Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
Η ενότητα αυτή είναι ορατή μόνο στα συνδεδεμένα μέλη του φόρουμ.
1.638 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 1 απάντηση
- 609 εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλες σας.Έμπαινα πριν καιρό πιο πολύ στο parents βέβαια,αλλά μετά απείχα και από τα 2 site.Τέλοσπάντων αυτό που θέλω να θέσω ως θέμα είναι το εξής.Βρίσκομαι στην 26η ημέρα του κύκλου μου ( με σταθερό κύκλο 27 ημερών ).Περιμένω δηλαδή περίοδο το ερχόμενο Σάββατο 16 του μήνα.Η τελευταία περίοδος ήταν στις 20 Οκτώβρη.Από την 20η ημέρα του κύκλου,έχω απίστευτα νεύρα,απίστευτα όμως!!!! πολύ μα πολύ έντονη νύστα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας,συν το γεγονός ότι το πρωί έχω τον ασήκωτο.Επίσης μου εμφανίστηκε δυσκοιλιότητα και ψιλοαυξημένη όρεξη για φαγητό.Το στήθος ψιλοπρήστηκε και πονούσε πάρα πολύ,αλλά παρατήρησα,σήμερα πως ενώ δεν έχει ξεπρηστεί,δεν πονάει όπως …
Last reply by zenia79, -
Διαφημίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 2,6k εμφανίσεις
Γειά σας, μετά από 3 αποτυχημένες εξωσωματικές όπου και επιτεύχθηκαν εγκυμοσύνες αλλά διεκόπηκαν μου πρότειναν να κάνω προεμφυτευτικό έλεγχο στην επόμενη προσπάθεια, διότι έτσι θα μάθω τουλάχιστον την αιτία όπως μου είπαν. Εξέταση αρκετά ακριβή που ξεκινάει από 1300 ευρώ και πάνω. Αξίζει λέτε τον κόπο, το έχει κάνει καμμιά σας και με τι αποτελέσματα ? Υπάρχει περίπτωση να είναι όλα τα έμβρυα ελαττωματικά ? Σε αυτή την περίπτωση μας είπε ο γιατρός ότι θα πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε σε επόμενη προσπάθεια αλλά θα έχουμε λύσει τις απορίες της αποτυχίας. Επίσης μου είπε ότι οι πιθανότητες τραυματισμού ενός υγιούς εμβρύου είναι πολυ μικρή. Τι λέτε να δοκιμάσω έτσι ή ν…
Last reply by ladamo, -
- 1 απάντηση
- 711 εμφανίσεις
καλημερα!! προσπαθουμε περιπου 2 χρονια με τον αντρα μου και αποτελεσμα κανενα...δυστυχως!συμφωνα με την γυναικολογο μου δεν εχουμε κανενα προβλημα και ειναι θεμα χρονου να συμβει....αλλα δε συμβαινει...! οι εξετασεις που καναμε ειναι εσωτερικο υπερηχο εγω οπου φαινεται καθε φορα το ωαριο στα 16-20 χιλιοστα παντα,ορμονολογικο ελεγχο στη 2η μερα του κυκλου που ειναι φυσιολογικος και σπερμοδιαγραμμα ο αντρας μου το οποιο ειναι φυσιολογικο αλλα οι τιμες στα κατωτατα ορια. Ψαχνωντας στο ιντερνετ βρηκα οτι εαν η θερμοκρασια σωματος δε παραμενει υψηλη μετα την ωορηξια για τουλαχιστον 11 μερες υπαρχει προβλημα με ανεπαρκεια της ωχρινικης φασης που σημαινει οτι το ενδομητριο δε…
Last reply by zenia79, -
- 8 απαντήσεις
- 568 εμφανίσεις
Όλες μαζι θα τα καταφερουμε πιο γρηγορα.. να μεινουμε εγκυουλες.. Ελατε εδω... να μαζευτουμε οσες ξεκινησαμε τωρα προσπαθειες για μωρακι αλλα και αυτες που προσπαθουν περισσοτερο καιρο. Να εχουμε μια παρεουλα και να λεμε τα νεα μας καθημερινα αλλα και να αλληλοβοηθιομαστε βρε κοριτσια. Ελπιζω να μας μπει ο καινουργιος μηνας με πολλες πολλες φουσκωμενες κοιλιτσες.
