούμερα χωρίς λόγο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σου Μένια.

Δυστυχώς δεν έχω δικηγόρο να σου συστήσω αλλά έχω να σου πώ τα εξής :

ο δικηγόρος της φίλης σου δεν είναι κακός επειδή της λέει να τα βρει μαζί του. Προφανώς λέγοντας "να τα βρει" εννοεί να προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα ώστε ως χωρισμένοι γονείς να βρουν μια ισορροπία με το παιδί τους. Κι αυτό θα ήταν το ιδανικό. Δυστυχώς όταν ο ένας από τους δύο είναι ξεροκέφαλος όχι ισορροπία δεν βρίσκεται αλλά και τον καλύτερο δικηγόρο να προσλάβεις άκρη δεν θα βρεθεί. Δυστυχώς ο λεγάμενος έχει δίκιο. η φίλη σου δεν έχει δικαίωμα να πάρει το παιδί να πάει διακοπές χωρίς την συναίνεσή του (κρίμα που το παιδάκι θα χάσει τις διακοπές του). Θεωρώ οτι η φίλη σου πρέπει να κάνει λίγο υπομονή και βάλει λίγο νερό στο κρασί της (εντάξει δεν είναι και τόσο τρομερό να βάλει το παιδί στο μηχανάκι ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ) από την άποψη και μόνο οτι κακά τα ψέματα είναι ο πατέρας του, κάτι καλό θα έχει για να τον επέλεξε η φίλη σου για σύζυγο και πατέρα άσχετα αν στην πορεία χάλασε η συνταγή.

Διαφορετικά τί να συμβουλέψω? η άλλη λύση είναι ένας σκασμός λεφτά σε δικηγόρους, δίκες και ξανά δίκες και αποφάσεις που μπορεί να οδηγήσουν πάλι σε δίκες γιατί ο "ηλίθιος" δεν θα τις σεβαστεί και τα νεύρα σμπαράλια και η τσέπη άδεια κ.ο.κ.

αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. ελπίζω να βοήθησα λίγο.


U6Vip2.png
Link to comment
Share on other sites

Το φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να "πείσεις" έναν ξεροκέφαλο άνθρωπο να μην κάνει βλακείες... Είναι άδικο όμως για την κοπέλα, η οποία έχει κυριολεκτικά ματώσει γι' αυτό το παιδί... Και το χειρότερο είναι ότι ο τύπος νομίζει ότι έχει και δίκιο...

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...