Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 11 minutes ago, Blue Velvet said:

      Έχω ένα ακόμα,ελπίζω να πιάσει ❤️

       

      Τον εμπιστεύομαι απόλυτα τον γιατρό μου, πιστεύω πως θα μπορέσω να κάνω ένα ακόμα παιδάκι. Απλά ελπίζω να πιάσει αυτό που έχω στην κατάψυξη και να μη χρειαστεί να κάνω πάλι ωοληψια,αλλά ακόμα και έτσι να γίνει,σίγουρα δεν θα με φορτώσει ένα σκασμό φάρμακα χωρίς λογο

      Εννοείται, κ στην χειρότερη μπορεί να πας με φυσικό κύκλο που δεν επιβαρυνεσαι με τόσα φάρμακα. Έχε πίστη όμως στο κατεψυγμένο εμβρυακι 💗 

      • Ευχή 1

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Recommended Posts

Κορίτσια κοιτάξτε εδώ. Μόλις διάβασα αυτό το μικρό άρθρο ενθουσιάστηκα με την ιδέα, που σίγουρα πολλές από σας μπορείτε να υιοθετήσετε.

Αυγουλάκια στο μπαλκόνι μας

quail-pen.jpg

Πρίν 3 περίπου χρόνια σε συζήτηση που είχα με τον φίλο Μιχάλη, του παραπονιόμουν οτι καθώς δεν είχα αυλή και ζούσα στο κέντρο της πόλης δεν είχα την δυνατότητα να έχω κότες για φρέσκα αυγά για το παιδί (τότε είχα μόνο ένα).

Γιατί δεν παίρνεις... 2 ορτύκια; μου απάντησε.

Γεννάνε κάθε μέρα σχεδόν , βέβαια μικρά αυγά , αλλά τι χρειάζεσαι παραπάνω για το πρωινό του παιδιού;

Δεν το έκανα τότε , αλλά κάποια στιγμή πρόσφατα το έφερε η κουβέντα σε μια συνάντηση με τον φίλο μου Δημήτρη, που μου είπε ότι κάποιος γνωστός του σε ένα χωριό έχει ορτύκια και θα ρωτήσει λεπτομέρειες.

Τελικά πήραμε 2 ζευγάρια (αρσενικό – θηλυκό), έφτιαξα ένα κλουβάκι από παλετοκιβώτιο , αγόρασα και τροφή και μετά από μια βδομάδα προσαρμογής είχα καθημερινά αυγουλάκια. Παράλληλα κάνοντας μια έρευνα στο internet, έμαθα ότι σε κατάλληλες συνθήκες τα θηλυκά γεννάν έως και 350 αυγά τον χρόνο, ότι τα αυγά τους είναι έως και 5 φορές πιο θρεπτικά από αυτά της κότας, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα (σύμφωνα και με την μαρτυρία

μιας φίλης, της οποίας ο ανεψιός είχε ανάλογο πρόβλημα, και το αντιμετώπισε με αυγά ορτυκιών του εμπορίου) στο παιδικό άσθμα, δεν υπάρχει ο φόβος της σαλμονέλας διότι η θερμοκρασία των πουλιών είναι 41οC και λοιπές λεπτομέρειες για την διαβίωση και ανάπτυξη τους.

Για όσους αναγνώστες δεν έχουν δει από κοντά ορτύκια, είναι σε μέγεθος περιστεριού περίπου, υπάρχουν διάφορες ράτσες , τα θηλυκά έχουν ευκρινή στίγματα (πιτσιλιές) στα φτερά του στήθους τους.

common_quail.jpg

Στη φύση τα ορτύκια ζουν ως ζευγάρια , στην αιχμαλωσία όμως ένα αρσενικών αναλογεί σε τρία – τέσσερα θηλυκά, εάν είναι περισσότερα αρσενικά μαλώνουν και τσιμπιούνται μεταξύ τους ( ίσως καλύτερα να έχετε μόνο θηλυκά). Περισσότερες πληροφορίες σίγουρα θα βρείτε στο διαδίκτυο.

Τέλος της άνοιξης κράτησα καμια 20αριά αυγά και μαζί με άλλα τόσα που μας έδωσε ο αρχικός προμηθευτής των πουλιών τα βάλαμε σε μηχανή εκκόλαψης . Ο χρόνος εκκόλαψης είναι περίπου 17-19 ημέρες. Έτσι είχαμε 17 νεοσσούς αν και «έσκασαν» περίπου 24 αυγά, τους οποίους τους μεγαλώσαμε και κάποιοι τώρα είναι στο κτήμα του Δημήτρη. Προσπάθησα να βάλω τα αυγά να τα κλωσήσει κάποιο από τα θηλυκά , φτιάχνοντας μια φωλίτσα από ξερά χόρτα και εναλλάσσοντας τα θηλυκά στο κουτί με την φωλιά , αλλά προφανώς σε τέτοιες συνθήκες δεν κλωσάν.