Last reply by andria_80, -
- 0 απαντήσεις
- 909 εμφανίσεις
Κοριτσια καλησπερα Θελω να ρωτησω ολες οσες εχετε κανει σαλπιγγογραφια ειχατε ποτε ενοχλησεις μετα σε σαλπιγγες? Εγω εκανα αρχες Σεπτεμβριου και ακομα που και που εχω καποιες ενοχλησεις. Με την σαλπιγγογραφια ειχα αρκετο πονο, επαθα φλεγμονη με πυρετο την επομενη ημερα , νοσηλευτηκα σε νοσοκομειο και ενω εχουν περασει 2 μηνες εχω ακομα καποιες ενοχλησεις αραια και που. Εχει συμβει σε καμια σας? Περιμενω να ακουσω τις εμπειριες σας. Σας ευχαριστω.
Last reply by ΛΕΜΟΝΙΑ2, -
- 0 απαντήσεις
- 354 εμφανίσεις
Κοριτσια γεια σας! Απο την τελευταια μου εξωσωματικη μου περισσεψαν ενα μπουκαλι αθικτο και λιγο παρακατω απο το μισο απο το αλλο μπουκαλι suprefact 1mg/ml των 7ml. Οποια ενδιαφερεται ας με ενημερωσει! Ειναι απο την αρχη της αγορας στο ψυγειο και ληγουν 01/2014. Να ειστε καλα!
Last reply by Stardustmg, -
- 24 απαντήσεις
- 843 εμφανίσεις
Last reply by eleonor@, -
- 7 απαντήσεις
- 2,3k εμφανίσεις
οσες προσπαθουν για παιδακι αναρωτιουνται πολυ συχνα γι'αυτο... ειμαι και εγω μια απ'τις γυναικες που προσπαθουν για παιδακι εδω και μηνες οχι οτι ειναι πολλοι σε συγκριση με καποια ζευγαρια που προσπαθουν χρονια αλλα ελπιζω και εγω καποια στιγμη να μπορω να φωναξω οτι ειμαι εγκυουλαααααα!!! τοσους μηνες ψαχνω για συμπτωματα εχω διαβασει οτι σχετικο υπαρχει στο ιντερνετ και συμπασχω τις γυναικες που ψαχνουν εστω ενα συμπτωμα να αυξησει την ελπιδα οτι ισως ειναι εγκυες. προσπαθω να ειμαι χαλαρη αλλα οσο εχω ελευθερεσ επαφεσ με τον συντροφο μου παντα υπαρχει η πιθανοτητα να ειμαι εγκυος και ετσι ψαχνω συνεχως συμπτωματα. αυτον τον μηνα πχ. ημουν σιγουρη οτι δεν ειμαι ως που…
Last reply by MamaGiota, -
- 10 απαντήσεις
- 514 εμφανίσεις
Γεία σας κορίτσια!!! Είμαι καινούρια στο forum και πολυ πολυ χαρούμενη που μπαίνω στην παρέα σας! Με λένε Κατερίνα κι είμαι 31. Είμαι παντρεμένη εδώ και 1,5 χρόνο και προσπαθούμε με τον άντρα μου για μωράκι εδώ και 4 μήνες. Ξέρω πως είναι μικρό το χρονικό διάστημα αλλά έχω αγχωθεί πολυ δυστυχώς!!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσο καιρό προσπαθείτε/σας πήρε να μείνετε έγκυος; Χρησιμοποιείτε τεστ ωορηξίας... Τελικά βοηθάνε ή απλά αγχώνουν; Τέλος παρατηρήσατε αλλαγές στην περίοδο σας από τότε που ξεκινήσατε τις ελεύθερες επαφές; Γιατί εμένα νομίζω πως μίκρυνε ο κύκλος μου και πονάω λιγότερο... Είναι στο μυαλό μου; Πολλές πολλές απορίες Σας ευχαριστώ πολύ!