Ελπίζω να έδωσα ένα ερέθισμα και μια λύση μερικής αυτάρκειας για όσους δεν έχουν την ευχέρεια αυλής και είναι διατεθειμένοι να συντηρούν αντί για ένα ωδικό πτηνό (και το ορτύκι έχει ωραίο χαρακτηριστικό κελάηδισμα) ένα παραγωγικό πτηνό στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα τους , αλλά και για αυτούς που διαθέτουν γη να εμπλουτίσουν την ζωική παραγωγή τους.

Από το ftiaxno

Πηγή: Τα Καλυτερότερα blogspot.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 636
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ καλή ιδέα αλλά κ μόνο στη σκέψη να τα έχω κλεισμένα μέσα σ'ένα κλουβί τα λυπάμαι τα καημένα.Έχω συνηθίσει που στο χωριό τα έχουμε σε κοτέτσι λάσκα.Όχι ορτύκια.Πάντως αν είναι όντως θρεπτικά θα πρέπει να βάλουμε στο χωριό!


Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ιδέα αλλά κ μόνο στη σκέψη να τα έχω κλεισμένα μέσα σ'ένα κλουβί τα λυπάμαι τα καημένα.Έχω συνηθίσει που στο χωριό τα έχουμε σε κοτέτσι λάσκα.Όχι ορτύκια.Πάντως αν είναι όντως θρεπτικά θα πρέπει να βάλουμε στο χωριό!

ενας θείος μου κάποτε είχε βάλει ορτύκια και ήταν παρα μα πάρα πολύ γευστικά,αλλά εγω το ζώον ημανε μικρή και τα λυπόμουνα να τα φάω τα πουλάκια

οταν τελικά πρωτοδοκίμασα, ήταν και από τα τελευταία του κοτετσιού,γιατί ο θείος βαρεθηκε-είχε πολλά είδη πουλιών-και είπε να τα σταματησει

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά ήταν σε κοτέτσι όχι σε κλουβί ε?Ή κατάλαβα λάθος?Έχω φάει άλλα πουλιά από κυνήγι οπότε θα έτρωγα ή τουλάχιστον θα δοκίμαζα,δεν ξέρω πως είναι γευστικά.Θα ψήσω τον παππού μου να βάλει χαχαχαχαχα


Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια.

Βρήκα ένα άρθρο που δίνει ιδέες για τρόπους αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που πιστεύω ότι θα σας φανούν χρήσιμες και θα σας αρέσουν.

Συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί που δεν πετάμε ποτέ πια

Πηγή: http://www.kalyterotera.gr/2012/11/blog-post_1895.html#more

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ το βάζω στην κατάψυξη όσο περισσεύει την ίδια μέρα κ μετά το ξεπαγώνω στο φούρνο μικροκυμάτων.Είναι σαν φρέσκο!


Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια όσες έχετε τζάκι ή ξυλόσομπα το παρακάτω άρθρο θα σας φανεί (ίσως) χρήσιμο.

Ανάψαμε το τζάκι, την στάχτη τι να την κάνουμε; Την πετάμε;

wood-ashes-00.jpg?w=295&h=181

Πολλοί θα ζεσταθούν φέτος με τζάκι ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της… “άχρηστης” στάχτης.

Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!

Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!

Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.

Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με

βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!

Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!

Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!

Χρήσεις της στάχτης

1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.

2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και. Καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.

karvouna.jpg?w=780

3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.

4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.

5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.

6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών, έχω αναρτήσει μια συνταγή για την οδοντική σκόνη εδώ.

7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.

8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.

9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.

10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.

11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.

12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.

13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.

14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!

15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.

16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.

17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.

19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.

20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.

Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS

Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.

21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.

22. Φίλτρο

Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.

23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.

24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.

25. Αφύγρανση

Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.

26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.

27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.

28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.

-->

29. Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.

30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.

Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλες χρήσεις που δεν ανακάλυψα ακόμα!!!

Πηγή: Φυσικά προϊόντα & καλλυντικά

Το είδαμε ΕΔΩ!

Από το olympia

Πηγή: Τα Καλυτερότερα blogspot

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου Εβίρι,αν και δεν εχω ούτε ξυλόσομπα,ούτε τζάκι

Κάποιες από τις χρήσεις που αναφέρονται πχ η αλισίβα είναι γνωστές,αλλά τα περισσότερα δεν τα νώριζα

Ακόμα κι αν δεν εχει κάποιος τζακι μπορεί να χρησιμοποιήσει στάχτη από φίλους που έχουν,για τόσες πολλές δουλειές τελικά

Link to comment
Share on other sites

τα Χριστούγεννα φτάνουν σε ένα μήνα και κάτι και κάποιοι ίσως ήδη σκέφτονται τι δώρα να κάνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα...