Last reply by eleonor@, -
βοήθεια
από evdoxiakaf- 3 απαντήσεις
- 521 εμφανίσεις
Γεια σας, είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια ψυχολογίας και χρειάζομαι τη βοήθειά σας για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου. Παρακαλώ, όσες από εσάς θέλετε να με βοηθήσετε με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου να μου στείλετε email και θα σας απαντήσω σύντομα. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απόκτηση παιδιού, η βοήθειά σας θα είναι πραγματικά πολύτιμη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. email: [email protected]
Last reply by evdoxiakaf, -
- 0 απαντήσεις
- 428 εμφανίσεις
Χαριζω ενεσεις αντιπηκτικες clexane 0,2 k 0,4 που ληγουν τελος οκτωμβρη [10/2013].οποια ενδιαφερεται ας μου στειλει π.μ!ευχαριστω
Last reply by vaso75, -
- 0 απαντήσεις
- 276 εμφανίσεις
Η ένεση Gonapeptyl Daily ειναι στο ψυγείο. Μένω Θεσσαλονίκη κι όποιο κορίτσι τη χρειάζεται ας μου στειλει πμ.
Last reply by elafaki_, -
- 0 απαντήσεις
- 419 εμφανίσεις
Καλημέρα κορίτσια, Είμαι καινούρια στο forum, μόλις έχω εγγραφεί. Είμαι έγκυος 22 βδομάδων και 4 μερών. Προχθές πήγα για το 2ο υπερηχογράφημα στο οποίο μου είπε ο γιατρός ότι παρόλο που όλα είναι πολύ καλά φαίνεται ότι "τα μακρά άκρα βρίσκονται στο χαμηλότερο φυσιολογικό επίπεδο". Δηλαδή απλά το μωρό θα είναι κοντό;; Μου είπε επίσης ότι πρέπει να το παρακολουθήσουμε για να δούμε την ανάπτυξη του ξανά σε 3 βδομάδες. Πρέπει να ανησυχήσω;; Έχω διαβάσει παρόμοια περίπτωση που μια κοπέλα διέκοψε την εγκυμοσύνη της γιατί το μωρό είχε κοντά άκρα. Επόμενη βδομάδα θα πάω στον γυναικολόγο μου να κάνουμε ξανά μετρήσεις. Βοηθήστε με. αναφέροντας μου παρόμοιες περιπτώσεις. Σα…
Last reply by sxedonmama, -
GONAL ανταλλαγή
από dinad- 14 απαντήσεις
- 1,3k εμφανίσεις
Καλημερα κοριτσάκια, θα ηθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κοπέλα που θα κάνει αγωγή με gonal. Εχω δυο κουτιά των 1050 μονάδων το καθένα , με ημερομηνία λήξης τέλος Νοέμβρη. Επειδή μου προέκυψε πρόβλημα με ΝΚ, και κάνω αγωγή, και τα καταραμένα αργούν να πέσουν , αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να έχει gonal με μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης και την εξυπηρετούν οι δικές μου, να τις ανταλλαξουμε........ ειναι κριμα να πανε χαμένες οι δικές μου αλλα και να πληρώσω καινουργιες απο την τσέπη μου! Θα σας ημουν ευγνώμων αν υπάρξει κάποια που μπορει να με εξυπηρετήσει! Στειλτε μου μηνυματακι. Ευχαριστώ πολύ!!