Οριστε κάποιες οικονομικές λύσεις

1. Μια πολύ όμορφη ιδέα που μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλες κατηγορίες δώρων έχει να κάνει με μια φωτογραφία. Ποιοι παππούδες δεν θα λάτρευαν μια κορνίζα με την αγαπημένη φωτογραφία των εγγονιών ή -και γιατί όχι- όλης της οικογένειας; Και φυσικά όχι μόνο οι παππούδες. Ανάλογα την περίπτωση επιλέγεις και τη φωτογραφία.

2. Συναφής με την προηγούμενη πρόταση, υπάρχει και η... εξέλιξή της. Τα περισσότερα φωτογραφεία σήμερα μπορούν να τυπώσουν μια εικόνα σχεδόν οπουδήποτε. Σε μπλουζάκι, σε κούπα, σε ημερολόγιο, σε mouse pad, σε κλειδοθήκη, σε σελιδοδείκτη, σε μαγνητάκι για το ψυγείο κ.ο.κ. Για να μην σου πω, δηλαδή, ότι έτσι μπορείς να καλύψεις όλα τα δώρα της σεζόν!

newego_LARGE_t_821_11112347_type11759.jpgΟταν δίνεις δώρα, παίρνεις κι εσύ

μια δόση χαράς και ικανοποίησης.

3. Γνωρίζοντας το τι αρέσει στα αγαπημένα σου πρόσωπα να διαβάζουν, μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο τους περιοδικό είναι σίγουρα κάτι που θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα, και δεν θα έβγαζε εσένα εκτός μπάτζετ.

4. Για κάποιον που ξέρεις ότι του αρέσει η μαγειρική μπορείς να αγοράσεις ένα γλαστράκι μυρωδικού (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό) και με μια κάρτα του τύπου «Για το φρέσκο πέστο σου!» (ή ό,τι άλλο ανάλογα την περίπτωση) προσωποποίησέ το και κέρδισε τις εντυπώσεις.

5. Μια ακόμη κατηγορία δώρων που καλύπτει πολλές είναι τα καλάθια που θα φτιάξεις μόνη σου. Μπορείς εύκολα να βρεις οικονομικά και όμορφα καλάθια σε διάφορα μεγέθη τα οποία στη συνέχεια θα γεμίσεις ανάλογα με το θέμα, και φυσικά τα χρήματα που θέλεις θα διαθέσεις σε κάθε περίπτωση:

5α. Για κάποιον που αγαπά το σινεμά, ένα DVD, μια σακούλα ποπ κορν, δύο κουτιά αναψυκτικό και μια σοκολάτα θα ήταν το τέλειο δώρο.

. Για έναν λάτρη του αυτοκινήτου -του- στο καλάθι θα μπορούσες να βάλεις ένα αρωματικό αυτοκινήτου, ένα καινούριο δέρμα για τα τζάμια, κερί για γυάλισμα, ίσως και ένα κουτάκι καραμέλες για το ντουλαπάκι.

. Για τη φίλη σου που ξέρεις ότι χρειάζεται ξεκούραση, διάλεξε ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο, άλατα μπάνιου, αρωματικά στικς και μαζί με μια ανάλογη κάρτα, δώσε της την χαλαρωτική... ένεση των εορτών.

. Για τον καλό σου, κράτα λίγο ρομαντισμό. Διάλεξε ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί ή σαμπάνια, δύο κατάλληλα ποτήρια, λίγη παρμεζάνα, φρούτα, ίσως και ένα καινούριο CD με ατμοσφαιρική μουσική και... δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

6. Δεν υπάρχει κάποιος, ανεξαρτήτου ηλικίας που να μην εκτιμήσει ένα ζευγάρι, όμορφες, ζεστές και μαλακές παντοφλίτσες και/ή κάλτσες. Για σκέψου του! Εκτός από τις εποχιακές με ταράνδους, Άγιους Βασίληδες και τα σχετικά, υπάρχουν πάντα τα πιο κλασικά που μάλλον θα πιάσουν περισσότερο τόπο. Σκέψου πώς θα φαίνεται ο Ρούντολφ το ελαφάκι Φεβρουάριο μήνα!

7. Μια ακόμη ξεχωριστή πρόταση αφορά κάτι που θα κάνεις με τα... χεράκια σου. Πάρε ειδικά χρώματα που δεν ξεβάφουν και ζωγράφισε η ίδια πάνω σε μονόχρωμες κούπες που θα βρεις σε πολύ χαμηλές τιμές, οπουδήποτε. Διάλεξε απλά, λιτά σχέδια που μαζί με το όνομα του κάθε παραλήπτη ή κάποιο προσωπικό μήνυμα που... «ξέρεις εσύ», θα δημιουργήσουν το τέλειο δώρο.