Last reply by dinad, -
- 1 απάντηση
- 414 εμφανίσεις
Καλημερα κοριτσια!εχω μια γκοναλ900 που ληγει τον Οκτωβρη 2014!οποια ενδιαφερεται να μου στειλει π.μ. τωρα αυτεσ τισ μερεσ που βρισκομαι αθηνα!αλλιως θα καταληξουν στο κεντρο μου
Last reply by lollipop'86, -
- 20 απαντήσεις
- 8,8k εμφανίσεις
Καλημέρα κορίτσια!Είμαι νέα στην παρέα!Με το καλό οι εγκυούλες και με το καλό τα θετικά τέστ σε εμάς τις υπόλοιπες! Ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε τι γίνετε με την θερμοκρασία.. Είμαι στην 10η μέρα μετα την ωορρηξία..έχω συμπτώματα περιόδου και επίσης έχω και δέκατα..Μπορεί να σημαίνει αυτο κάτι?Επίσης το πρωί ξεχάστηκα και σηκώθηκα για τουαλέτα χωρίς να μετρηθώ και οταν ξάπλωσα και μετρήθηκα η θερμοκρασία μου ηταν 36.8 σκέφτηκα πως θα αδιαθετήσω.. Κοιμήθηκα ξανά και όταν ξύπνησα πρίν πατήσω τα πόδια μου κάτω μετρήθηκα και είχα 37.1..Ποια μέτρηση να θεωρήσω σωστή?
Last reply by ευη@, -
Καλημέρα, θα με ενδιεφερε να μου δώσει πληροφοριες όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε σχετικά με υιοθεσίες.....ιδιωτικές...από εξωτερικό ή οτιδήποτε. Προκειται για τον πιο δικό μου άνθρωπο και θα ήθελα τα φώτα σας....οσοι έχετε ασχοληθεί με το θέμα και γνωρίζετε το οτιδήποτε. Κάθε πληροφορια χρήσιμη.....(δικηγόροι, γιατροι, τρόποι....) Εχω διαβασει παρα πολλά και τελικά κατέληξα πως τα παντα μπορουν να γινουν ευκολα αν βρεις τον σωστό ανθρωπο που θα σε κατευθύνει....
Last reply by vaso75, -
- 1 απάντηση
- 480 εμφανίσεις
κοριτσια γεια σας...θα ηθελα τη βοηθεια σας στο θεμα μου! ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος. ποτε εχω κυκλο 27 ημερων, ποτε 30,32..ο τελευταιος ηταν 37 ημερων. με τον αντρα μου ειχαμε ελευθερες επαφες 2 ημερες πριν την ωορρηξια (την παρακαλουθω με τεστ ωορρηξιας), την ιδια ημερα και την επομενη της ωορρηξιας. βαση του προηγουμενου κυκλου ηταν να αδιαθετησω σημερα, αλλα τιποτα. εκανα τεστ εγκυμοσυνης, αλλα βγηκε αρνητικο. υπαρχει ελπιδα λετε ? εχω πρισμενο στηθος και πονους χαμηλα στην κοιλια, σαν να θελω να αδιαθετησω. εχει καποια παρομοια περιπτωση? σας ευχαριστω για τον χρονο σας....
Last reply by Μίνα_, -
Καλησπερα σε όλα τα μελη και ευχομαι να μας συντροφευουν ευχες για τα ομορφοτερα που ερχονται.Σκεφτηκα να ανοιξω αυτό το θεμα για οσα μελη θελουν να μοιραζονται τις σκεψεις τους για το πολυποθητο πλασματακι μας. Αλλα σε μορφη ημερολογιου.σε πρωτο προσωπο σα να μιλαμε στο πλασμα που λαχταραμε.Σκεψεις ενδομυχες,αλλοτε γλυκες,αλλοτε παραπονιαρικες,αλλα παντως στιγμες που πισω δεν γυρνανε και θα θελαμε να τις θυμομαστε. Αλλωστε λεγεται πως όταν γραφουμε αυτό που νιωθουμε τα συναισθηματα «ξεμπλοκαρουν» αβιαστα. Λοιπον για να μην μακρυγορω,ξεκιναω το ΜΕΛΕΝΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ και οσες θελετε ακολουθειτε. Φιλακια Αγαπη μας γλυκια,αστερακι μου….Εχτες το βραδυ σε ψαχναμε με τον μπα…
Last reply by bebeangel, -
- 2 απαντήσεις
- 343 εμφανίσεις
Κοριτσια καλησπερα.θελω τη βοηθεια σας.σχεδον παντα εχω κυκλο 27 ημερων.τν ιουλιο αδιαθετησα 10 ιουλιου.στις πρωτη αυγουστου εκανα τεστ παπ.στις 2 αυγουστου αδιαθετησα.ηρθα σε ελευθερη επαφη στις 10 αυγουστου.ειμαι η δεν ειμαι εγκυος;;;;ποια μπορει να βοηθησει;;;;