8. Είτε σου αρέσει η μαγειρική είτε όχι, το να φτιάξεις δυο, τρεις δόσεις χριστουγεννιάτικα κουλουράκια δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Συνδύασέ τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μικρές σοκολατίτσες που μπορείς να πάρεις με το κιλό και μαζί με τις κατάλληλες κορδέλες σε κουτάκια διαφόρων μεγεθών που μπορείς να βρεις σε καταστήματα με είδη συσκευασίας έχεις τη λύση για κάποιες πιο... επαγγελματικές υποχρεώσεις.

9. Για τους μικρούς μας φίλους, εισιτήρια για κάποια από τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτή την εποχή σε όλες τις σκηνές, αν μάλιστα συνδυαστούν με αντίστοιχα δώρα σε παιδιά φίλων, ξαδελφάκια, βαφτιστήρια κ.ο.κ. ιδίας ηλικίας εξασφαλίζουν σίγουρη επιτυχία.

10. Μια ακόμη, εύκολη και... μυρωδάτη λύση είναι πάντα τα κεριά. Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν η εποχή τους, οπότε, έχε τα στα υπόψη. Υπολόγισε -για ακόμη μια φορά- τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις και επέλεξε αναλόγως. Τα κεριά είναι πάντα μια από τις πιο ασφαλείς λύσεις για δώρο.

Είδες τελικά; Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νόμιζες. Πάρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα! Και καλά Χριστούγεννα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ το βάζω στην κατάψυξη όσο περισσεύει την ίδια μέρα κ μετά το ξεπαγώνω στο φούρνο μικροκυμάτων.Είναι σαν φρέσκο!

Εγώ το βάζω στην κατάψυξη σε μεγάλα κομμάτια και όταν θέλω να φτιάξω μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, μουλιάζω ένα κομμάτι σε μπωλ με νερό και ορίστε το μπαγιάτικο ψωμί!

Καλημέρα!

Link to comment
Share on other sites

ωραίος ο κατάλογος με τα χειροποίητα δώρα!

Εχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι δώρο να κάνω στους κουμπάρους μου που έχουν αυτό το μήνα και γιορτή και γενέθλια.

Θέλω κάτι οικονομικό και έχω εξαντλήσει τη γκάμα,τους έχω κάνει καλάθι με ποτά,αφρόλουτρα,παντόφλες κ.α.στέρεψα απο ιδέες,οποτε κάθε σκέψη ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κορίτσια.

Βρήκα συνταγή για σπιτικό σιρόπι για το βήχα από την πηγή:http://www.eglimatikotita.gr/2012/11/blog-post_6817.html.

Φτιάξτε μόνοι σας δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

06.jpg

Ο καιρός μονίμως αλλάζει, μια κρύο,μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας.

Πως όμως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε μόνοι μας;

Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.

Οι συνταγές είναι οι εξής:

1. Με λεμόνι και μέλι Βράζετε με τη φλούδα του ένα λεμόνι σε λίγη ποσότητα νερού για περίπου 5 λεπτά και έπειτα το βγάζετε και το στύβετε. Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε αμέσως τρεις κουταλιές μέλι. Το πίνετε ζεστό, τουλάχιστον τρεις φορές τη μέρα. Ποια είναι τα οφέλη του; Το μέλι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το λαιμό, τη στιγμή που το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, ο συνδυασμός τους θα σας ανακουφίσει, μαλακώνοντας το βήχα και το λεμόνι θα μάχεται εναντίον των μικροβίων.

2. Εάν ο βήχας σας είναι πολύ έντονος και επιμένει, δοκιμάστε την εξής φυτική συνταγή: Bράζετε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και το πίνετε αφού έχετε προσθέσει μια κουταλιά μέλι. Τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά.

Πηγή:

Link to comment
Share on other sites

το πρώτο χειροποίητο δώρο για φέτος που δεν κόστισε τίποτα μιας και το τελαράκι είναι αγορασμένο κανα 2 χρόνια και αν θυμάμαι δεν έκανε ούτε 5 ευρώ!

86akos.jpg

ελπίζω να αρέσει στη μικρή νεραιδούλα που έχει γενέθλια!

Link to comment
Share on other sites

το πρώτο χειροποίητο δώρο για φέτος που δεν κόστισε τίποτα μιας και το τελαράκι είναι αγορασμένο κανα 2 χρόνια και αν θυμάμαι δεν έκανε ούτε 5 ευρώ!

86akos.jpg

ελπίζω να αρέσει στη μικρή νεραιδούλα που έχει γενέθλια!

Αααααα είναι πάρα πολύ ωραίο. Σίγουρα θα αρέσει στο κοριτσάκι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...