Last reply by χαρα25, -
- 32 απαντήσεις
- 5,9k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια του φόρουμ. Είμαι ύστερα από αποτυχημένη σπερματεγχυση με ανεξήγητη υπογονιμοτητα. Μέχρι τώρα ήμουν δίχως ασφαλιστικό ταμείο και μπήκα στο ΙΚΑ πριν μερικές μέρες. Στο παρελθόν ήμουν πάλι στο ΙΚΑ και είχα ένσημα για 5 χρόνια και μετα είχα ΤΕΒΕ. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο αυτά απλά τα ανέφερω μήπως φανούν κάπου χρήσιμα για κάποια απάντηση. Για να μπορέσω να μπω στην διαδικασία τα επιτροπής για να πάρω τα χρήματα της εξωσωματικης, πόσο καιρό πρέπει να είμαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ;
Last reply by ΛΕΜΟΝΙΑ2, -
Γεια σε ολες του cafe..Ηθελα να δω αν υπαρχει αλλη κοπελα που να αντιμετωπισε δυσκολιες στην δευτερη εγκυμοσυνη.. Εχω εναν γιο 3 και 9 μηνων και προσπαθουμε για δευτερο αλλα τζιφοε..Ειχα πριν 9 μηνες 2 αποβολες...Το τελευταιο τριμηνο ξαναβαλαμε μπρος αλλα ακομα περιμενουμε το θαυματακι μας!!! Εχει βιωσει καμμια αλλη κατι παρομοιο;
Last reply by evhgiorgos, -
- 3 απαντήσεις
- 1,5k εμφανίσεις
Καλησπέρα, Τους τελευταίους 10 μήνες διαβάζω όλα τα forum για επιδοξους γονείς και κάθε μήνα περιμένω το θαύμα! Αυτή τη φορά όμως απογοητεύτηκα. Έχω πολυκυστικές ωοθήκες, άρα μπερδεμένες ορμόνες. Τον προηγούμενο μήνα έκανα σαλπιγγογραφία και ήταν άψογη, το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου μου είναι "super" όπως είπε η μικροβιολόγος και το μόνο πρόβλημα είναι η χαμηλή προγεστερόνη. Αυτό το μήνα ξεκινήσαμε 5η με 9η μέρα του κύκλου serpafar, 15η μερα pregnyl, 19η μέρα utrogestan το οποίο συνεχίζω εως και σήμερα 29η μέρα. Ο κύκλος μου συνήθως είναι 30 μέρες. Σήμερα δεν κρατήθηκα και έκανα χοριακή η οποία έδειξε 1,75 δηλαδή αρνητικό.Βέβαια η γιατρός μου είχε πει να κάν…
Last reply by Ηλιοβασίλεμα, -
......................
Last reply by ath_gal1, -
- 28 απαντήσεις
- 1,7k εμφανίσεις
Είναι μια αληθινη ιστορια…Ένα αρσενικο πριν 4 χρονια εκλεινε κάθε βραδυ το ταιρι του στην αγκαλια του και μαζι μετραγανε κάθε βραδυ τα αστρα…Και αναμεσα σε όλα του ουρανου εκεινος παντα εβρισκε το πιο φωτεινο και της το εδειχνε…Οση ωρα και αν περναγε,για οσο και αν χρειαζοταν…Αρκει να το εβρισκε,ετσι απλα για να της πει πως είναι το πιο φωτεινο αναμεσα σε ολους τους αστερισμους του κοσμου…Πως είναι το πιο φωτεινο πλασμα στην ζωη του…Ετσι και τωρα…Εκεινη η γυναικα,μετραει κάθε βραδυ αναμεσα στα τοσα αστρα του ουρανου και προσπαθει να βρει με το ταιρι της,εκεινο το πιο ξεχωριστο αναμεσα στα τοσα του ουρανου.Και μαζι περιμενουν μια βροχη από αστερια,να κλεισουν τα ματια,να α…
Last reply by bebeangel, -
- 5 απαντήσεις
- 941 εμφανίσεις
καλημερα σας κοριτσια!!!! εχω 3 μερες καθυστερηση , με σταθερο κυκλο 28-30 ημερων. χθες το βραδυ πηρα κεκανα ενα τεστ εγκυμοσυνης κ μου βγηκε αρνητικο. υπαρχει περιπτωση να εδειξε λαθος??? να σημειωσω πως εδω κ μερες εχω πονους περιοδου καθε τοσο παω τουαλετα να δω αν μου ηρθε κ τελικα οχι , αφαντη..!! ευχαριστω εκ των προτερων!!
Last reply by tralalaaaa, -
Γεια σε ολα τα καλα κοριτσακια !!! Ειπα να ανοιξω το ιδιο τοπικ ,ετσι ωστε να τα λεμε απο δω και παλι ... θελω να ελπιζω οτι αυτο το μηνα ..το τσακωσα....,οπως ξερετε ειμαι στην προσπαθεια οπως και πολλες κοπελες εδω μεσα... .. ευχομαι σε ολες μας,αργα ή γρηγορα, να γινουμε μανουλες..!
Last reply by liontarina28, -
- 1 απάντηση
- 300 εμφανίσεις
γεια σαααααααας!!!! ειχα γραψει και σε προηγουμενο θεμα οτι στις γονιμες μας ειχε συμβει ενα "ατυχηματακι" με το προφυλακτικο (που μακαρι αυτο το ατυχηματακι να μασ φερει ενα μπεμπουλινι!!!) να τα πω λιγο γρηγορα να μη σας κουραζω, δευτερα (δεν) περιμενω να μου ερθει η σιχαμενη....εχω κατι πονακια χαμηλα και αραια και που τσιμπηματα στο στηθος τις τελευταιες μερες αλλα δε δινω καμια σημασια γιατι το πιο πιθανο ειναι να προερχονται απο την περιοδο που πλησιαζει. σημερα παρηγγειλα ενα σετ με τεστ εγκυμοσυνης και ωορηξιας της hometest (τα οποια αποφασισα να δοκιμασω απο τον επομενο μηνα) και αυριο θα τα εχω. να κανω μεθαυριο ενα τεστ εγκυμοσυνης? θα δειξει 3 μερες πριν…
Last reply by αστεράκι!!!, -
- 6 απαντήσεις
- 480 εμφανίσεις
Καλημερα σε ολες κοριτσια!!! παρακολουθω καιρο τις συζητησεις σας και θα ηθελα να πω και εγω την απορια μου. Εμαθα την παρασκευη πως εχω κολπιτιδα και ετσι αυτες τις μερες που ηρθα σε επαφη με τον αρραβωνιαστικο μου φορεσε προφυλακτικο γιατι φοβηθηκα μην τον κολλησω. Αγωγη ειχα σκοπο να ξεκινησω απο δευτερα δηλαδη αυριο.σημερα το πρωι ομως που "παιξαμε μπαλα" εσπασε το προφιλακτικο αλλα το συνειδητοποιησαμε πολυ αργοτερα (αφου ειχε τελειωσει δηλαδη)πραγμα που με παραξενεψε γιατι εχω ακουσει οτι οταν σπαει το καταλαβαινεις. τελοσπαντων να σημειωσω εδω οτι εχω σταθερο κυκλο 28 ημερων. πρωτη μερα περιοδου 27/5 οποτε γονιμες μερες 7-12 γ αυτον τον μηνα. αρα ειμαι στι…
Last reply by _angelina_, -
- 764 απαντήσεις
- 80,8k εμφανίσεις
Γεια σας κοριτσια...ανοιξα το ιδιο θεμα για να μην χαθουμε...(γιατι μας εχουν κλεισει απο το αλλο) ελατε... σας περιμενω...
Last reply by Hello,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 13.203 απαντήσεις
- 1.339.118 εμφανίσεις
-
- 139 απαντήσεις
- 159.042 εμφανίσεις
-
- 11.406 απαντήσεις
- 2.293.686 εμφανίσεις